تی وی روم خاص بسازید! ۵ قانون مهم طراحی
ساخت محلی که همزمان حس سرگرمی و آرامش را برای تمامی اعضای خانواده القا کند؛ چندان ساده نیست. طراحی تی وی روم ممکن است به یک مساله پر چالش برای شما تبدیل شود. این محل تنها فضایی برای گردهمایی اعضای خانواده نیست و میتواند برای دورهمیهای دوستانه شما نیز مورد استفاده قرار گیرد. طراحی تی وی روم باید به نحوی باشد که تمامی کاراییهای مختلف را بتواند از خود نشان دهد. در این مقاله ما 5 قانون طلایی را بررسی میکنیم که به شما کمک میکند تا بتوانید تی وی روم را به بهترین نحو ممکن بسازید.
نکته اول: انتخاب نمایشگر مناسب
ساخت تی وی روم بدون وجود نمایشگر ممکن نیست. انتخاب تلویزیون مناسب از مهمترین فاکتورهایی است که کیفیت و کارایی تی وی روم را تحت تاثیر قرار میدهد. شما باید همزمان کیفیت صفحه نمایش و ابعاد آن را مورد بررسی قرار دهید. تلویزیون 100 اینچ قلب تپنده تی وی روم است و باعث ایجاد تجربهای سینمایی برای شما میشود.
شما هیج محدودیتی در انتخاب ابعاد نمایشگر ندارید. امروزه ویدئو والهایی با ابعاد 120، 150 و 200 اینچی، انتخابی مناسب برای تی وی روم به حساب میآیند. کیفیت بالای این نمایشگرها روز به روز بر محبوبیت آنها در نزد عموم افراد برای ساخت تی وی روم میافزاید. همانطور که اشاره شد؛ در کنار ابعاد باید به کیفیت صفحه نمایش نیز توجه ویژهای داشته باشید. میزان روشنایی، نرخ نوسازی و کیفیت رنگها از مواردی هستند؛ که باید حین خرید تلویزیون مورد بررسی قرار دهید.
نکته دوم: انتخاب و چیدمان اصولی مبلمان
اگر بهترین نمایشگر را در تی وی روم خانه خود داشته باشید؛ چیدمان نامناسب مبلمان میتواند کارایی کل این فضا را کاهش دهد. از مبلمانهای راحتی برای چیدمان تی وی روم استفاده کنید؛ تا در حین تماشای تلویزیون حس آرامش داشته باشید. علاوه بر جنس مبلمان، باید به ساختار آن نیز دقت کنید. استفاده از مبلهای ارگونومیک در اثر نشستنهای طولانی مدت، سلامتی بدن شما را به خطر نمیاندازد.
انتخاب مبلمان بر اساس ابعاد تی وی روم
اگر تی وی روم شما فضای کوچکی داشته باشد میتوانید از مبلهای چند منظوره که قابلیت تبدیل به تخت خواب دارند استفاده کنید. برای اتاقهای بزرگتر ستهای مبلمان به شکل L نیز انتخاب مناسبی هستند.
تعیین فاصله تلویزیون و مبلمان
حین چیدمان سعی کنید فاصله مناسب چشم تا تلویزیون را رعایت کنید. نحوه قرارگیری تمامی صندلیها در تی وی روم باید به گونهای باشد که تمامی افراد دید مستقیم و راحتی داشته باشند. محل صحیح قرارگیری مبلمان در تی وی روم بر اساس اندازه تلویزیون تعیین میشود. برای تلویزیونهای بزرگتر از ۷۰ اینچ باید حداقل ۳.۵ متر بین نمایشگر و محل قرارگیری صندلیها فاصله وجود داشته باشد.
نکته سوم: توجه به نحوه نورپردازی
نور یکی از عناصر مهم در طراحی تی وی روم است. نور پردازی هوشمندانه در اتاق سینمای خانگی از بازتاب نور بر روی صفحه نمایش جلوگیری میکند. در تی وی روم باید از نورهای کنترل شده به صورت محدود استفاده شود. نورهای تند و مستقیم نمایش تصویر از تلویزیون را تحت تاثیر قرار میدهند.
بهترین انتخاب برای تی وی روم استفاده از نورهای مخفی (LED) با قابلیت تغییر رنگ است. نور پردازی غیر مستقیم بهترین راهی است که از خستگی چشمها در اثر تماشای تلویزیون جلوگیری میکند. تی وی وال مدرن در کنار یک طراحی حرفهای نور، تجربهای بی نظیر از تماشای تلویزیون در اختیار شما قرار میدهد. از نکات مهم که باید در نور پردازی سینمای خانگی رعایت کرد؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از پردههای ضخیم و دو جداره به منظور کنترل نور طبیعی در طول روز
- به کار بردن منابع نوری قابل تنظیم همچون چراغهای دیواری و آباژور
- استفاده از نوارهای LED پشت تلویزیون به دلیل کاهش کنتراست بین صفحه نمایش و محیط اتاق
- تعبیه نورهای مخفی در سقف یا کنارهای اتاق برای ایجاد نوری یکنواخت
- ترکیب نورهای گرم و خنثی به منظور ایجاد تعادل در فضا
- استفاده از لامپهای هوشمند برای تنظیم سریع نور پردازی تی وی روم
نکته چهارم: استفاده از سیستم صوتی پیشرفته
با استفاده از سیستم صوتی پیشرفته در تی وی روم، تجربه ای فراتر از تماشای تصویر داشته باشید. کیفیت صدا همچون تصویر با کیفیت اهمیت زیادی در ساخت اتاق تلویزیون دارد. تنظیم صحیح صدا در تی وی روم حسی همچون حضور در سینما و کنسرت زنده را برای شما القا میکند. کیفیت صدای خروجی به نوع سیستم صوتی مورد استفاده و نصب صحیح آنها بستگی دارد. شما میتوانید از انواع مختلفی از سیستمهای صوتی برای طراحی تی وی روم خود استفاده کنید. بهترین محل قرارگیری صحیح هر یک از این بلندگوها به شرح زیر است:
- ساندبار باید در مرکز دیوار و دقیقا زیر تلویزیون قرار گیرد.
- ساب ووفر برای ایجاد صدای بیس و عمق در صدا به کار میرود. این بلندگوها بهتر از در گوشهای اتاق قرار گیرند.
- اسپیکرهای جلویی باید در دو طرف تلویزیون و هم سطح با مبلمان قرار گیرند.
- اسپیکرهای عقب باید پشت مبلها و یا بر روی دیوار نصب شوند.
البته کیفیت صدا تنها به با استفاده از سیستم صوتی پیشرفته تامین نمیشود. محیط اطراف نیز بر روی کیفیت صدای نهایی تاثیر میگذارند. برای اینکه صدایی واضح و شفاف در تی وی روم داشته باشید؛ نکات زیر را رعایت کنید:
- برای کف اتاق از فرش یا موکت استفاده کنید تا از انعکاس صدا جلوگیری شود.
- وجود پردههای ضخیم در دیوارهای جانبی بازتاب صدای را کاهش میدهد.
- استفاده از سقفهای چوبی در اتاقهایی که سقف بلند دارند؛ باعث ایجاد صدای طبیعیتری میشود.
نکته پنجم: استفاده از المانهای دکوراتیو
تی وی روم تنها با کنار هم گیری تجهیزات مختلف، ساخته نمیشود. در هم آمیخته شدن هنر با فناوری به شما در طراحی دکوارسیون این اتاق کمک به سزایی میکند. استفاده از المانهای دکوراتیو، ظاهری جذاب و مدرن به تی وی روم شما میبخشد. برای طراحی دکوارسیون اتاق تلویزیون در خانه خود؛ نکات زیر را به یاد داشته باشید.
- دیوار پشت تلویزیون نقطه کانونی طراحی است که با آیتمهای مختلفی میتوان آن را جذابتر کرد. استفاده از نور پردازیهای مخفی، طراحهای سه بعدی و چوبی؛ ظاهری متفاوت به تی وی روم شما میبخشد.
- قفسهها و شلفهای دیواری، علاوه بر زیبایی، برای قرار دادن اجزای مختلف نظیر کتابها، گلدانها و لوازم صوتی تصویری نیز به کار میروند. ترکیب متریالهای چوبی و فلزی در ساخت قفسهها جلوهای زیبا به فضا میدهد.
- استفاده از گیاهان در تی وی روم باعث ایجاد حس آرامش و طراوت میشود. شما میتوانید گیاهان بلندی مثل فیکوس و مونسترا را در گوشههای اتاق قرار دهید. گلدانهای کوچک رومیزی نیز در تی وی روم به کار میروند.
یک تیوی روم ایدهآل فضایی است که راحتی، زیبایی و فناوری را در کنار هم دارد. با رعایت این ۵ قانون طلایی، میتوانید محیطی جذاب و مدرن برای تماشای تلویزیون بسازید. حال شما کدام ویژگی را در طراحی تیوی روم خود مهمتر میدانید؟