سبک زندگی

جواب فعالیت های درس واقعیت تفکر هشتم صفحه ۱۱۱ ، ۱۱۲ ، ۱۱۳ و ۱۱۴

پاسخ و حل پرسش های فعالیت های صفحه ی 111 ، 112 ، 113 و 114 درس واقعیت تفکر و سبک زندگی کلاس هشتم

جواب فعالیت های درس واقعیت تفکر هشتم ؛ در این مقاله از بخش آموزش و پرورش ماگرتا به پاسخ و جواب سوال های گفت و گو کنید ، فعالیت تکمیلی در کلاس و فعالیت در منزل صفحه ۱۱۱ ، ۱۱۲ ، ۱۱۳ و ۱۱۴ درس واقعیت کتاب تفکر و سبک زندگی هشتم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

پاسخ درس بعدی: جواب فعالیت های درس عادت ها تفکر هشتم

جواب فعالیت های درس واقعیت تفکر هشتم

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۱۱۱ درس واقعیت تفکر هشتم

⚫️ دریافت شما از این داستان چیست؟

پاسخ: من از داستان این فیلم کوتاه مورچه و شفیره درس واقعیت فهمیدم که نباید کسی را از روی ظاهر قضاوت کنیم و قضاوت از روی ظاهر افراد کار درستی نمی‌باشد.

⚫️ نظر شما درباره قضاوت مورچه درباره شفیره چیست؟

پاسخ: نظر من درباره قضاوت مورچه در مورد شفیره این هستش که قبل از هر چیزی فکر کنیم و زود قضاوت نکنیم. و انسان نباید بدون علم و آگاهی در مورد کسی یا چیزی قضاوت کند.

⚫️ چرا مورچه در قضاوت خود دچار اشتباه شد؟

پاسخ: چون مورچه به ظاهر پروانه و موقعیت او در آن لحظه نگاه کرد و عجولانه و بدون فکر کردن قضاوت کرد.

پاسخ دیگر: چون مورچه اعتماد به نفس بی‌جایی داشت و به آن هم گفت تو زندانی هستی و مثل من آزاد نیستی و قبل از اینکه قضاوت کنه فکر نکرد و بدون آگاهی نظرش را گفت و اطلاعات کافی نداشت.

⚫️ عقیده شما درباره قضاوت براساس ظاهر چیست؟ آیا این نوع قضاوت همیشه منجر به اشتباه می شود؟

پاسخ: قضاوت بر اساس ظاهر و بدون علم و آگاهی سرانجامی جز اشتباه و قضاوت نادرست ندارد. ممکن از در مواقع خاصی منجر به اشتباه نشود ولی در اکثر مواقع بله، قضاوت از روی ظاهر افراد با ایجاد سوتفاهم می شود و باید با طرف مقابل آشنا شویم و با یک نگاه آن را قضاوت نکنیم.

⚫️عقیده شما درباره خوب یا بد، زشت یا زیبا، مناسب یا نامناسب، مفید یا مضر بودن یکی شی ، موجود یا شخص و غیره ، چگونه شکل گرفته است؟

پاسخ: بر اساس عقاید و باورهایی که ما از کودکی به آموزش داده می شود یا آن عقاید یا باورها ما را در محیط زندگی مان احاطه کردند، یعنی به آن جبر جغرافیایی که زندگی و میکنیم و قرار گرفته ایم بر روی افکار ما تاثیر می گذارد، اما ما با فکر کردن میتوانیم به تغییر عقاید و افکار نادرست بپردازیم.

جواب فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۱۱۲ و ۱۱۳ تفکر هشتم درس واقعیت

محتوای تصویر را بخوانید و در جدول صفحه بعد مشخص کنید که با هر نظر درباره سوال زیر تا چه حد موافقید.

جواب فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۱۱۲ و ۱۱۳ تفکر هشتم درس واقعیت

در مورد رابطه قضاوت و عقیده چه فکر می کنید؟

پاسخ: عقیده در لغت به معنای نگاه، دیدگاه، نظر و اندیشه و قضاوت به معنای فرمان یا حکم می باشد، اما واقعا مرز بین اون دو کجاست؟ چقدر تفاوت بین این لغات و معانی هست؟

اگر بخواهم کلمات رو دسته بندی کنم، قضاوت را زیر مجموعه نظر قرار میدهم. هر کس دنیا و پیرامون خودش را با نگاه خودش می بیند، پس حتی زمانی که بخواهیم قضاوت کنیم، اسناد، شواهد و اطلاعات اولیه را جمع آوری می کنیم و در انتها باز با توجه به دیدگاه و تجربیات و استدلال‌های خودمان راجع به مساله حکم صادر می کنیم.

من فکر می کنم برای گوینده، قضاوت (فارغ از واقعیت موضوع ) نسبت به عقیده قطعیت بیشتری دارد، چون با توجه به پیش زمینه‌ها مساله را جمع بندی می کند و بعد از آن نتیجه می‌گیرد، در صورتی که در عقیده، صرفا به بیان نظر پرداخته می‌شود. و نکته ی دیگه اینکه عقیده از دیدگاه من ارتباط بیشتری با حس های ما دارد، در صورتی که در قضاوت سعی می کنیم از منطق و روابط علت و معلولی بیشتری بهره ببریم.

به طور کلی عقیده شخصی تر و شاید خصوصی‌تر است، اما قضاوت جنبه‌ی عمومی تر و گسترده تری دارد. تک بعدی نگاه کردن در قضاوت بیشتر به چشم می خورد، چون با استناد به آنچه که به ظاهر دیدیم یا با جمع آوری مدارک و تحلیل آنها (تحلیل عقلانی یا احساسی از دید قاضی) و حتی در خیلی مواقع بدون اطلاع از دلایل، احساسات، اهداف، عقاید، شرایط و … فاعل عمل، راجع به اون قضیه نتیجه گیری می کنیم و به این ترتیب از هیچ زاویه‌ای دیگه‌ای به موضوع نگاه نمی‌کنیم.

ردیفجملهموافقممخالفمباید بیشتر فکر کنم
۱بین عقیده و قضاوت رابطه ای وجود ندارد.
۲قضاوت ما براساس عقیده ما انجام می گیرد.
۳عقیده ما از قضاوت ما شکل می‌گیرد.
۴ما در قضاوت، فقط به عقیده خودمان توجه می‌کنیم.
۵ما در قضاوت علاوه بر عقیده خودمان، به عقیده دیگران نیز توجه می‌کنیم.
۶عقاید ما از تجربیات قبلی خود و دیگران ناشی می‌شود.

توجه: تکمیل کردن جدول بالا بیشتر شخصی می باشد و برای هر دانش آموزی متفاوت است، از این رو ما یک نمونه از آن را در جدول بالا نشان دادیم که شما هم می توانید خودتان با محوریت عقیده و قضاوتتان اقدام به تکمیل کردن این جدول نمایید.

⚫️ درباره علّت و چرایی موافقت، مخالفت و جوانب مختلف جملاتی که باید درباره آن بیشتر فکر کرد، گفت‌وگو کنید.

پاسخ: ۱. بین عقیده و قضاوت رابطه‌ای وجود ندارد.
مخالفم.
چون به نظرم قضاوت ما معمولاً بر اساس عقاید ما شکل می‌گیرد. اگرچه ممکن است گاهی قضاوت ما تحت تأثیر احساسات لحظه‌ای باشد، اما باز هم عقاید قبلی ما در این قضاوت‌ها نقش دارند.

۲. قضاوت ما براساس عقیده ما انجام می‌گیرد.
موافقم.
چون هر چیزی که ما قضاوت می‌کنیم، از تفکرات و باورهایی که قبلاً شکل گرفته‌اند، سرچشمه می‌گیرد. به عنوان مثال، اگر کسی به ما لبخند بزند، ما قضاوت می‌کنیم که او مهربان است، چون عقیده داریم که لبخند نشان‌دهنده مهربانی است.

۳. عقیده ما از قضاوت ما شکل می‌گیرد.
باید بیشتر فکر کنم.
این جمله برایم گیج‌کننده است، چون به نظر می‌رسد عقاید معمولاً از تجربیات قبلی یا شنیده‌ها شکل می‌گیرند، اما ممکن است گاهی یک قضاوت لحظه‌ای باعث شود که یک عقیده جدید در ذهن ما شکل بگیرد. برای همین باید بیشتر در این مورد فکر کنم.

۴. ما در قضاوت، فقط به عقیده خودمان توجه می‌کنیم.
مخالفم.
چون در بسیاری مواقع، ممکن است حرف‌ها یا نظرات دیگران هم روی قضاوت ما تأثیر بگذارند. اگر ما فقط به عقیده خودمان توجه کنیم، قضاوت‌های نادرست بیشتری خواهیم داشت.

۵. ما در قضاوت علاوه بر عقیده خودمان، به عقیده دیگران نیز توجه می‌کنیم.
موافقم.
چون به نظرم نظرات اطرافیان و تجربیات آن‌ها می‌تواند قضاوت‌های ما را تغییر دهد. مثلاً اگر دوستانم درباره کسی نظر مثبتی بدهند، قضاوت من درباره او نیز ممکن است مثبت شود.

۶. عقاید ما از تجربیات قبلی خود و دیگران ناشی می‌شود.
موافقم.
تجربیات گذشته، چه شخصی و چه از طریق شنیدن از دیگران، نقش مهمی در شکل‌گیری عقاید ما دارند. مثلاً اگر قبلاً دروغ شنیده باشیم، ممکن است عقیده داشته باشیم که به همه نباید به راحتی اعتماد کرد.

جمع‌بندی: به نظر من، رابطه عقیده و قضاوت پیچیده است و هر دو می‌توانند روی یکدیگر تأثیر بگذارند، اما این تأثیر همیشه یکسان و مستقیم نیست.

جواب فعالیت در منزل صفحه ۱۱۴ درس واقعیت تفکر هشتم

◀️  باورها یا عقیده ها، اندیشه هایی هستند که ما به درستی آنها اعتقاد داریم؛ دو مورد از باورهای خود را بنویسید و توضیح دهید چگونه به هر یک از آنها اعتقاد پیدا کردید.

من باور دارم که هیچ چیزی در زندگی ما اتفاقی نیست و این باور بر اثر این است که از نظر من همه چیز از قبل تعیین شده و ما در آن نقشی نداریم و بعدها متوجه می شویم که حتی اتفاق های کوچکی که در گذشته برایمان رخ داده است، چه نقش اساسی در زندگی ما داشته است، ایجاد شده است.

به نظر من آدم ها باید خودشان دلیل حال خوش و خوب خودشان باشند، این نظر بر اثر اینکه هیچکس ما را به اندازه خودمان دوست ندارد و ما به خودمان بیشتر از هر کسی اهمیت می دهیم، به وجود آمده است.

◀️ رسانه‌های جمعی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه‌ها، اینترنت و … در شکل‌گیری باورها و عقاید ما تاثیر دارند. مثال‌هایی از تاثیرات مثبت و منفی این رسانه‌ها را در زندگی مردم بنویسید.

پاسخ: رسانه‌ها منتقل کننده پیام هستند و تاثیرگذاری آنها در آنها در جامعه را می توان با نوع پوشش، صحبت کردین و تغییراتی که در زندگی اتفاق می افتد مشاهده کرد. همچنین به کار بردن اصطلاحات و تیکه کلام های مختلف در زبان عمومی جامعه ماند کلاه قرمزی، جیگر و … از نمونه تاثیرات رسانه های مختلف در زندگی کلامی مرد می باشد، به همین شکل تبلیغات نیز تاثیراتی در شیوه زندگی مردم می‌گذارد.

به طور کلی رسانه‌های جمعی می تواند در زندگی ما انسان‌ها تاثیر بگذارد و ما می توانیم از آن استفاده درست کنیم و یا با استفاده نادرست و می تواند در شکل گیری و باورهای انسان ها تاثیر بگذارد.

قبلی: جواب فعالیت های درس مهارت های اقتصادی تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس مهار فشار روانی و اضطراب تفکر هشتم
جواب درس مهارت بهبود خودپنداره و افزایش اعتماد به نفس تفکر هشتم
جواب درس مهارت افزایش عزت نفس تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس مهارت های زندگی موفق تفکر هشتم

توجه: شما دانش آموز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب سوالات فعالیت های کتاب تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب سوالات درس واقعیت کتاب تفکر و سبک زندگی هشتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید. در آخر شما هم میتوانید جواب های دیگر خود را نیز در بخش دیدگاه با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۴۹ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =