تحقیق درباره شهید محمدجواد تندگویان و سال شهادتش
بهترین مقاله درباره شهید محمدجواد تندگویان برای دانش آموزان کلاسی و تمامی پایه ها
تحقیق درباره شهید تندگویان: در این بخش از تحقیق ماگرتا میخواهیم زندگینامه شهید تندگویان را بیان کنیم با ما همراه شوید.
تحقیق پیشنهادی : تحقیق درباره شهید مصطفی احمدی روشن
زندگینامه شهید تندگویان
محمدجواد تندگویان در ۲۶ خرداد سال ۱۳۲۹ در خانی آباد تهران به دنیا آمد پدر او حاج جعفر در میدان بهارستان مغازه کفاشی داشت او علوم مقدماتی قرآنی را نزد پدر خود آموخت و با حضور در هیئتها یا تعالیم دینی بیشتر آشنا شد.
پس از گذراندن دوره ابتدایی در سال ۱۳۴۲ دوره متوسطه در دبیرستان جعفری اسلامی آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۴۷ وارد دانشکده نفت آبادان شد و بلافاصله با انجمن اسلامی دانشگاه شروع به همکاری کرد و در مدتی کوتاه عضوی فعال و موثر شد او و دوستانش شخصیتهایی مانند دکتر علی شریعتی و محمد تقی جعفری را برای سخنرانی به دانشکده نفت میآوردند.
در سال ۱۳۵۱ دوره کارشناسی مهندسی پتروشیمی را به پایان رساند و در پالایشگاه نفت تهران مشغول به کار شد و در شهریور سال ۱۳۵۲ ازدواج کرد سپس به آبادان رفت تا فعالیتهای انجمن اسلامی دانشکده نفت آبادان را گسترش دهد اما با فشار ساواک از پالایشگاه تهران خارج شد.
تندگویان در سال ۱۳۵۲ در پالایشگاه تهران دستگیر شد و با حکم دادگاه به یک سال زندان محکوم شد او در آبان سال ۱۳۵۳ آزاد شد و به عنوان سرباز به شیراز اعزام سد و پس از اتمام دوره در شرکت بوتان گاز مشغول به کار سد هما با اعمال فشار ساواک به بهانه نقص پرونده مجبور به استعفا شد سپس پیشنهاد کار در شرکت پارس توشیبا را به علت دور ماندن از نظارت ساواک در رشت را پذیرفت و از سال ۱۳۵۴ به مدت دو سال مدیر تولید آن شرکت شد.
محمدجواد تندگویان در سال ۱۳۵۶ در رشته مدیریت صنعتی در مدرسه عالی مدیریت که به دانشگاه هاروارد وابسته بود پذیرفته سد و در سال ۱۳۵۷ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی شد و به شرکت توشیبا بازگشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید تندگویان به وزرات نفت دعوت شد و به دلیل مشکلات فراوان در جنوب به عنوان نماینده وزیر نفت در مناطق جنوب آبادان اعزام شد اقدامات او در رابطه با فعالیتهای صنعتی و راه اندازی پروژههای نفتی به دستور محمد علی رجایی نخست وزیر وقت او به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی شد.
نحوه شهادت شهید تندگویان
مهندس تندگویان در نهم آبان سال ۱۳۵۹ هنگامی که برای بازدید به پالایشگاه نفت آبادان میرفت در جاده ماهشهر آبادان به همراه معاون و دیگر همکارانش به اسارت نیروی ارتش عراق درآمد و زندانهای عراق منتقل شد.
به نقل برخی از اسیران او تا مدتها زنده بود و از شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر آگاه یافته بود در خصوص نحوه اسارت و شهادت او در اردوگاههای اُسرا اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، سرانجام پس از پایان جنگ میان عراق و ایران و تبادل اسرا و کشته شدگان پیکر محمدجواد تندگویان که در اثر شکنجه درگذشته بود به کشور بازگردانده و در ۲۵ آذر سال ۱۳۷۰ در ایران به خاک سپرده شد.
کتاب شناسی
درباره شهید تندگویان کتابهای زیادی تالیف و به چاپ رسیده است که مهمترین انها عبارتند از:
- زندگینامه وزراء
- آزادگان در بند نوشته سید محسن یحیوی
- زخم یاد اسارت نوشته احمد بخشی پور
- ماموریت تمام نوشته احمد دهقان
- من یک خاطره ازلی هستم نوشته میترا بیات
- حکایت آن مرد غریب نوشته محمود جوانبخت
- یاس در قفس نوشته جواد کامور بخشایش
- تندیس مقاومت نوشته احمد عربلو
- صنوبرها سرخ نوشته غلامعلی رجایی
- شهید غریب نوشته جلیل جباری
- پرندهای که با قفس پرواز کرد نوشته احمد عربلو
- زنده عشق
- دلتنگی آسمان
- دولت عشق
- نفت و ایثار
تحقیقات پیشنهادی : تحقیق درباره شهید مفتح
و
تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش
و
تحقیق درباره شهید بهشتی
کلام آخر: به پایان این نوشتار رسیدیم، منتظر نظرات و پیشنهادات شما در قسمت دیدگاه هستیم.
خیلی عالی❤❤❤