جواب پودمان ۱۱ صنایع دستی کاروفناوری نهم صفحه ۱۴۹
پاسخ و حل پرسش و تحقیق در مورد کاربردهای فلز مس صفحه 149 پودمان 11 صنایع دستی کتاب کار و فناوری پایه نهم
جواب پودمان 11 صنایع دستی کاروفناوری نهم ؛ در این نوشته از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب پرسش و تحقیق کنید صفحه ۱۴۹ پودمان ۱۱ صنایع دستی کتاب کار و فناوری پایه نهم متوسطه اول آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
پاسخ پودمان قبلی: جواب پودمان ۱۰ پایش رشد و تکامل کودک کاروفناوری نهم
پاسخ پرسش صفحه ۱۴۹ پودمان صنایع دستی کاروفناوری نهم
به نظر شما چه کاربردهای دیگری می توان برای پلاک مسی آماده شده در نظر گرفت؟
پاسخ: دامنه استفاده از دست سازه ای حکاکی شده مسی می تواند بسیار زیاد باشد که آن هم به علت مقاومت زیاد مس به زنگ زدگی و خورندگی و زیبایی آن است، پس با توجه به هدف ساخت می توان در موارد زیر از دستکوب ها و پلاک های مسی استفاده کرد.
مواردی مانند تابلوها و پلاک های تزئینی، پلاک درب منزل، تابلوی راهنما در ادارات، تابلوی درج سمت، تابلوی سر درب اتاق های ادارات، ظروف تزئینی مختلف، ورقه های فانتزی و … در ساخت و نوع استفاده ضخامت کار مهم است.
پاسخ دیگر: پلاک مسی آماده شده میتواند در کاربردهای مختلفی استفاده شود. یکی از مهمترین کاربردها، استفاده در حلقههای الکتریکی و کابلها برای انتقال جریان برق است، زیرا مس رسانای بسیار خوبی برای برق است. همچنین، از پلاکهای مسی میتوان در صنعت زیورآلات مانند گردنبندها و دستبندها، و همچنین در سازههای معماری برای تزیین و ساخت قطعات مقاوم در برابر خوردگی استفاده کرد.
جواب تحقیق کنید صفحه ۱۴۹ پودمان صنایع دستی کار و فناوری نهم
فلز مس در زمینه های زیادی از جمله برق، الکترونیک، ارتباطات، ساختمان، حمل و نقل، لوازم و ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، کاربرد دارد. در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر در این خصوص تحقیق کنید و نتایج آن را در کلاس ارائه دهید.
پاسخ: خواص و کاربردهای فلز مس:
مس قدیمی ترین فلز صنعتی است که بشر از حدود 5 هزار سال قبل از میلاد با آن آشنا شده است. برخی عقیده دارند که اولین فلز شناخته شده طلا می باشد ولی در هر حال تمام محققین بر این عقیده متفق هستند که دستیابی بشر به صنایع فلزی با شناخته شدن مس آغاز گردیده است.
کاهش ذخایر سطحی مس منجر به استفاده بشر از آلیاژ مس و قلع تحت نام مفرغ (برنز) گردید و بدین ترتیب دوره مفرغ درتاریخ تکامل و تحول هاى صنعتى بشر از 3 هزار سال قبل از میلاد آغاز گردید و در هزاره اول قبل از میلاد با کشف آهن پایان پذیرفت.
کشف آهن و تولید فولاد ارزش های دفاعی و تهاجمی مس در ساختن نیزه، سپر، خنجر، و… را کاهش داد و برای مدت های طولانی مس و آلیاژهای آنها بیشتر در مصارف خانگی و تزئینی بکارمی رفت. دوره رونق کلیسا، برای برنج سازان نیز یک دوره طلایی محسوب می شود و با شناخت قابلیت طنین صدا که در مس و آلیاژهای آن وجود دارد این فلز مصارف جدیدی پیدا کرد.
دستیابی بشر به اسلحه گرم و رواج صنایع الکتریکی نیز رونق و گسترش جدیدی برای کاربرد مس محسوب می گردد.
نقطه ذوب مس ۱۰۹۰ درجه سانتیگراد و نقطه جوش آن ۲۵۷۰ درجه سانتیگراد می باشد. نقطه ذوب مس از آهن و فولادها کمتر بوده و از این رو با شرایط آسان تری ذوب می شود. نقطه ذوب و وزن مخصوص مس در مقادیری نیستند که به دلیل زود ذوبی و یا سبکی مصارف صنعتی مس را کاهش دهند.
مس بعد از نقره هادی ترین عنصر می باشد. هدایت حرارتی مس نسبت به نقره برابر ۹۲ درصد است، یکی از مهم ترین موارد مصرف مس بر قابلیت هدایت حرارتی و الکتریکی آن استوار می باشد. حضور عناصر ناخالصی و یا آلیاژی قابلیت هدایت مس را به شدت کاهش می دهد و از این رو در مصارف الکتریکی و انتقال الکتریسیته از مس بسیار خالص با ترکیب بیشتر از ۹۹/۹۹ درصد مس استفاده می شود.
مس خالص فلزی است نرم که سختی آن بسیار پایین است ولی قابلیت آلیاژسازی مس با سایر عناصر نظیر روی، قلع، سرب، آلومینیم، سیلیسیم و… باعث گردیده است که دامنه آلیاژهای مختلف مس بسیار وسیع باشد و در آلیاژهای متعدد آن یک یا چند خاصیت نظیر استحکام، زیبایی، هدایت، شکل پذیری و … وجود داشته باشد.
آلیاژهای مس معمولا بر اساس کاربرد آنها دسته بندی می شوند، در این حال عناصر ترکیبی به گونه ای هستند که امکان دسته بندی آنها را براساس نوع آلیاژ و شرایط ذوب و ریخته گری نیز میسر می سازد. مصارف مختلف مس و زمینه های کاربردی آلیاژهای آن معمولا بر یک یا چند از خواص زیر استوار مى شود:
۱. هدایت الکتریکی و حرارتی بسیار خوب و بالا.
۲. مقاومت بسیار خوب در محیط های خورنده و خوردگی.
۳.مقاومت به فرسودگی
۴. طنین صدا.
۵. رنگ های دلپذیر و زیبا.
۶. تنوع آلیاژی در ساخت قطعات مقاوم به کشش و فشار.
در هر حال می توان این زمینه ها را در تولید سیم، کابل و سایر مصارف الکتریکی، سماور، کتری، دیگ و سایر مصارف خانگی، برخی از وسایل صوتی، پمپ، شیر آب، پروانه کشتی و وسایل دیگری که مقاومت به خوردگی و استحکام نسبی مشخصه اصلی آنهاست از قبیل چرخ دنده، بوش اهرم و سایر وسایل انتقال نیرو و همچنین در ساخت آلیاژهای یاتاقان جستجو نمود.
همچنین بخوانید: گام به گام کاروفناوری نهم با جواب
توجه: شما دانش آموز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب سوالات درس های کتاب کار و فناوری پایه نهم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله جواب و پاسخ تحقیق ، پرسش و سوالات متن پودمان ۱۱ صنایع دستی کتاب کاروفناوری پایه نهم متوسطه اول ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.
عالیه
بدنیست