جواب سوالات درس ۵ نگارش نهم ؛ صفحه ۶۵ تا ۷۰
گام به گام درس پنجم نگارش نهم متوسطه ، پاسخ فعالیت های نگارشی، درست نویسی و حکایت نگاری صفحه 65 تا 70
جواب سوالات درس چهارم ۵ نگارش نهم متوسطه و پاسخ سوالات درس «نوشته را خوش، آغاز کنیم؛ زیبا به پایان ببریم و نیکو نام گذاری کنیم» که شامل فعالیت های نگارشی صفحه ۶۵، ۶۶، ۶۷ . ۶۸ و درست نویسی صفحه ۶۹ و حکایت نگاری صفحه ۷۰ می باشد را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش آموز عزیز فراهم کرده ایم.
جواب فعالیت های نگارشی صفحه ۶۵ تا ۶۸ درس ۵ نگارش نهم
نوشته های زير، از بخشهای آغازین و پايانی متنهایی انتخاب شده اند؛ آنها را بخوانید و بگویید، هر كدام، به چه شيوه، آغاز و پايان نوشته خود را تنظيم كرده اند؟
آغاز ها:
۱) آغاز با : خبر و داستان و پرسش
۲) آغاز با : پرسش
مطلب پیشنهادی: جواب سوالات درس ۴ نگارش نهم
پایان ها:
۱) پایان با: پرسش
۲) پایان با: شعر (نقل شعر و ابیات).
سوال صفحه ۶۷ نگارش نهم: موضوعی را به دلخواه برگزینيد و با يكی از شيوه های آغاز و پايان نوشته، متنی را درباره آن بنويسيد؛ سپس نامی برای نوشته خود انتخاب کنید.
موضوع : خلقت جهان
آغاز و پایان با پرسش
تاکنون به خط و خال پروانه دقت کرده ای؟ یا به گلبرگ ها و ترتیب قرار گفتن گل ها؟ یا که نه تا کنون به خلقت چگونگی این همه زیبایی اندیشیده ای؟ کمی به اطرافت نگاه کنی کاملا متوجه می شوی که خالقی عالم و حکیمی داری که برای رفاه و آسایش ما همه چیز را با نظم و ترتیب در کنار هم و مکمل هم قرار داده است.
همین فصل بهار را در نظر بگیر که برگ ها ریخته شدهی درختان باری دیگر جوانه می زنند و شکوفهی درختان همه جا را رنگی می کند و عطر خوشش را همه جا پر می کند و از پس همین شکوفه های زیبا میوه هایی رشد می کنند که شیرینی اش طعم عسل دارد و زیبایی اش همچون جواهرات چشم را نوازش می دهد.
آیا این ها همه نشان دهندهی خالقی علیم و حکیم نیست که اینگونه جهان را خلق کرده و زیبا آراسته که من و شما در هوایی که بدون آن حتی نمی توانیم دقیقه ای زنده بمانیم و نفس بکشیم و زندگی کنیم، همین زندگی که روزانه از خواب بیدار می شویم، راه می رویم کار می کنیم، غذا می خوریم، می خندیم و گریه می کنیم.
این ها همه احساسات و حالاتی است که خداوند در وجود هر کدام از بندگانش نهاده و اینگونه انسان را خلق کرد تا انسان هر ثانیه و هر لحظه اش را با انتخاب خودش زندگی کند زیرا به او عقل داده تا قدرت تصمیم گیری و تفکر و تامل داشته باشد و دست به سوی پرودگار دراز کند و از او کمک و مدد بطلبد.
در این مسیری که پیش روی مخلوقات خود گذاشته تا اینگونه انسان ها و تمام آفریده ها خلقت او را کامل سازند در نهایت روزی آن را به اتمام رسانند. آیا این همه خلقت و آفرینش شکر و سپاس از مخلوقی بی همتا و بی مانند به نام الله ندارد؟
⭐ جواب سوال صفحه ۶۸ به عهده شما و هم گروهی تان می باشد.
پاسخ درست نویسی صفحه ۶۹ نگارش نهم
يک جلد، كتاب داستان خريدم.
يک جلد، كتاب داستان خريداري كردم.
جمله نخست، مناسب تر است. جمله دوم هم اگرچه با همان فعل «خريد» ساخته شده؛ اما به دليل تركيب شدن با يک فعل ديگر (كردم)، طولانی تر شده است. هرگاه بتوانيم جمله ها را با فعل های كوتاه تر و ساده تر بنويسيم، بهتر است از شكلهای تركيبي و دشوار تر آن ها استفاده نکنیم.
همچنین بخوانید: جواب درس ۳ نگارش نهم ؛ صفحه ۳۹ تا ۴۴
جمله های زير را ويرايش كنيد:
دانش آموزان در جشن پایان دوره متوسطه اول، حضور به هم رساندند.
دانش آموزان در جشن پایان دوره متوسطه اول حاضر شدند.
مدیر مدرسه، خاطره سی سال مدیریت خود را به رشته تحریر در آورد.
مدیر مدرسه، خاطره سی سال مدیریت خود را نوشت.
حکایت نگاری صفحه ۷۰ نگارش نهم درس پنجم
حکایت زیر را به زبان ساده بازنویسی کنید.
روزی شخصی نزد طبیب رفت و گفت شکم من به غایت درد می کند آن را علاج کن که بی طاقت شده ام.طبیب گفت : امروز چه خورده ای؟ مریض گفت : نان سوخته. طبیب غلام خود را گفت : داروی چشم را بیاور تا در چشم او کشم.مریض گفت : من درد شکم دارم داروی چشم را چه کنم؟ طبیب گفت : اگر چشمت روشن بودی نان سوخته نمی خوردی.
شخصی پیش پزشک رفت، گفت شکمم خیلی درد می کند، درمانش کن که دیگر طاقت ندارم. پزشک گفت : امروز چه چیزی خورده ای؟ مریض گفت : نان سوخته. پزشک به خدمتکار خود گفت : داروی چشم را بیاور تا در چشم بیمار بریزم. بیمار گفت : دلم درد می کند، داروی چشم به چه درد من می خورد؟ پزشک گفت : اگه چشمتت می دید، نان سوخته نمی خوردی.
مطلب پیشنهادی: جواب سوالات درس ۲ نگارش نهم
✅ در این بخش سوالات درس ۵ نگارش نهم را به صورت کامل مرور کردیم، جهت مشاهده گام به گام سایر درس های نگارش کافیست شماره درس را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو نمایید.
سلام میشه یه انشا برای صفحه ۶۷ بگید
عالی خیلی بامفهوم و قابل درک🌼