سبک زندگی

جواب درس دوازدهم فلسفه دوازدهم انسانی ✏️ حکمت معاصر

پاسخ و حل درس 12 دوازده کتاب فلسفه 2 پایه دوازدهم انسانی

جواب درس دوازدهم فلسفه دوازدهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب فعالیت های ذکر نمونه ، تطبیق و مقایسه ، خودارزیابی ، ذکر نمونه صفحه ۹۷ ، ۱۰۶ ، ۱۰۹ ،‌ ۱۱۰ و ۱۱۱ درس ۱۲ دوازدهم «حکمت معاصر» کتاب فلسفه ۲ پایه دوازدهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

قبلی: جواب درس یازدهم فلسفه دوازدهم انسانی

جواب درس دوازدهم فلسفه دوازدهم انسانی

جواب ذکر نمونه صفحه ۹۷ درس ۱۲ فلسفه دوازدهم انسانی

آیا می‌توانید برخی مکاتب فلسفی در اروپا را که در صد سال اخیر وارد ایران شده و طرفدارانی پیدا کرده‌اند، نام ببرید؟

پاسخ: مارکسیسم، سوسیالیسم، رئالیسم، اگزیستنسیالیسم، سکولاریسم، روشنگری و …

پاسخ تطبیق و مقایسه صفحه ۱۰۶ درس دوازدهم فلسفه دوازدهم انسانی

با توجه به آنچه درباره امام خمینی و علّامه طباطبایی در اینجا آمد، این دو شخصیت را با هم مقایسه کنید و ویژگی‌های مشترک آنها را بیان نمایید.

پاسخ: امام خمینی (ره) علاوه بر جنبه رهبری و ولایت بر جامعه، در تفکر فلسفی و عرفانی نیز استاد بوده است و در شرایط مخالفت با فلسفه، به تدریس این علم در حوزه ها پرداخت و عقاید فلسفی را با بیان عرفانی، طرح می کرد. حاصل کار جلسات درس ایشان، تربیت شاگردانی بود که حرکت فرهنگی و اجتماعی انقلاب را آغاز و شکل دادند. شاگردان ایشان در عین بهره مندی از نظام فلسفی اسلامی، از مسائل روز، آگاه بودند و برای ایجاد یک تحول فکری و فرهنگی پیش قدم شدند. علامه طباطبایی نیز با کشف مشکلات عصر حاضر و مکاتب مختلف ساخته دست بشر، نظام فلسفی جدیدی ارائه داد که خاصیت آن نسبت به فلسفه های قبلی، مطالعه تطبیقی آن است. هم چنین شاگردانی که ایشان تربیت کردند، بازوی فکری و فرهنگی نهضت اسلامی امام خمینی (ره) بودند.

پاسخ دیگر: ۱- امام خمینی (ره) علاوه بر نقشی که در رهبری و ولایت بر جامعه ایفا کرد، در زمینه تفکر فلسفی و عرفانی نیز استاد بود. در دورانی که با فلسفه مخالفت می‌شد، ایشان به تدریس این علم در حوزه‌های علمیه ادامه داد.

۲- عقاید فلسفی امام خمینی (ره) به شیوه‌ای عرفانی بیان می‌شد و این روش جذابیت خاصی داشت. نتایج کار جلسات درس ایشان، تربیت شاگردانی بود که به‌دنبال حرکت فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی بودند.

۳- این شاگردان، ضمن بهره‌مندی از نظام فلسفی اسلامی، به مسائل روز آگاهی داشتند و در ایجاد تحولی فکری و فرهنگی پیشگام شدند. آن‌ها با درک نیازهای جامعه، تلاش کردند تا راه‌حل‌های مناسب ارائه دهند.

۴- علامه طباطبایی نیز در پاسخ به مشکلات عصر حاضر و مکاتب مختلف بشری، نظام فلسفی جدیدی را معرفی کرد. ویژگی بارز این نظام، مطالعه تطبیقی آن با فلسفه‌های پیشین بود که به شناخت عمیق‌تری از مسائل کمک کرد.

۵- علاوه بر این، شاگردانی که علامه طباطبایی تربیت کرد، به‌عنوان بازوهای فکری و فرهنگی نهضت اسلامی امام خمینی (ره) عمل کردند و نقش مهمی در پیشبرد اهداف انقلاب ایفا نمودند.

حل خودارزیابی صفحه ۱۰۹ درس ۱۲ فلسفه دوازدهم انسانی

هر کدام از ما خوب است که خود را ارزیابی کنیم و ببینیم که جزء کدام دسته قرار می‌گیریم و برای رسیدن به آینده بهتر باید چگونه عمل نماییم.

پاسخ: برای ارزیابی خود و تعیین اینکه جزء کدام دسته قرار می‌گیریم، می‌توانیم از چندین جنبه مختلف به خود نگاه کنیم. اول، باید به ارزش‌ها و اهداف خود فکر کنیم. آیا ما به دنبال یادگیری، رشد شخصی و کمک به دیگران هستیم یا بیشتر به جنبه‌های مادی و دنیوی زندگی توجه داریم؟

دوم، باید به رفتارها و انتخاب‌های خود توجه کنیم. آیا در تصمیم‌گیری‌هایمان اصول اخلاقی را مدنظر داریم؟ آیا سعی می‌کنیم درک عمیق‌تری از خود و جهان اطرافمان پیدا کنیم؟

سوم، ارزیابی روابط اجتماعی‌مان نیز مهم است. آیا با افرادی که ما را به سمت بهتر شدن هدایت می‌کنند، ارتباط داریم یا با کسانی که به ما آسیب می‌زنند؟

برای رسیدن به آینده‌ای بهتر، باید مداوم در تلاش برای بهبود خود باشیم. این شامل مطالعه، یادگیری از تجربیات، و پذیرش چالش‌های جدید است. همچنین، مهم است که به خودمان و دیگران احترام بگذاریم و سعی کنیم در جامعه‌ای مثبت و سازنده زندگی کنیم.

با این ارزیابی و اقدام‌های درست، می‌توانیم به دسته‌ای بپیوندیم که به سوی موفقیت و تحقق آرزوهایمان حرکت می‌کند.

جواب ذکر نمونه صفحه ۱۱۰ درس دوازدهم فلسفه دوازدهم انسانی

عدالت، آرمان فطری انسان هاست. همه آرزو می‌کنند که در یک جامعه عادلانه زندگی کنند. فیلسوفان علوم سیاسی همواره تلاش کرده‌اند با یک تبیین فلسفی ضرورت عدالت و ابعاد آن را روشن کنند. شهید مطهری کتابی دارد با نام «عدل الهی». ایشان در این کتاب جایگاه عدل را در «وجودشناسی» تببین می‌کند و ثمرات آن را تا ابعاد مختلف حیات اجتماعی انسان نشان می‌دهد. اکنون به عبارتی از ایشان توجه کنید که در عین کوتاهی، سیمای کلّی کتاب را به ما نشان می‌دهد. ایشان می‌گوید:

«در قرآن، از توحید گرفته تا معاد، پاسخ: هستی شناسی و انسان شناسی فلسفی
از نبوت تا امامت و زعامت پاسخ: فلسفه سیاست و حکمرانی
و از آرمان‌های فردی پاسخ: فلسفه اخلاق
تا هدف‌های اجتماعی پاسخ: فلسفه اجتماع
همه بر محور عدل استوار شده است …
عدل قرآن، آنجا که به توحید یا معاد مربوط می‌شود، به نگرش انسان به هستی و آفرینش، شکل خاصی می‌دهد و به عبارت دیگر، نوعی «جهان‌بینی» است. پاسخ: فلسفه اجتماع – فلسفه سیاست و حکمرانی
آنجا که به نبوت و تشریع و قانون مربوط می‌شود، یک «مقیاس» و «معیار» قانون‌شناسی است… پاسخ: فلسفه فقه – فلسفه دین
آنجا که به امامت و رهبری مربوط می‌شود، یک شایستگی است، پاسخ: فلسفه سیاست و حکمرانی
آنجا که پای اخلاق به میان می‌آید، آرمانی انسانی است، پاسخ: فلسفه اخلاق
و آنجا که به اجتماع کشیده می‌شود، یک مسئولیت است.» پاسخ: فلسفه اجتماع

با توجه به آموخته‌های قبلی درباره «هستی‌شناسی» و «فلسفه‌های مضاف»، ببینید که هر یک از عبارت‌های ایشان مربوط به کدام یک از فلسفه‌های مضاف زیر است، شماره مخصوص آن فلسفه را روبه‌روی عبارت بنویسید.

۱) انسان‌شناسی فلسفی
۲) فلسفه اجتماع
۳) فلسفه سیاست و حکمرانی
۴) فلسفه فقه
۵) فلسفه اخلاق
۶) فلسفه دین

(توجه: ممکن است برخی عبارت ها به دو مورد از فلسفه‌های مضاف مربوط باشد.)

پاسخ ذکر نمونه صفحه ۱۱۱ درس ۱۲ فلسفه دوازدهم انسانی

آثار مکتوب شهید مطهری مبنایی‌ترین موضوعات فلسفی تا عملی‌ترین موضوعات فردی و اجتماعی را شامل می‌شود که می‌توانیم این آثار را از آثار فلسفی محض تا آثار مربوط به زندگی جاری در سه پله و رتبه، از بسیار فلسفی تا موضوعات جاری قرار دهیم. نام برخی از آثار ایشان را در اینجا آورده‌ایم. شما صرفاً بر اساس نام کتاب‌ها، آنطور که خود تشخیص می‌دهید، رتبه‌های آنها را مشخص کنید.

پاسخ ذکر نمونه صفحه ۱۱۱ درس ۱۲ فلسفه دوازدهم انسانی
دسته‌بندی———————————————————————————————————————-
کتاب‌های فلسفی محضحرکت و زمان – فلسفه تاریخ – مقالات فلسفی – فلسفه اخلاق – شرح منظومه ملا هادی سبزواری
کتاب‌های میانیانسان و سرنوشت – تکامل اجتماعی انسان – فطرت – عدل الهی – انسان کامل نظام حقوق زن در اسلام – حق و باطل
کتاب‌های مسائل جاریخدمات متقابل ایران و اسلام – نظام اقتصادی اسلام – اخلاق جنسی – سیره نبوی – خدا در زندگی – هدف در زندگی – آزادی معنوی – انسان و ایمان – تعلیم و تربیت – داستان و راستان

همچنین بخوانید: جواب درس دهم فلسفه دوازدهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب فلسفه دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ سوالات درس ۱۲ دوازدهم کتاب فلسفه پایه دوازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💖

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو − دو =