تحقیق درباره سید محمد حسین بهجت تبریزی یا شهریار + اشعار و نحوه وفات
مقاله دانش آموزی درباره استاد شهریار کلاس چهارم و ششم دبستان
تحقیق درباره شهریار شاعر بزرگ ایرانی ، سید محمد حسین بهجت تبریزی شاعر ایرانی که به تخلص شهریار، معروف و شناخته شده است. این استاد ۱۱ دی ماه سال ۱۲۸۵ در تبریز متولد شد. برای مشاهده اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد فردوسی
تحقیق درباره تحصیلات شهریار
تحصیلات کلاسیک محمد حسین در مدرسه متحده سپری شد. او برای دریافت مدرک سیکل در مدرسه فردوسی درس خواند و سپس در تهران به مدرسه طب رفت و شش ماه مانده به پایان رساندن تحصیلات پزشکی به دلیل روحیات نامناسبی که پس از عشق نافرجامش داشت از رشته پزشکی انصراف داد.
این شاعر اهل ادب، به زبان فارسی و به خواسته مادرش به زبان ترکی آذربایجان اشعار زیبا و بی مانندی سروده است. اگر از علاقه مندان به ادبیات و شاعرانی چون شهریار هستید شاید جالب باشد که بدانید در سال ۱۳۸۴ یک مجموعه تلویزیونی به نام شهریار ساخته شد که فرزندان ایشان بسیار به ساخت این مجموعه اعتراض کردند؛ چون بخش بزرگی از آن را ساختگی دانستند.
عشق نافرجام استاد
اوایل سال تحصیل پزشکی، شهریار عاشق دختر عبدالله امیر طهماسبی، یعنی ثریا شد. نامزدی آنها چند سال طول کشید، اما چراغعلی سالار حشمت (معروف به امیر کرم) نیز عاشق ثریا شد و چون پسر عموی رضا شاه بود، با سو استفاده از موقعیتی که داشت، ثریا را مجبور به ازدواج با خود کرد.
او در اواخر سال ۱۳۱۴ به علت بیماری این بار به تهران میرود و در آنجا بار دیگر با ثریا که به عیادت او رفته بود ملاقات کرد. پس از چند دقیقه استاد غزل معروف «آمدی جانم به قربانت» را سرود. بعد از این عیادت، آنها هیچ وقت، یکدیگر را ملاقات نکردند. اما به گفته پسر شهریار، ثریا دوبار بعد از این ملاقات برایش نامه فرستاد.
ازدواج شهریار
در مرداد ۱۳۳۲ این استاد به تبریز بازگشت و پس از یک سال ماندن در آنجا در سن ۴۸ سالگی با عزیزه عبدخالقی ازدواج کرد. وی دلیل ازدواج نکردنش در تمامی این سالها را «یارو همسر نگرفتم که گرو بود سرم» گفت.
علاقه مندی های شهریار
وی بسیار علاقه مند به تمامی رشتههای هنر به خصوص شعر و خوشنویسی بود. علاوه بر اینها، استاد به موسیقی نیز علاقه داشت و سه ستار مینواخت.
اشعار شهریار
این شاعر نامدار معاصر، نخستین دفتر شعر خود را در سال ۱۳۱۰ به چاپ رساند. تمامی شعرهایی که محمد بهجت در طول عمرش سروده بود در مجموعه چهار جلدی به چاپ رسیده است.
اشعار این استاد چیره دست، به ۸۰ زبان ترجمه شده است. «حیدربابایه سلام» از آثار ایشان است که آن را به زبان ترکی سروده است. این منظومه به دلیل زیبایی منحصر به فردی که دارد، امروزه در میان اشعار مدرن دنیا جایگاه ویژهای دارد. به جرات میتوان گفت، گوش هر ایرانی حداقل یک بار با اشعار این استاد نواخته شده است.
اشعار زیبا و عاشقانه این شاعر بزرگ
بدون شک اشعار عاشقانه شهریار بسیار محبوب و مشهور است. در اینجا یکی از این اشعار استاد آورده شده است.
فرخا از تو دلم ساخته با یاد هنوز
خبر از کوی تو می آوردم باد هنوز
در جوانی همه با یاد تو دلخوش بودیم
پیرم و از تو همان ساخته با یاد نوروز
وفات شهریار
در نهایت شهریار در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ پس از سالها تلاش در حوزه ادب و هنر در سن ۸۳ سالگی از دنیا رخت بر بست و در زادگاهش یعنی تبریز، در مقبره الشعرای به خاک سپرده شد.
مقالات پیشنهادی:
انشا در مورد سعدی
و
تحقیق در مورد خیام نیشابوری
⭕️ به پایان تحقیق درباره سید محمد حسین بهجت تبریزی یا شهریار رسیدیم، امیدوارم این مطلب مورد توجه شما واقع شده باشد. اگر دیدگاهی داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
خیلی ممنونم من فاطیما بهنام هستم ۱۰ سالمه و این مقاله برام خیلی جالب بود چون من خودم اصالتا ترک و آذری هستم و این مقاله خیلی به درد تحقیقم خورد ممنون. ۱ بهمن ۱۴۰۲
عالی
عالی بود
خیلی عالی بود مرسی و ممنون