ادبیاتفرهنگ و هنر

انشا در مورد سعدی ⭕️ خلاصه و کوتاه برای تمامی پایه ها

متن انشاء با موضوع سعدی شیرازی شاعر بزرگ ایرانی و آثارش

انشا در مورد سعدی شاعر ایرانی: سعدی شاعر برجسته قرن هفتم است که در شیراز متولد شده و در ان شهر زیسته است. شاعری عارف و عاشق که با گذشتن این همه سال نامش غرور آفرین است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در بخش انشا ماگرتا با ما همراه شوید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره سعدی شیرازی

انشا در مورد سعدی

انشا در مورد سعدی شاعر ایرانی و آثارش

مقدمه: شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی از عارفان و شاعران بزرگ قرن هفتم است که در شیراز، شهری خوش آب و هوا متولد شده است. شهری با نهرهای روان و درختان زیبایی که خنکای سایه‌اش پر از عشق و مهر و مهربانی است. این شاعر بزرگ کودکی را در شیراز گذرانده و بالیده است.

بدنه: استاد سخن سعدی بزرگ برای تحصیل و آموختن علوم روز به بغداد سفر کرده است و در آنجا علوم عربی را آموخته است. سفری کوتاه به عربستان یا حجاز داشته است. این شاعر پر آوازه قرن هفتم با کوله باری از علم و دانایی و فرهیختگی وارد شیراز شده و رهاورد سفرش را تقدیم ادبیات جاوید ایران نموده است. این مرد عاشق و عارف همواره اشعاری نغز و جذاب دارد. او همزمان با حمله مغول به ایران در شیراز بوده ولی در امان مانده است. سعدی مردی صریح گوی است که هماره در حکایت هایش مطالب آموزنده را به خوانندگان گوشزد کرده است.

این شاعر برجسته دارای آثاری جذاب و پر از سخنان جالب است که هنوز هم تازگی خودش را حفظ مرده است . حکایتهای جذاب گلستان و سروده های شیرین بوستان همواره به عنوان بهترین منابع ادبیات فارسی مورد بهره برداری قرار می برد. شعر معروف او که در مورد همبستگی و هم دردی برای هم نوعان است، سر در سازمان ملل حک شده است.

حکایتهای گلستان او سالها در مکاتب ایران تدریس می شد و هنوز هم در کتابهای درسی و دانشگاهی گنجانیده شده است. استاد سخن شیخ اجل سفری به مکه داشته است که بین راه شعر معروف : ای ساربان آهسته ران کارام جانم می رود وان دل که با خود داشتم با دلستانم می رود را سروده است. این عارف بزرگ و پاک باخته اندوخته چندانی از مال دنیا نداشته و همواره در پی کسب علم و دانش بوده است. این شیخ بزرگ اشعاری دل چسب و گوارا دارد که همواره تمام فارسی زبانان هم از آن استفاده کرده اند و مورد احترام همگان است.

نتیجه گیری: سعدی از مفاخر زبان فارسی است که همواره مورد احترام تمام فارسی زبانان است. بر همه اساتید زبان فارسی و دانش جویان و دانش آموزان یک تکلیف واجب است که با مطالعه و حفظ آثار این بزرگ مرد نسبت به اشاعه فرهنگ ادب و فارسی تمام تلاش خود را کرده و در خانه های ایرانیان هم آثارش را نگه داری کرده و برای کودکان خویش به صورت مستمر بخوانند.

انشاء در مورد سعدی شیرازی و شعرهای او

مقدمه: سعدی یا شیخ اجل از بزرگ ترین شاعران و عارفان قرن هفتم است که دوران کودکی خود را در شیراز سپری کرده است. برای تحصیل علم و دانش روز به نظامیه بغداد که مانند دانشگاه امروزی بود، سفر کرده و پس از یادگیری علوم روز آن دوره به شهر گل و گیاه یعنی شیراز برگشته است.

بدنه: سعدی مرد بزرگ شعر و ادب پارسی همواره اشعاری دلکش در مورد موضوعات مختلف داشته است. شعر زیبای او در مورد دوست و هم نشین خوب همیشه ورد زبانهاست.

گلی خوش بوی در حمام روزی رسید از دست محبوبی به دستم
بدو گفتم که مشکی یا عبیری که از بوی دل آویز تو مستم
بگفتا من گلی ناچیز بودم ولیکن مدتی با گل نشستم
کمال هم‌نشین در من اثر کرد وگرنه من همان خاکم که هستم 

حکایتهای این مرد بزرگ در گلستان همیشه آویزه گوش مردان سخن پارسی است. اشعار زیبای او در حمد و توصیف خداوند بی نظیر است. این مرد عاشق چنان اشعار عاشقانه ای سروده که انگار اولین و آخرین عاشق جهان بوده است.

در آن نفس که بمیرم در آرزوی تو باشم بدان امید دهم جان که خاک کوی تو باشم.

این اشعار دلکش نشان از شاعری پر از دانش و دانایی است که با گذشت این همه سال همواره بر تارک زبان و ادبیات فارسی می درخشد. به جهت تجلیل از این مرد پر آوازه ایران و ماندگاری آثار و کتبش و پاسداشت زحمات بی دریغش، روز اول اردیبهشت روز سعدی بزرگ نام گذاری شده است. باشد که ما ایرانیان و فارسی زبانان از این ستاره های درخشان به خوبی مراقبت کنیم و اشعار شان را خوانده و به یاد بسپاریم.

نتیجه گیری: زبان و ادبیات فارسی سرشار از آموزه ها و نکات اخلاقی فراوان است که موجب برتری و شایستگی این زبان شده است. یکی از ستارگان درخشان زبان و ادبیات فارسی شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی است که با داشتن کتب و آثار ارزنده در ردیف برترین ها قرار دارد.

این شیخ خوش سخن در آسمان ادبیات فارسی ان خوشه پروین است که تا ابد جاوید است. ما مردم ایران موظفیم که از نام و یاد چنین مردان بزرگی به خوبی محافظت کرده و اشعار و حکایتهایشان را در زندگی خویش به کار بریم.

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز مرده آن است که نامش به نکوبی نبرند

انشاهای پیشنهادی:
انشا در مورد پدر
و
انشا در مورد طعم مهربانی انسان ها

☑️ به پایان انشا در مورد سعدی شاعر بزرگ ایرانی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =