طرز تهیه مربای انجیر ❤️ به همراه فوت و فن خوشمزه شدن مربا انجیر
طرز تهیه مربای انجیر خوشمزه و خانگی به سبک کارخانه ای و خوشمزه
طرز تهیه مربای انجیر یکی از مقویترین و بهترین مرباهایی است که میتوانید برای وعدههایی چون صبحانه استفاده کرد. مربای انجیر باعث میشود تا معده بهتر کار کند و همین مورد میتواند به پاکسازی دستگاه گوارش شما کمک بسیار کند و از انواع مختلف بیماریهای مربوط به معده جلوگیری کند.
به همین دلیل و برای آشنایی بیشتر شما با این مربا و طرز تهیه آن، در این بخش دستور پخت ماگرتا تصمیم گرفتیم تا در مورد مربای انجیر صحبت کنیم و آن را برای شما به طور کامل توضیح دهیم. نحوه ی درست کردن مربای انجیر خیلی ساده است و میتوانید به راحتی در منزل این مربای خوشمزه را بپزید. پس با ما همراه باشید تا بتوانید این طرز تهیه را یاد بگیرید و مربای انجیر خودتان را درست کنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه مربای سیب خوشمزه
خواص انجیر
انجیر خیلی مفید است و خواص زیادی برای سلامتی و حتی زیبایی دارد، و از مهمترین خواص انجیر میتوان به بهبود بیخوابی، کم خونی، پاکسازی دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون اشاره کرد. همچنین این مربا خیلی برای پوست و مو مفید است و باعث شادابی و طراوات آنها میشود.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر
- یک کیلو انجیر
- هفتصد گرم شکر
- یک لیوان آب
- نوک قاشق غذاخوری جوهر نمک
- یک قاشق غذاخوری گلاب
طرز تهیه مربای انجیر
در قسمت قبل، در مورد مواد مورد نیاز برای درست کردن مربای انجیر با کیفیت و مرغوب صحبت کردیم. اما در این قسمت میخواهیم که طرز تهیه این مربا را به طور کامل به شما بگوییم تا بتوانید آن را در منزل خودتان آمادهسازی کنید. موادی که در قسمت قبل گفته شد، برای درست کردن مقدار کمی مربای انجیر مناسب است، اگر میخواهید مقدار بیشتری درست کنید، به نسبت میزان مربای انجیر مواد آن را بیشتر کنید.
از این آموزش میتوانید برای پختن و درست کردن مربای انجیر سبز، زرد یا سیاه استفاده کنید، با این تفاوت که انجیر زرد مربای خوش رنگتری تحویل شما میدهد. شما همچنین میتوانید برای رنگ بهتر مربای انجیر از مقداری زعفران استفاده کنید تا مربای انجیر شما خوش رنگ تر شود.
همچنین بخوانید : طرز تهیه سریع مربای توت فرنگی خوش رنگ
مرحله ی اول
اولین کاری که باید انجام بدهید این است که دم انجیر ها را بگیرید و توجه داشته باشید که دم انجیر ها را خیلی کوتاه نکنید، چون انجیر ها وا میروند. سپس با استفاده از یک سوزن تمیز چند جای انجیر را سوراخ کنید تا شهد مربا به داخل انجی برود و انجیرها حالت چروکیده پیدا نکند و بعد به خوبی انجیر ها را بشورید.
بعد از مرحله قبل به انجیرها زمان بدهید تا کاملا خشک شوند، میتوانید برای خشک کردن انجیرها از آبکش استفاده کنید یا آنها را روی پارچهای بریزید تا خشک شوند. اگر بخواهید مربای یکدستی داشته باشید باید انجیرها را خرد کنید و اگر دوست دارید انجیرهای درون مربا له نشوند، از انجیرهای کاملا سالم استفاده کنید.
مرحله ی دوم
در این مرحله باید مقدار آبی که در نظر گرفتیم را درون قابلمه بریزیم، برای تهیه شربت مربای قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا آب به جوش بیاید و بعد شکر را به قابلمه اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ذرات شکر کاملا حل شوند. وقتی ذرات حل شد و شروع به جوشیدن کرد، جوهر نمک را اضافه کنید، میتوانید به جای جوهر نمک از آبلیمو هم استفاده کنید.
مرحله ی سوم
وقتی شربت مربا آماده شد به آرامی انجیر ها را داخل قابلمه میریزیم تا انجیرها کاملا بپزنند و شربت به قوام برسد. در این مرحله حرارت شعله نه باید زیاد باشد و نه کم، با توجه به قابلمه و مقدار موادی که استفاده کردیم، حرارت را روی شعلهی متوسط قرار دهید.
برای اینکه متوجه به قوام رسیدن شربت مربای انجیر شوید. میتوانید مقداری از آن را داخل یک قاشق بریزید و زمان بدهید تا خنک شوند و بعد از آن اگر شربت کش دار بود، یعنی به قوام رسیده است.
مرحله ی چهارم
در زمان جوشیدن مربا اگر سر مربا کف دار شد، آن کف را بردارید. اگر بر ندارید مربای شما کدر میشود و شفافیت نخواهد داشت. برای خوش عطرتر شدن مربا گلاب را به آن اضافه کنید. میتوانید از وانیل هم استفاده نمایید، ولی باید توجه کنید که وانیل را قبل از خاموش کردن گاز اضافه کنید.
چون اگر وانیل روی حرارت زیاد بماند، تلخ میشود. بعد از این مراحل به مربا اجازه بدهید تا در حرارت ملایم کاملا بپزد. متوسط زمان نیاز برای پخت مربای انجیر ۳۰ دقیقه میباشد، ولی بهتراست برای اطمینان بیشتر، خودتان انجیرها را چک کنید تا کاملا پخته باشند.
مرحله ی پنجم
بعد از اینکه احساس کردید انجیر پخته شد مربای خوشمزهی شما آماده است. حرارت شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود و بعد از خنک شدن آن را درون ظرف شیشه ای انتقال بدهید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
فوت و فن مربای انجیر
چیکار کنیم انجیر ها له نشوند؟
برای حفظ ظاهر زیبای این مربا ، بهتر است انجیر را در ظرف فشار ندهید و ترجیحاً از یک ظرف تخت برای نگهداری استفاده کنید.
دم انجیر را برای مربا خیلی کوتاه نکنید! با از بین رفتن انجیرها ، انجیر ها وا میروند و وجود دم انجیر ظاهر زیباتر به مربا می بخشد.
انجیر ها رو پوست بگیریم یا خیر؟
برخی از افراد در تهیه مربا انجیر ، آن را پوست می کنند! در این روش مربا نرم می شود و ظاهر زیبای آن به درستی حفظ نمی شود و استحکام لازم را ندارد. بهتر است انجیر را با پوست مربا کنید.
از چه اندازه انجیر استفاده کنیم؟
یکی دیگر از فنون تهیه مربای انجیر این است که برای مربای انجیر بهتر است از انجیر متوسط استفاده کنید و انجیر نه خیلی نرم باشد و نه خیلی سفت.
چرا مربای انجیر کدر می شود؟
هنگام پخت مربای انجیر ، اصلاً در مربا را نگذارید! زیرا مربا کدر و تیره می شود و باعث سرریزی مربا می شود.
برای طعم دادن به مربای انجیر می توانید از وانیل ، هل و زعفران دم کرده استفاده کنید.
مربای انجیر نسبت به مربا های دیگر به قند کمتری نیاز دارد ، بنابراین در مصرف شکر دقت کنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه مربای به شفاف
و
طرز تهیه مربا هویج شفاف مجلسی
مربای انجیر خودتان را درست کنید
در این مقاله سایت ماگرتا نحوهی پخت و درست کردن مربای انجیر خانگی و لذیذ و فوت و فن مربای انجیر را به شما گفتیم تا بتوانید به راحتی این مربا را در منزل خودتان آماده سازی کنید و برای وعده صبحانه از آن استفاده نمایید. در قسمت نظرات سایت ماگرتا به ما بگویید که آیا شما مربای انجیر خوردهاید یا خیر؟