جواب فعالیت های درس ناظم و منظوم تفکر هفتم صفحه ۱۱۶ ، ۱۱۷ و ۱۱۸
جواب و پاسخ سوالات گفت و گو کنید ، فعالیت تکمیلی در کلاس و فعالیت در خانه صفحه 116 و 117 و 118 درس ناظم و منظوم تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس ناظم و منظوم تفکر هفتم ؛ در این نوشته به جواب و پاسخ سوالات گفت و گو کنید و فعالیت تکمیلی در کلاس و فعالیت در خانه صفحه ۱۱۶ ، ۱۱۷ و ۱۱۸ درس ناظم و منظوم کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
بعدی:
جواب گفت و گو کنید صفحه ۱۱۶ و ۱۱۷ درس ناظم و منظوم تفکر هفتم
خود را در دامان طبیعت تصور کنید و هر بار خود را در یکی از سه موقعیت زیر تجسم کنید.
موقعیت اول: یک تخته سنگ کنار یک کوه و یک تخته سنگ کنار یک درخت.
موقعیت دوم: یک تخته سنگ کنار یک کوه و یک تخته سنگ روی یک رودخانه کوچک ؛ به طوری که مثل یک پل بتوان از روی آن گذشت.
موقعیت سوم: تعداد زیادی سنگ که روی هم ریخته شده و تعدادی سنگ که همانند استوانه روی هم قرار گرفته اند.
⚫️ اولین چیزی که در برخورد با موقعیت اول به ذهن شما می رسد ، چیست؟
پاسخ: اولین چیزی که به ذهن من می رسد، زیبایی طبیعت و قدرت خداوند است که باعث شده چنین مناظر زیبایی در طبیعت به وجود آمده باشند که مسلما علتی وجود داشته که آن سنگ بزرگ خورد شده و در کنار آن کوه و درخت قرار گرفته اند.
⚫️ این سنگ ها چگونه در این مکان ها قرار گرفته اند؟ تمام فرضیه ها را در نظر بگیرید ؛ سعی کنید فرضیه های خلاق و متنوع تری بیان کنید.
پاسخ: بر اثر ایجاد تغییرات آب و هوا، بارش باران، رشد گیاهان، رودخانه ها، زلزله، سیل و و عوامل طبیعی دیگر سنگ های کوه ها خورد شده و در کنار آن کوه و درخت افتاده و قرار گرفته اند.
⚫️ اولین چیزی که در برخورد با موقعیت دوم به ذهنتان می رسد ، چیست؟
پاسخ: اولین چیزی که به ذهن من می رسد، این است که علت و نحوه چگونگی قرار گیری آن سنگ های کوه در رودخانه چیست؟ سنگ هایی که مواد نمکی و طبیعی بسیار محکم ساخته شده اند که بر اثر اتفاقات طبیعت خورد شده و درون رودخانه افتاده و مانند یک پل مسیری را برای عبور فراهم کرده اند.
⚫️ اولین چیزی که در برخورد با موقعیت سوم به ذهنتان می رسد ، چیست؟
پاسخ: اولین چیزی که به ذهن من می رسد، این است که باز هم به قدرت والای خداوند پی می برم که به گونه ای با ایجاد عوامل طبیعی باعث ایجاد چنین صحنه های زیبایی شده است، به صورتی که تعدادی از آنها روی هم ریخته شده و برخی دیگر به صورت استوانه ای بدون اینکه به زمین بیافتند، بر روی هم قرار گفته اند.
⚫️ هر سه موقعیت را با هم مقایسه کنید و توضیح دهید چه شباهت ها و تفاوت هایی بین آنها وجود دارد؟
پاسخ: از شباهت های این موقعیت می توان قدرت و منش خداوند در ایجاد چنین مناظر طبیعی در کره زمین اشاره کرد و تفاوت های آنها می توان به نحوه شکل گیری و ایجاد هر کدام از موقعیت ها اشاره کرد.
متن زیر را در کلاس بخوانید و درباره سوالاتی که درباره آن مطرح شده ، گفت و کنید.
سیاره X
کشف سیارهی پلوتون از داستانهای جالب اخترشناسی نوین به شمار میآید. داستان از این قرار بود که مدار اورانوس نامنظم بود و مطابق نظریههای فیزیکی نبود. دو ریاضیدان از روی دادههای بهدست آمده از رصد اورانوس، حدس زدند که سیارهای وجود دارد که عامل اصلی این بینظمیهاست. آن دو بهدرستی محل سیارهی جدید را تخمین زدند و بر این اساس سیارهی نپتون کشف شد. پس از کشف نپتون باز هم بینظمیهایی مشاهده میشد و دانشمندان گمان بردند که سیارهای آن سوی نپتون باعث این بینظمیهاست. آنها چندین محل را در آسمان تخمین زدند که اگر سیارهی X در آن محلها بود، میتوانست چنین بینظمیهایی پدید آورد. جستوجو برای این سیاره از سال ۱۹۰۵ در رصدخانهی لاول آغاز شد. سرانجام پس از ۲۵ سال تلاش، در سال ۱۹۳۰ پلوتون کشف شد.
اما پلوتون هم نمیتوانست سیارهی X باشد. با اینکه پلوتون تقریباً در یکی از محلهایی کشف شد که ریاضیدانان پیشبینی کرده بودند؛ اما معلوم شد که پلوتون کوچکتر و کم جرمتر از آن است که چنین بینظمیهایی ایجاد کند. سرانجام با ارسال فضاپیماهای پایونیر ۱۰ و ۱۱ و ویجرهای ۱ و ۲ به اورانوس و نپتون، دانشمندان به علّت بینظمیهای مدار آنها پی بردند.
⚫️ آیا مشاهدات ستاره شناسان منجر به کشف پلوتون شد یا محاسبات ریاضیدانان؟
پاسخ: ریاضیدانان
⚫️ مسئله ریاضیدانان چه بود که سبب شد سیاره نپتون و پلوتون کشف شود؟
پاسخ: مدار اورانوس نامنظم بود و مطابق نظریه های فیزیکی نبود و ریاضیدانان حدس زدن که سیاره وجود دارد که اصلی بی نظمی ها می باشد.
⚫️ چرا دانشمندان به دنبال علت این بی نظمی می گشتند؟ چه واقعیتی باعث شده بود که آنها وجود سیاره ای را پیش بینی کنند؟
پاسخ: چون انسان کنجکاو است و دانشمندان نیز به دنبال علت بی نظمی میان مدار اورانوس و نپتون بودند. واقعیتی که توسط ریاضیدانان ثابت شده بود یک بی نظمی در میان مدار سیاره های اورانوس و نپتون وجود دارد.
جواب فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۱۱۸ تفکر هفتم درس ناظم و منظوم
موضوع فعالیت سنگ ها و کشف سیاره پلوتون را با هم مقایسه کنید و بگویید چه تفاوت ها ، شباهت ها و رابطه هایی بین این دو مثال وجود دارد.
پاسخ: تفاوت آن دو این است که سنگ بر روی زمین است و به راحتی پیدا می شود و علت تشکیل آن مشخص می باشد، اما سیاره پلوتون در فضا قرار گرفته و تنها یکی از آن وجود دارد و باعث بی نظمی در مدار شده بود. شباهت آن دو این است که سیاره پلوتون از موادی مانند سنگ تشکیل شده است.
جواب فعالیت درخانه صفحه ۱۱۸ درس ناظم و منظوم تفکر هفتم
با بررسی یافتههای علمی دانشمندان، نمونه یا نمونههای دیگر از وجود نظم بین پدیدههای آفرینش را بنویسید.
پاسخ: به عنوان نمونه یک کتاب را در نظر بگیرید. آن کتاب از هزاران حرف و کلمه و جمله ترکیب شده است، اما این حروف و کلمات چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ آیا درهم و برهم و بدون ربط کنار هم قرار گرفتهاند؟ یا این که با نظم و ارتباط خاصی در کنار هم آمدهاند؟
بعد از این که آن کتاب را خواندید متوجه می شوید که تمام حروف و کلمات و جملهها و بخشهای مختلف آن کاملًا مربوط و متناسب به هم هستند و هدف واحدی را تعقیب می کنند.
تمام این حروف و کلمات با نظم و ترتیب خاصی کنار هم قرار گرفتهاند و هر یک جایگاهی ویژه ای دارند. به خوبی درک میکنید که در تنظیم و تألیف این حروف و کلمات، منظور و هدفی در نظر بوده است.
متوجه می شوید که نویسنده کتاب، عقل و شعور داشته و قبلا از کار خود آگاه بوده و با پیش بینی و هدف گیری، حروف و کلمات را این چنین در کنار هم تنظیم کرده است و در این کار توانایی و مهارت لازم را داشته است. پس در یک مجموعه منظم همه اجزا به هم پیوسته و مربوطند و هدف واحدی را تعقیب می کنند.
همچنین از نمونه های دیگر از وجود نظم بین پدیده های آفرینش می توان به:
۱) نظم در بین خورشید و زمین و ماه که گردش منظم اینها باعث به وجود آمدن شب و روز می شود.
۲) گردش منظم فصل ها،
۳) چرخه های زیستی اشاره کرد.
قبلی: جواب فعالیت های درس مسموم کردن سرچشمه تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس دیوار شیشه ای تفکر هفتم
جواب سوالات درس چرا این تلفن زنگ نمیزند تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس بز یا سگ تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس حکایت راستی تفکر هفتم
توجه: شما دانش آموزان عزیز می توانید برای دسترسی بهتر و سریعتر به جواب های درس تفکر هفتم، در انتهای جواب صفحه مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب های سوالات فعالیت های درس ناظم و منظوم تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.
عالیه
عالیه
خوبه من راضی هستم🤩
عالی
ممنون از شما
با سلام عالی هست فقط اگر سعی کنید که برای تمام سوال ها چند مورد مثال بزنید عالی تر هم میشه
عالی مرسی
سلام
خیلی خوبهههه
بدک نیس
عالیییییییییییی
فعالیت در خانه نیست؟
اره
سلام مطالب خوب بود
یک مشکل
سیاره پروتون از گاز تشکیل شده نه از سنگ
لطفا پیگیری کنید
👌👌
فعالیت در خانه پس چرا نیست؟؟؟
عالی بود ممنون از ماگرتا
ارع پس این چیشد
واقعا عالیه ممنون 🌺🌺🌺
واقعا عالیه
ایول ماگرتا
بدک نیس
👌
خیلی عالی هست ممنون خسته نباشید
پس چرا فعالیت در خانه نیست
عالی
خیلیییییییییییییی بد است
خوبه
بله درست میگویند
موافقم
آره خیلی خوبه
درسته
عالی هست خیلی درست و با دقتاما چرا فعالیت در خانه نیست