ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل خر مقدس بودن + بازآفرینی و داستان حکایت

مفهوم و داستان حکایت قدیمی «خر مقدس بودن» به همراه گسترش و بازآفرینی آن

معنی ضرب المثل خر مقدس بودن : یعنی کسی بدون اینکه مطالعه علمی داشته باشد، در مورد دین اطلاعات جمع آوری کند که در این صورت به صورت افراطی، از دین و اسلام تعصب کورکورانه از خودش نشان می‌دهد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل عیسی به دین خود موسی به دین خود

معنی ضرب المثل خر مقدس بودن

مفهوم ضرب المثل خر مقدس بودن

خیلی از افراد از روی کوته فکری و نادانی با این دید که دین و اسلام را کامل شناخته‌اند کارها و رفتارهایی را انجام می‌دهند که دیگران هم متوجه اشتباه آنها می‌شوند؛ چرا که دین به انسان‌ها گفته است اول فکر کنید و بعد کاری را انجام دهید.

داستان و تاریخچه خر مقدس بودن

گروهی از جاهلان مقدس در زمان امام علی به نام خوارج به وجود آمدند که جنگ نهروان را به راه انداختند. خوارج اولین گروه معارض و اولین فرقه دینی در تاریخ اسلام شناخته شده‌اند، از جمله اینکه اهل حفظ و قرائت قرآن بدون تفکر بوده اند، همراه با نادانی، ستیزه جویی و تعصب در باورها و عقایدشان.

به باور خوارج، شخصی که مرتکب گناه کبیره می‌شد، کافر بود. با اینکه گرایش علمی در خوارج کم دیده شده است، اما آثار آن‌ها در علوم قرآنی، توحید، امامت، فقه و کلام باقی مانده است. به گفته ابن ندیم ‌آن‌ها آثار و اعتقاد خود را به دلیل مخالفت با مردم پنهان می‌کرده‌اند.

تالیفات مستقل و غیرمستقلی برای رد کردن باور و افکار خوارج گفته شده است؛ از جمله تایید نکردن روایات و نوشته‌های مفسرانی مانند ابن الحدید. یکی از سوالاتی که ذهن برخی از مردم را مشغول کرده، این است که چرا باید خون خوارج که به یگانگی خداوند شهادت داده‌اند، ریخته شود.

دلیلش این است که خوارج گروهی به ظاهر مسلمان ولی کافرانی بی رحم، خون ریز، فتنه گر بودند که حضرت علی بعد از اتمام حجت با آن‌ها وارد جنگ شد. آنها عقاید پوچ و افراطی داشتند و برخی هایشان صبح تا شب سر به سجده داشتند اما اندکی شعور درک نداشتند که امام خود را پیروی کنند.

گسترش و باز آفرینی ضرب المثل خرمقدس بودن

مقدمه : شخصی که از روی نادانی و تعصب، دین داری می‌کند به خوبی و درستی دین را نشناخته است. شخص نادان از عقل و تفکر خود استفاده نمی‌کند و صبح تا شب دینی را انجام می‌دهد که چیزی جز خرافه در آن نیست.

بدنه : در جامعه امروزی خیلی از جوان‌ها طرفدار سرسخت دین هستند و خیلی های دیگر مخالف دین. دلیل مخالفت و موافقت آموزش‌ها و رفتارهایی است که خانواده، جامعه، مدرسه و دانشگاه به آنها می‌دهند و اینکه خود آنها به دنبال درست یا غلط بودن آن نمی‌روند.

در خانواده هرکسی در مورد دین نظری می‌دهد و جوان به حرف آنها گوش می دهد و وقتی در اجتماع و جمع دوستان می‌رود ‌آن‌ها هم طور دیگری در مورد دین حرف می‌زنند. اینجاست که سردرگم می‌شوند بین خوب بودن دین یا بد بودن آن و باعث می‌شود نتوانند درست و غلط را از هم تشخیص بدهند.

نتیجه: بهترین کار درباره دین این است خود اشخاص کتاب‌های معتبر را بخوانند یا از بزرگانی که این تجربه را دارند اطلاعات جمع آوری کنند.

مثل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل حساب به دینار بخشش به خروار
و
معنی ضرب المثل آدم هزار پیشه کم مایه است

✅ به پایان معنی ضرب المثل خر مقدس بودن رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =