- فصل اول «اثر مرکب در عمل»
- فصل دوم «انتخابها»
- فصل سوم «عادتها»
- فصل چهارم «تکانش»
- فصل پنجم «تاثیرات»
- فصل ششم «شتاب بخشیدن»
- نتیجه گیری
مطالعه ی کتاب اثر مرکب،نوشتهی دارن هاردی ناشر مجله ی معتبر موفقیت، از جمله از کارهایی است که هرکس باید در زندگی اش انجام دهد.
اثرمرکب ، اثر انباشته شدهی تلاشهای بسیار کوچک و نامحسوسی می باشد که برای یک مدت طولانی به صورت مداوم انجام میشود و در نهایت به نتایج بسیار بزرگی ختم میشود. مهم ترین اصلی که این کتاب در شش فصلش به ما یاد می دهد این است که هدفی داشته باشیم و با پایداری و ثبات در انجام قدمهای کوچک به سمت آن حرکت کنیم و ناامید نشویم. در ادامه در ماگرتا به بررسی فصل به فصل اثر مرکب می پردازیم.
این کتاب راهحلی واقعیست برای چیزهایی که برای کسب موفقیتهای بزرگ در زندگیتان به آنها نیاز دارید. هر چیزی که رویایاش را دارید، اشتیاقاش را دارید یا هدفتان در زندگیست، در کتاب پیشروتایتان برنامهای برای کسب تمام آنها یافت میشود. بهخواندن این کتاب ادامه دهید و اجازه دهید تا دنیایتان را متحول کند.
کتاب اثر مرکب دارای شش فصل می باشد که در زیر به آنهامی پردازیم.
فصل اول «اثر مرکب در عمل»
دارن هاردی در فصل اول سعی می کند که اثر مرکب را برای خواننده توضیح دهد و بیان می کند که مهم ترین عامل در رسیدن به موفقیت ثبات قدم و حفظ آن در تمامی مراحل می باشد. اثر مرکب بیان می کند که این انتخاب های کوچک و هوشمندانه و داشتن ثبات قدم در مسیر در این انتخاب هاست که بعدها به نتایج فوق العاده و بنیادی منجر می شود .
همان طور که می دانید ما در عصر شتاب زندگی می کنیم. فست فود می خوریم چون آشپزی وقت ما میگیرد. اما باید بدانید هرچه زودتر به هدف برسید، عواقب آن ها سنگین تر خواهد بود. انتظار نتایج فوری داشتن، بدون طی کردن مراحل و گام های کوچک، نمی تواند در مسیر موفقیت به شما کمکی بکند.
در این فصل با ذکر مثال هایی واقعی و ملموس سعی شده است که سادگی و در عین حال کارایی اثر مرکب به شکل جذابی ترسیم شود. همچنین عنوان می شود که یک تغییر کوچک می تواند تأثیر بزرگی ایجاد کند و اثر موجی غیر قابل انتظاری به وجود بیاورد. درک مفهوم اثر مرکب شما را از انتظار کسب نتایج سریع رها می کند و در واقع تنها مسیر موفقیت از انجام یک سلسه کارهای معمولی و پیش پا افتاده و زمان بر می گذرد
فصل دوم «انتخابها»
این فصل ما را با تاثیر مستقیم انتخاب هایمان در اهداف و وضع زندگی ما آشنا می کند. گاهی این تصمیمات بی اهمیت هستند که موفقیت را از ما دور نگه می دارند. هدف اصلی این فصل آموزش چگونگی اتخاذ تصمیمات آگاهانه می باشد تا باعث شکوفایی زندگیمان شود.
در وهله بعدی موضوعی که در این مسیر کمک شایانی خواهد کرد این است که در همه جوانب زندگی مسئولیت ۱۰۰ درصدی داشته باشید. یعنی در برخورد با مسائل به جای گرفتن انگشت اتهام به سمت دیگری با قبول مسئولیت، سعی در حل مشکلات داشته باشید. پذیرش اینکه فقط خودتان مسئول اعمالتان هستید دشوار است. شاید گاهی فکر کنید بدشانسی آورده اید اما این فقط بهانه ای برای توجیه تصمیم های ضعیف است. برای خوش شانس بودن کافی است فرصت های خوب را شناسایی کنید.
نکته مهم بعدی این است که برای آگاهی از انتخاب ها باید هر اقدامی که به آن جنبه از زندگی مان مربوط می شود شناسایی کرده و ثبت کنیم. ثبت وقایع و گزارش نویسی در مورد مسائل مختلف از جمله راهکارهایی است که ما را به مسیر موفقیت باز میگرداند.
فصل سوم «عادتها»
فصل سوم به اهمیت عادت ها و تأثیری که بر تصمیمات و انتخاب های ما دارد اشاره کرده و به ما می آموزد که چگونه عادت های بد خود را کناد گذاشته و برای رسیدن به موفقیت چگونه عادت های مثبت را در وجود خود نهادینه کنیم.همه ی افراد موفق یک ویژگی مشترک دارند و آن هم داشتن عادت های خوب است نه این که اصلا عادت بد نداشته باشند دارند ولی کم ؛ در این فصل به چگونگی تعویض عادت های بد با خوب پرداخته می شود.
فصل چهارم «تکانش»
دارن هاردی در این فصل از تکانش بزرگ به عنوان یکی از قدرتمندترین و مبهم ترین نیروهای موفقیت یاد کرده است. نکته ی مهم این فصل این است که تکانش کاره راحتی نمی باشد ولی اگر تنها یکبار موفق به انجام آن شوید دیگر برایتان راحت می شود . به عبارت دیگر تطبیق پیدا کردن با هر تغییری هم به همین صورت است و تغییرات با برداشتن همین قدم های کوچک شروع می شود. تنها یک قدم در هر زمان پیشرفت بسیار کندی است اما وقتی بعد از مدتی تبدیل به عادت شود می توان گفت تکانش بزرگ اتفاق افتاده و موفقیت و نتایج آن به صورت مرکب و سریع ظاهر می شود.
پنج قدمی که برای ایجاد تکانش بزرگ باید به کار گرفت شامل:
- اخداف و ارزش های اصلی تان را در نظر گرفته و انتخاب های جدید انجام دهید.
- این انتخابه های جدید را از طریق رفتارهای مثبت اجراییش کنید.
- تکرار آن اقدامات سالم که منجر به ساختن عادت های جدید می شود.
- ساختن رویه ها و ریتم هایی نظم در زندگی را منجر می شود.
- ثابت قدم ماندن برای مدت زمان طولانی.
فصل پنجم «تاثیرات»
در این فصل به چگونگی مدیریت تصمیماتی که هرچند کوچک ولی تاثیر گذار می گیریم ، می پردازد.
سه نوع از تأثیراتی که بر روی روند حرکت ما اثر می گذارند شامل:
- ورودی ها: تغذیه ذهن .
- مشارکت ها: زمان هایی که با مردم سپری می کنیم.
- محیط: پیرامون شما.
فصل ششم «شتاب بخشیدن»
همه ی ما در کار و مسائل خود به موانعی بر خورد می کنیم که به آنها به موانع ذهنی گفته می شود.با این موانع باید با قاطعیت مبارزه کرد تا نتایج سریع تر حاصل شود. نباید بگذاریم این موانع مانع موفقیت ما شوند اینجا نقطه سرنوشت ساز ما می باشد.جایی که همه به این نقطه می رسند ولی موانع توجه آنها را به خودش جلب می کنه این جا همان نقطه ای است که شمارا از بقیه جلو می اندازد . سعی کنید فراتر از حد انتظار عمل کنید حتی جایی که به دیوار محدودیت برمی خورید. این یکی از کلیدی ترین راه های رسیدن به موفقیت است. با مبارزه کردن با مشکلات و محدودیت ها، نه تنها به هدف تان می رسید بلکه قوی تر هم خواهید شد.