طرز تهیه مربای سیب : یکی از انواع مرباهای خوشمزه و بسیار محبوب در سراسر جهان و به خصوص در ایران، مربای سیب است که طرفداران بسیار زیادی دارد. این مربا را میتوان به همراه خامه صبحانه، کره یا در وعده عصرانه، به همراه پنکیک سرو کرد.
ما در این بخش از طرز تهیه ماگرتا قصد داریم، شیوه تهیه مربای سیب خوش طعم، خوش رنگ و بسیار عالی را به شما آموزش دهیم که شما آن را تهیه و نوش جان کنید و همچنین در مورد فواید و مضرات مربای سیب هم صحبت میکنیم و آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربا هویج شفاف
فواید و خواص مربای سیب
مربای سیب دارای فواید و خواص بسیار زیادی است. اما در کنار این خواص، مصرف بیش از حد آن میتواند برای سلامتی شما مضر باشد و به دلیل وجود شکر در آن عاملی برای پیدایش بیماریهایی نظیر دیابت و چاقی و اضافه وزن شود، پس باید در مصرف و میل کردن آن میزان تعادلی را رعایت کنید.
سیب و مربای سیب برای شادابی پوست
سیب به دلیل دارا بودن ویتامین B2, ویتامین CوA , مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم، میتواند بیماری های شایعی مانند خشکی، ترک خوردگی، رنگ پریدگی پوست و دیگر بیماریهای مزمن پوستی را درمان کند.
سیب و مربای سیب برای دندانها و لثهها
اسیدهای موجود در سیب، باکتری و میکروبهای دهان را در هنگام جویدن آن، از بین میبرد و باعث تمیز شدن دهان و لثهها میشود. این تمیزی به حدی به شکلی است که اگر یک سیب کامل را میل کنید و بجوید برابر با یک بار استفاده از مسواک است.
سیب و مربای سیب برای مغز و حافظه
مربای سیب یا خود سیب میتواند بسیار مقوی و مفید برای مغز باشد. از همین رو افرادی که بیشتر کارهای مطالعاتی انجام میدهند یا حتی دانش آموزان و دانشجویان در ایام امتحانات برای تقویت حافظه و مغز خود میتوانند این مربا را میل کنند، همچنین سیب به دلیل داشتن فسفر، مغز و اعصاب را تقویت میکند.
سیب و مربای سیب برای عفونت
تحقیقات نشان داده است که تا کنون افرادی که بیشتر از سیب و فراوردههای آن استفاده میکردند، بسیار کمتر دچار سرماخوردگی و عفونت در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شدهاند و در کل کمتر از دیگر افراد دیگر بیمار میشوند، حتی آب سیب خاصیت کشتن ویروسهای عفونت زا را نیز دارد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای به شفاف
مواد لازم برای پختن یک شیشه مربای سیب
- یک کیلوگرم شکر
- یک کیلو گرم سیب
- چهار قاشق غذاخوری گلاب
- سه قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم شده
طرز تهیه مربای سیب خانگی
از مربای سیب علاوه بر صبحانه و عصرانه، میتوان در تزئین شیرینیهای مربایی نیز استفاده کرد. مربای سیب جزو انواع مربا ها و کمپوتها میباشد. آماده سازی مواد اولیه و لوازم مورد نیاز آن، ۱۵ دقیقه طول میکشد و پخت و آماده شدن آن حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان میبرد و با آن حالت ژلهای شفافش دل همه را میبرد.
گام اول: شستشوی سیبها و خرد کردن آنها
برای تهیه مربای سیب در ابتدا باید سیبها را تمیز بشویید. پس از شست و شو، پوست آن ها را گرفته و به دو نیم تقسیم کنید. هسته سیبها را بایستی با چاقو جدا کنید و سپس در مرحله بعد سیبها را به مکعبهای بزرگ تقسیم نمایید. البته میتوانید با استفاده از قالبهای مختلف آنها را به هر شکلی که میپسندید دربیاورید.
گام دوم: پختن سیبها و آماده کردن مربای سیب
سیبهای خرد شده را در یک ظرف بزرگ ریخته و یک لیوان آب را با آبلیمو، مخلوط میکنید و روی سیبها میریزید. این کار را باید به دلیل اینکه سیبها تیره نشوند، انجام دهید. سپس در قابلمهی مناسبی که انتخاب نمودهاید، 4 لیوان آب میریزید و روی حرارت تقریبا زیاد قرار میدهید.
در مرحله بعد شکر را به آب اضافه میکنید ولی شکر را کم کم با قاشق اضافه میکنیم و هم میزنیم تا بهتر حل شود و شربت شروع به جوش آمدن کند.
سیبهارا در آبکش میریزید و پس از به جوش آمدن شربت، سیبها را به آن میافزایید و حرارت زیرش را ملایم میکنید، وقتی که مربا به بافت و غلظت مناسب رسیدند، زعفران دم شده را نیز به شربت اضافه مینمایید و به مربا اجازه میدهید تا مدتی با شعله کم، آرام آرام پخته شوند.
پس از ۲۰ دقیقه باید به مربا سر بزنید و مقداری از آن را تست کنید، اگر دیدیم مربا نرم شده و شربت آن به غلظت مطلوب رسیده، گلاب را به موادتان اضافه کنید و به کمک یک قاشق آرام گلاب را با مربا مخلوط نمایید، پس از آن قابلمه را از روی شعله برداشته و باید اجازه بدهید که مربا کمی خنک شود.
پس از خنک شدن مربا، آن را در ظرف شیشهای مناسب بریزید، در یخچال بگذارید و تا مدتها از آن برای وعدههای مختلف خودتان استفاده کنید.
نکات تکمیلی و چند تکنیک برای خوش طعم تر شدن مربا سیب
در صورت تمایل میتوانید مقداری خلال پسته به مربا اضافه کنید. تضاد رنگ مربای سیب با خلال پسته جلوه بسیار زیبایی را به مربای شما میبخشد.
به دلیل اینکه سیب عطر بسیار خاص و منحصر به فردی را دارد، برای اینکه عطر سیب همچنان قابل تشخیص باشد و حفظ شود، بهتر است که گلاب خیلی زیادی به آن اضافه نکنید.
اگر به مربای معطر علاقهمند هستید، میتوانید دارچین هم به آن اضافه کنید، اما دارچین مربا را کمی قهوهای رنگ میکند و مقداری از مربای معمولی پررنگتر میشود.
قبل از ریختن مربا داخل ظرف شیشهای، ظرف را کاملا بشویید، اجازه دهید خشک شود و بعد مربا را داخل آن بریزید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سریع مربای توت فرنگی خوش رنگ
مربا سیب خودتان را آماده کنید
مربای سیب یکی از بهترین، مرباهایی است که شما میتوانید برای صبحانه خودتان استفاده کنید. این مربا دارای خواص بسیار زیادی است و از طعم و عطر بسیار بینظیری برخوردار است. ما در این مقاله سایت ماگرتا برای کمک به شما و آگاهی بیشتر، طرز تهیه این مربای خوشمزه را گفتیم تا بتوانید به راحتی آن را در منزل خودتان آماده کنید و میل نمایید. در قسمت نظرات سایت ماگرتا به ما بگویید که آیا مربای سیب دوست دارید یا خیر؟