تحقیق در مورد زندگی تاگور + آثار و اشعار زیبای آن
مقاله دانش آموزی درباره زندگینامه رابیندرانات تاگور و اشعار زیبای آن
تحقیق در مورد زندگی تاگور ؛ تاگور ششم ماه مه سال ۱۸۶۱ در شهر کلکته و در خانوادهای اشرافی، هنرمند و بسیار ثروتمند متولد شد. وی چهاردهمین فرزند خانواده بود. خانواده تاگور او را در خانه «رابی» صدا میزدند. در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره نیما یوشیج
زندگینامه رابیندرانات تاگور
رابیندرانات تاگور بزرگترین شاعر ایالات بنگال و نخستین شاعر آسیایی بود که جایزه نوبل به او اهدا شد. شعر سرودن تاگور از سن ۸ سالگی آغاز شد. وی به دو زبان بنگالی و هندی شعر سروده است و همچنین آثارش به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده است. سرانجام تاگور در سن ۸۰ سالگی در ۷ اوت ۱۹۴۱ زندگیاش پایان یافت. شهرت تاگور در هند، به مانند حافظ، سعدی و مولانا، برای مردم هند قابل ستایش و ارزشمند است.
آثار تاگور
آثار تاگور متجلی شخصیت بی نظیر او است. وی به عنوان یک هنرمند رسالت خود را میدانست و هر لحظه آماده مبارزه با ظلم و بیداد بود. وی از جمله سردمداران و مدافع استقلال هندوستان به شمار میآید. او مبارزه علیه رژیم نازی و ناسیونالیسم آلمان را آغاز کرده است.
چند نمونه از آثار تاگور
- سلطان قصر سیاه
- نامههایی به یک دوست
- پیوند آدمی
- میوه جمع کن
- مذهب بشر
- هدیه عاشق
- اشعار خیبر
- شخصیت
- چیترا
- رشتههای گسسته
- نکاتی از بنگال
- اشعار خیبر
- کشتی شکسته
- ماه نو و مرغان آواره
- گیتانجالی
- مذهب بشر
آثار ذکر شده، از اثرهای جاویدان تاگور به شمار میآید و اغلب به دیگر زبانهای زنده دنیا ترجمه شدهاند. ولی متاسفانه، فقط اثر «باغبان» او به زبان فارسی ترجمه شده است.
پیشه
رابیندرانات تاگور افزون بر سرودن اشعار، فیلسوف چند وجهی بود. نمایشنامه و رمان نویسی نیز از هنرهای این مرد فرهیخته بود. تاگور به موسیقی علاقهمند و آن را زبان روح میدانست. همچنین نقاش را وسیلهای برای نزدیک شدن به عالم طبیعت قلمداد میکرد. از دیگر هنرهای رابی مقاله نویسی و چهره پردازی بود.
سخنان زیبای تاگور
«تا زمانی که خداوند را در روح خود نیافته باشی تمام دنیا برایت بی معنی خواهد بود.»
«اگر انتظار و توقع نداشته باشی همه دوست تو اند»
«هر کودکی با این پیام به دنیا می آید، خداوند هنوز از بشر ناامید نشده است»
نمونه ای از اشعار تاگور
«خدا از ما جواب میخواهد
نه برای زمین
و نه برای خورشید
بلکه برای گلهایی
که برایمان می فرست»
آثاری که به فیلم تبدیل شد
در دنیای سینما فیلمهایی به اقتباس از آثار رابیندرانات تاگور ساخته شد. در این بخش به تعدادی از این فیلمها اشاره خواهیم کرد.
- خانه و جهان
- کابلی والا
- شارلاتا
- هدیه
- لیکن
- کانیا نوجوان
- ماسه در چشم
- میلان
تاگور شخصیت مبارزه جویی داشت. او در سفری که به ایران داشت، گفت: اجداد من ایرانی هستند که به هندوستان مهاجرت کردهاند و من همواره خود را ایرانی میدانم. این شخصیت بزرگ، تمام عمر در پی آموختن چیزهای جدیدی بود به گونهای که در سن ۶۸ سالگی شروع به آموختن نقاشی کرد.
او به دلیل احترام و محبت به انسانیت همه مردم جهان را شیفته خود کرده است. وی همچنین به لقب «گوردیو» یعنی پیشوا شناخته میشود. این شخصیت برجسته تاریخ با وجود هنرهای زیادی که داشت به خاطر اشعارش شهرت دارد.
مقالات پیشنهادی:
تحقیق دانش آموزی در مورد جامی
و
تحقیق درباره سعدی شیرازی
☑️ به پایان تحقیق در مورد زندگی تاگور رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.