ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست

گسترش ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست به همراه داستان کامل حکایت

معنی مثل از کوزه همان برون تراود که در اوست؛ این حکایت درباره رفتار و گفتار آدم ها می باشد که ریشه و مفهوم کامل آن را در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل گرگ در لباس میش

معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست

معنی حکایت از کوزه همان برون تراود که در اوست

ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست زمانی کاربرد دارد که از آن برای نشان دادن درون افراد استفاده کنند. این ضرب المثل چندین نوع معنی و مفهوم دارد که هر یک با دیگری کمی متفاوت هستند. معانی این ضرب المثل عبارتند از:

آداب و رفتار انسان‌ها نشان دهنده چیزی است که در درون فرد وجود دارد. یعنی فرد هر نوع رفتاری از خود نشان دهد، سایر افراد می‌توانند با در نظر گرفتن رفتار و گفتار او به محتویات درون فرد پی برده و از افکار و چیزی که در ذهن و درون او می‌گذرد، باخبر شوند.

در معنی دیگر می‌توان گفت که آداب و رفتار درست افراد، ناشی از میزان دانش آن ها است. در صورتی که فردی از میزان دانش و علم بالایی برخوردار باشد، رفتار درستی خواهد داشت و از رفتارهای نادرست و ناپسند دور خواهد بود ولی متأسفانه افرادی که دارای میزان دانش بالایی نیستند، از خود رفتارهای نادرستی بروز می‌دهند. پس به راحتی می‌توان از ظاهر و نوع رفتار انسان‌ها به درون آن‌ها پی برد.

به عنوان مثال به هیچ‌وجه نمی‌توان از افرادی که دارای ظاهر و قیافه‌ای مرتب و پسندیده هستند ولی باطن زشت و خبیثی دارند، انتظار داشت که رفتار و گفتار درست و خوبی داشته باشند. این‌گونه از افراد نیز با توجه ‌به باطن زشت خود، دارای رفتار بدی خواهند بود. ولی در مقابل می‌توان فردی را مثال زد که ظاهر ژولیده و بدی دارد اما در عوض دارای باطنی زیبا و پسندیده است، می‌توان از این فرد انتظار داشت که دارای رفتاری بد باشد.

پس می‌توان پی برد هر انسانی که بخواهد درون خود را پنهان نگه دارد، باید بداند که بالاخره روزی چیزی که در درون اوست آشکار خواهد شد. در نهایت می‌توان با توجه به مطالب بیان شده گفت که هرکس بر اساس آنچه در درون خود دارد و بر اساس ذهن و افکار خود صحبت می‌کند و در حقیقت نظرات و صحبت‌های او اقتضای آن چیزی است که در زندگی خود تجربه کرده است.

تاریخچه ضرب المثل

در زمان‌های قدیم افراد برای نوشیدن آب، در ابتدا آن را در کوزه‌ای می‌ریختند تا با این روش آب را تصفیه کرده و پس از آن آب تمیز را بنوشند؛ سپس برای پوشاندن در کوزه از کلاهکی از جنس ابریشم یا حصیر استفاده می‌کردند و با آن در کوزه را می‌پوشاندند.

بعد از انجام آن، کوزه را در ظرفی می‌گذاشتند و آب موجود در آن را از صافی عبور می‌دادند و در نهایت آب را می‌نوشیدند. در واقع آن‌ها با انجام این کار قصد داشتند تا بوی کوزه و درپوش آن را به آب انتقال داده و آب خوش طعمی میل کنند. در این اوقات از ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست استفاده می‌شد.

☑️ امیدواریم از مطالب بیان شده لذت برده باشید و توانسته باشیم تا اطلاعات مفیدی در مورد معنی و مفهوم ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

ضرب المثل های پیشنهادی:
هر دم از این باغ بری می رسد یعنی چه
معنی ضرب المثل هرکه بامش بیش برفش بیشتر
معنی ضرب المثل هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫3 دیدگاه ها

  1. مضمون شما درست است انتقادی نیست بخش بلکه دردی از روزگار بی مهر و بی انعطاف و بی بعد امروزیست، بند اول را نقد کردم بابت وامصیبتا که ذهن دنبال آزار و حریم ورزی برود تاسف بابت آن بعد است تعریفگر یعنی تعریفگر نوعی

  2. متاسفم یعنی هیچ کسی واقعیتش را نمیتونه غایم کنه ما آدمها متناسب ضعف های امروزمون برداشتیم تعاریف را هم مطابق میل خود تحریف کردیم ، کلیت جامعه چون توان نداره خودش را ابراز کنه یه بند دنبال جاسوسیه که کی چی داخل ذهنش میگذره این تعریف حتی بیانگر یک بیماریه که نوشته شده اگه معتقد هست تعریف گر که چی در آداب کسی میگذره یعنی حکاکی کردن بقیه در صورتی که فهوای اصلی یعنی اسلوب آدمی هرچه پنهان شود نمایان است و قابل گریز نیست یعنی ما از خودمان نمیتونیم مشک و عنبر بسراییم وقتی واقعا نیستیم یعنی این نه کی عین جیمزباند روان دبگران را خراش بدیم کهزکی چی تو ذهنش هست نفس این اصلا همان تراود که دروست ذهن از خود گریز ضعیف النفس که دنبال کنترل از راه دوره تا جرات وجودی با کمال تاسف از باب چنین اسلوب امروزی که اینگونه میبینه اینگونه میگراید و اینگونه قاضی بر نهانهایی که هزارتو دارد ولی رایحه مشخص است از هزاران اندرون آدمی یعنی خود باشیم خود مخفی نکنیم و مضمون اخلاقیست یعنی اخلاق یاد بگیریم تا اختفا بازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + بیست =