سبک زندگی

طرز تهیه دونات خانگی ساده خوشمزه + نکات طلایی پخت

طرز تهیه خوشمزه ترین دونات خانگی پف دار و نکات مهم طلایی پخت دونات ها

طرز تهیه دونات که یکی از کیک های فوق العاده خوشمزه است که از دیرباز تاکنون مورد علاقه بسیار از افراد قرار داشته و خیلی ها آن را در وعده های غذایی خود میل کرده و می کنند. دونات یا همان پیراشکی، ترکیب فوق العاده خوشمزه ای دارد که از نظر غذایی نیز ارزش بالایی دارد. از این گذشته، ترکیب شدن دونات با مواد طعم دهنده ای مثل قهوه، شکلات، پودر نارگیل و … باعث شده محبوبیت و جذابیت این کیک دو چندان شود.

از آن جایی که ذائقه غذایی ایرانیان به سمت انواع شیرینی جات میل می کند، دونات در کشور عزیزمان ایران طرفداران زیادی دارد. شما می توانید این کیک را از اغلب شیرینی فروشی ها و مراکز خرید تهیه کرده و همراه با نوشیدنی هایی مثل شیر و چای میل نمایید.

اگر تمایل دارید خودتان در منزل این کیک خوشمزه و دوست داشتنی را تهیه کنید، بایستی با طرز تهیه آن آشنا باشید. در این مقاله از بخش طرز تهیه ماگرتا، با طرز تهیه دونات خانگی همراه شما عزیزان هستیم.

طرز تهیه دونات
طرز تهیه دونات

همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد برای تولد خوشمزه و فوق العاده

مواد لازم برای تهیه دونات

در این قسمت مواد لازم برای تهیه ۳۰ عدد دونات را ذکر کرده ایم:

  • آرد سفید: یک کیلو و نیم
  • خمیر مایه فوری: ۶ قاشق چایی خوری
  • هل آسیاب شده: ۴ قاشق چایی خوری
  • نمک: یک چهارم قاشق چایی خوری
  • تخم مرغ: دو عدد
  • شیر: یک پیمانه
  • روغن: یک پیمانه
  • آب ولرم: به مقدار لازم
  • سس شکلات: به مقدار لازم
  • خامه صبحانه: نصف پاکت
  • شکلات تخته ای: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه دونات در فر

مراحل دستور پخت دونات

1. ابتدا آرد را دو بار الک می کنیم و درون ظرف بزرگ می ریزیم و وسط ظرف را به صورت حفره، خالی می کنیم.

2. سپس ۶ قاشق چای خوری از خمیر مایه خود را روی آرد می ریزیم و ۴ قاشق چای خوری هل را روی آرد الک می کنیم. تخم مرغ ها را وسط ظرف و جای حفره ای که درست کردیم می شکنیم.

3. در ادامه شیر ولرم، یک لیوان شکر و یک پیمانه روغن را به مواد خود اضافه می کنیم و با افزودن مقداری نمک تمام مایع را با هم ترکیب می کنیم.

4. در ادامه کم کم آب ولرم را به مواد خود اضافه کرده و خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه از گوشه به سمت مرکز ورز می دهیم تا خمیر نرم و چسبان شود. بعد از آن روی خمیرمان آرد پاچیده و دور آن را سلفون می کشیم و به مدت ۴۵ دقیقه آن را داخل سفره می گذاریم تا خمیر به اصطلاح استراحت کند.

5. در ادامه مشاهده می کنیم که حجم خمیر حدودا دو برابر شده است.

6. در این مرحله روی سطحی که آرد پاچیده ایم به صورت تکه تکه خمیر خود را با وردنه ورز می دهیم. باید توجه داشت که تکه های خمیر به مقداری باشد که وقتی آن را ورز می دهیم نه خیلی نازک باشد و نه خیلی زخیم.

7. حالا می توان هم در داخل قالب و هم به صورت دستی تکه های خمیر را شکل دهیم و وسط آن را سوراخ کنیم.

8. بعد از این که دونات ها را به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دادیم، آن ها را داخل تابه ای که روغن درون آن داغ شده است، می گذاریم. بهتر است هر طرف دونات به مدت ۲ الی ۳ دقیقه سرخ شود تا نسوزد.

9. وقتی دونات ها سرد شد می توانیم آن را با پودر قند و سس شکلات تزیین کنیم.

10. برای تهیه سس شکلات هم نصف خامه صبحانه و ۲۰۰ گرم شکلات تخت را روی بخار آب داغ می گذاریم تا آب بشوند و سپس آن ها را مخلوط می کنیم.

طرز تهیه دونات بدون کره

همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک هویج با گردو ساده خانگی خوشمزه و لذیذ

ترفندهای طلایی در تهیه دونات

دونات خانگی جزو کیک هایی است که به خودی خود بسیار خوشمزه و لذیذ است. با این حال، یک سری ترفندها و نکات وجود دارد که اگر به درستی به آن ها توجه شود باعث هرچه دلچسب تر شدن دونات خواهند شد. در این قسمت با ترفندهای طلایی در حین پخت دونات خانگی در خدمت شما کاربران عزیز ماگرتا هستیم.

1. بدون شک تهیه دونات با دستگاه هایی مثل سرخ کن، بسیار بهتر و سریع تر انجام خواهد شد اما اگر بتوانید پروسه تهیه خمیر دونات را به خوبی انجام داده و خمیر متعادلی تهیه نمایید، قابلمه های لبه بلند نیز ظروف مناسبی برای تهیه و پخت این شیرینی هستند. در همین رابطه بد نیست بدانید بهترین حالت روغن برای سرخ کردن دونات، حالتی است که دونات در روغن شناور باشد.

2. پس از تهیه دونات حتماً از طعم دهنده هایی مثل سس شکلات، پودر نارگیل و غیره برای تزئین روی کیک و همچنین خوشمزه تر شدن آن کمک بگیرید. از این گذشته می توانید برای جلا دادن به دونات ها آن ها را در شربت خیس کرده و اجازه دهید مقدار اضافی آن چکیده شود.

3. برای سوراخ کردن وسط دونات می توانید از یک لیوان استفاده کنید تا شکل دونات ها مرتب تر دیده شود. همچنین قالب های مخصوص پخت دونات به شما در تهیه دونات های جذاب با شکل و شمایل جالب کمک می کند.

4. حرارت مناسب باعث پف کردن و خوشمزه تر شدن دونات می شود. به همین خاطر سعی کنید دمای مناسب برای سرخ کردن این کیک خوشمزه را در نظر داشته باشید. از آن جایی که دونات به سرعت سرخ می شود، بهتر است برای سرخ کردن خمیر آن دمای بین 180 تا 200 درجه را ایجاد نموده و این کیک را تهیه کنید. چنانچه حرارت از این کمتر باشد، روغن به داخل کیک شما نفوذ کرده و آن را چرب می کند. دمای بیش از این نیز باعث خشک شدن دونات و سفت شدن آن می شود. پس از تهیه دونات بهتر است آن را روی برگه های کاغذی مخصوص قرار دهید تا روغن آن جذب شده و طعم بهتری به خود بگیرد.

5. پس از تهیه دونات، بهترین کار خوردن همان لحظه آن هاست. چرا که با گذشت زمان، دونات دیگر تازگی و طعم لذیذ اولیه را نداشته و شاید باب میل تان نباشد. با این حال برای نگهداری از دونات ها، به دلیل آن که این کیک ها از مقدار زیادی روغن برخوردار هستند، حتماً آن ها را در کیسه های کاغذی نگهداری کرده و یا داخل یک جعبه مقوایی درون یخچال قرار دهید.

طرز تهیه دونات ساده

همچنین بخوانید : طرز تهیه نان شیرمال خانگی

خب این بود از طرز تهیه دونات. امیدواریم که آن را درست کنید و لذت ببرید. اگر سوالی درباره طرز تهیه دونات ساده داشتید از ماگرتا در قسمت دیدگاه بپرسید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =