علائم بارداری از کی شروع می شود ؟ نشانه های حاملگی در دو هفته اول
نشانههای اولیه بارداری و تستهای تشخیص خانگی حاملگی
علائم بارداری چیست ؟ از زمان اولین اقدام برای بارداری و انجام معاینات قبل از بارداری تا باردار شدنتان، احتمالاً یکی از دغدغههای اصلی شما اطلاع از موفقیتآمیز بودن چنین اقدام و تلاشی برای بارداری است. اما بدانید که این دغدغهٔ شیرین فقط یک شروع دوستداشتنی برای ۹ ماه پیش روی شماست که طی آن باید برای داشتن بدنی سرحال و به دور از اضطراب و تولد کودکی سالم تلاش کنید.
همه زنان هنگام آغاز بارداری علائم مشابهی را تجربه نمی کنند و علائم تجربه شده در زنان به شدت متفاوت است. یک زن در زمان بارداری لزوما علائمی شبیه به بارداری های پیشین خود یا بارداری دیگران را تجربه نمی کند ولی ،علائم خاصی مانند نبود دوران قاعدگی و افزایش وزن در همه ی حاملگی ها مشترک است .
نشانههای اولیه بارداری
وقتی تخمک بارور میشود، تغییرات جدی بدن شما شروع میشود. ترشح هورمونهای بارداری میتواند علائمی را در بدنتان ایجاد کند. وجود و شدت این نشانهها در زنان متفاوت است، اما اگر منتظر بارداری هستید و برای آن اقدام کردهاید و همچنین نشانههای اولیۀ بارداری را دارید، ممکن است باردار باشید و بهتر است این موضوع را با یک تست خانگی بارداری، بیشتر بررسی کنید.
علائم و نشانه های ابتدایی حاملگی شامل موارد زیر می شود:
- تغییرات خلقی
- سردرد
- افزایش ادرار
- کمردرد خفیف
- حساسیت پستان ها
- سیاهی هاله پستان ها
- خستگی
- تهوع و خونریزی خفیف
- در اواخر بارداری نشانه ها میتوانند اینگونه باشند:
- ورم پا
- کمردرد
- سوزش معده
- کاهش ادرار
- ضعف تنفس
علائم اولیه بارداری چه زمانی شروع می شوند؟
این علائم در برخی از زنان در سه ماه اول بارداری و در بعضی دیگر در طول بارداری رخ دهد.علائم بارداری به علائم پیش از قاعدگی شباهت دارد به همین دلیل تشخیص را غیر ممکن میسازد.
ولی آیا نشانه های بارداری برای همه زنان یکسان است؟ علائم حاملگی در زنان متفاوت است. آن ها ممکن است در کیفیت یا شدت این علائم متفاوت باشند ، و حتی علائم حاملگی یک زن ممکن است برای همان زن در حاملگی بعدی یکسان نباشد. و این علائم ممکن است در بخش های مختلف دوران بارداری رخ دهد در این بخش از ماگرتا به بررسی علائم بارداری در مراحل ابتدایی و پایانی بارداری می پردازد.
علائم حاملگی در روز های اول
۱. ترشحات از علائم بارداری
در ابتدای شروع دوران بارداری برخی از زنان ممکن است متوجه ترشحات شیری رنگ و غلیظ شوند.این اتفاق در هفته اول بارداری رخ میدهد، چرا که دیواره ضخیم تر می شود و این ترشحات ممکن است در طول بارداری رخ دهد. اگر ترشحات همراه با بوی بد یا سوزش و خارش تخلیه میشوند، علائم عفونت باکتریایی است. در صورت وقوع این اتفاق باید متخصص را در جریان بگذارید.
۲. نداشتن دوران قاعدگی و توقف عادت ماهیانه :
قاعدگی جا افتاده مشخصا نشانگر بارداری است چراکه در طول بارداری قاعدگی وجود ندارد. بعضا ، گرفتگی خفیف و لکه هایی هنگام کاشت تخمک بارور شده در رحم دیده شده ، که میتواند با با دوره ی قاعدگی اشتباه گرفته شود. زنانی که قاعدگی نامنظمی دارند ممکن است فورا متوجه عدم قاعدگی خود نیز نشوند اما اگر قاعدگی منظمی ندارید با مشاهده نشانه های دیگر همچون تکر ادرار، حالت تهوع، دردناک و سفت شدن سینه ها و … می توانید احتمال دهید که باردار هستید.
۳. تغییرات پستان ها یکی از علائم بارداری
در اوایل هفته های اول بارداری زنان بسیاری شاهد تغییرات در پستان هایشان هستند. این تغییرات می تواند شامل احساس سفتی ، سیاهی ، سنگینی ، پربودن یا خارش باشد و این ناراحتی پس از گذشت چند هفته کاهش پیدا میکند.
۴. لکه بینی و گرفتگی عضلات رحم :
خونریز خفیف یا لکه بینی ممکن است پس از 6 تا 12 روز پس از لقاح ، هنگام چسبیدن تخمک بارورشده به دیواره رحم اتفاق بیفتد همچنین در این زمان ممکن است گرفتگی عضلات نیز رخ دهد.
۵. استفراغ ،تهوع / بیماری صبحگاهی از علائم بارداری
این نام در واقع نامگذاری غلطی است ، چرا که حالت تهوع میتواند در هر ساعت و زمانی در طول روز اتفاق بیفتد .برخی از زنان هرگز این علامت را تجربه نمی کنند، در حالی که برخی ممکن است تهوع شدید داشته باشند. شایع ترین زمان شروع آن بین هفته های دوم و هشتم بارداری است. این علائم در اغلب زمان تا هفته ی سیزده یا چهاردهم پایان می یابد اما در برخی نیز تمام دوران بارداری وجود دارد.
۶. خستگی از نشانه های بارداری
در حالیکه این علامت بسیار نامرتبط باشد و می تواند به با عوامل متعددی مرتبط باشد ، زنان باردار اغلب از اوایل بارداری احساس خستگی دارند.
۷. سیاهی هاله پستان :
( areolas) یا ناحیه دور پستان ، از لحاظ رنگ ممکن است سیاه شود.
۸. افزایش ادرار از علائم بارداری است
برخی زنان افزایش ادرار ناشی از تغییرات هورمونی را تجربه میکنند، که در حدود هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. اگر علائم دیگر مثل ، سوزش ادرار نیز دارید ، باید با پزشکتان در این باره صحبت کنید.
۹. یبوست
سطح هورمون می تواند موجب یبوست در برخی بانوان شود.
۱۰. حساسیت به بعضی از بوها:
در اوایل دوران بارداری استشمام برخی بوها می تواند حالت تهوع ایجاد کند.
۱۱. ضعف و سرگیجه از علائم مهم بارداری
احتمالا تغییرات هورمونی روی سطح گلوکز و فشار خون تاثیر میگذارد بنابراین منجر به سرگیجه و ضعف می شود.
۱۲. تغییرات خلقی از نشانه های بارداری است
در طول سه ماهه ی اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ، زنان باردار ممکن است تنش ، استرس و دیگر عوامل را تجربه کنند.
۱۳. نفس تنگی از شایع ترین علائم بارداری
بدن تقاضای اکسیژن بیشتری میکند ( برای حمایت از رشد جنین) ممکن است برخی زنان را متحمل تنگی نفس کند . این علامت اغلب در اواخر بارداری مشاهده میشود.
بسیاری از این علائم میتواند در سه ماهه ی سوم نیز رخ دهد مثل تغییرات خلقی ، سردرد، ویار و خستگی و علایمی چون سفتی پستان و تهوع اغلب با پیشرفت بارداری بهبود می یابند ، علائم بیشتر اواخر بارداری مربوط به اندازه رحم و افزایش وزن است. همانند علائم اولیه بارداری ، همه ی زنان این علائم را تجربه نمی کنند و هر کسی به میزان معینی نیز آن را تجربه نمیکند.
1۴. کمردرد یکی از شایع ترین علائم بارداری
اغلب به عنوان علائم اواخر بارداری شناخته شود اما میتواند از اوایل نیز بارداری شروع شود.
۱۵. سردرد از نشانه های بارداری
سردرد نیز میتواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد و در طول بارداری رخ دهد.
۱۶. تمایل/ تنفر از غذا ( اصطلاحا ویار):
ویار داشتن از اوایل بارداری آغاز می شود و ممکن است تا پایان این دوره با شما همراه باشد. بعکس در برخی از زنان میتواند به شکل تنفر از غذا ( حالت تهوع نسبت به غذای مشخص) نیز میتواند رخ دهد.
۱۷. نتیجه ی بیبی چک در منزل
توجه داشته باشید که بیبی چک و محصولات تست بارداری در منزل که معمولا از داروخانه ها تهیه میشوند تا گذشت 7 روز از عقب افتادن دوران قاعدگی قابل اعتماد و دقیق نیستند . پس بهتر است بعد از گذشت هفت روز از عقب افتادن تاریخ پریود این تست ها را انجام دهید.
عوارض شایع بارداری
غیر از مواردی که به عنوان علائم بارداری از آنها نام برده شد، مشکلات یا عارضههایی نیز به دنبال بارداری وجود دارد که از آن به عنوان عوارض شایع دوران بارداری یاد میشود. این عوارض از خفیف تا شدید هستند و همهٔ آنها با هم در یک خانم باردار دیده نمیشوند:
- سردرد
- تهوع
- تکرر ادرار
- یبوست بارداری
- گرفتگی ماهیچههای پا
- نفخ شکم، سوزش سر دل یا سوءهاضمه
- اختلالات خواب در بارداری
- ویار
- کمردرد بارداری
- احساس خستگی
- تغییرات بافت و سطح پستانها
- هموروئید یا بواسیر و خونریزی مقعد
- واریس
- تنگی نفس
- تغییرات پوستی
- خارش پوست
- کشیدگی و ترک پوست
- ترشح زیاد بزاق
- خونریزی از بینی یا خوندماغ شدن
- ورم مچ پا و پاها
- تغییرات بینایی
- ترشحات واژینال
غیر از این موارد که از عوارض شایع دوران بارداری است، گاهی طی دوران بارداری عوارضی به وجود میآید که بارداری را در دستهٔ بارداریهای پرخطر قرار میدهد. برخی از این موارد مثل فشار خون بالا، دیابت بارداری، بارداری دو یا چندقلو و مواردی از این دست است که اهمیت مراقبت از شما و کودک را دوچندان خواهد کرد.
سخن آخر
هدف از ذکر کردن تمام این موارد نیز بههیچوجه برای ترساندن مادران باردار یا خانمهایی که قصد بارداری دارند نیست، بلکه هدف، آگاه کردن بانوان از سلامت بدنشان و اطلاعرسانی دقیق و درست به دور از اضطراب بیش از حد است؛ هرچند هر رشد و پیشرفتی در زندگی ما با اضطراب و استرس همراه خواهد بود،
پس اگر شما هم باردارید یا قصد بارداری دارید بهتر است به جای ترسیدن و رشد شدن از موارد درست و علمی، آن هم در مورد اتفاق زیبایی مثل بارداری، هر روز به دنبال شناخت و کشف بدن خود در جهت داشتن آمادگی کامل برای این منظور باشید.