چای سبز، یکی از پرطرفدار ترین چای های ایرانی است. این چای، همانطور که از اسمش پیداست، رنگ سبز گونهای دارد، چای سبز، اصالتاً محصول کشور چین است، اما تولید و توزیع آن در برخی از شهرهای دیگر شرق آسیا نیز رخنه کرده است و در آن شهرها نیز وجود دارد.
این چای، علاوه بر خواص فوق العاده ای که دارد، راهی برای تناسب اندام و زیبایی هم است. به همین دلیل و برای کمک به شما ،اکنون ما سعی داریم در این بخش سلامت ماگرتا، خواص چای سبز و نکات مربوط به آت را برای شما بازگو کنیم تا با آنها به طور کامل آشنا شوید.
همچنین بخوانید : تست پاپ اسمیر چیست؟
مواد تشکیل دهنده چای سبز
- کافئین
- تئوفیلین
- تانن
- پاداکسندههاست
- کربوهیدراتها
- پروتئین
- برگ چای
- مواد سلولزی
- مواد صمغی
- دکسترین
- بکتین
- اسیدگالیک،
- اسید اگزالیک
- کورستین
- فیبر
- 16. مواد معدنی
- ترکیبهای معطر
- آنزیمها
خواص چای سبز
چای سبز دارای خواص بسیاری چون خاصیت ضد پیری، در این قسمت به طور کلی خواص این چای را برای شما میگوییم و در ادامه معرفی برخی از مهمتریم موارد آن میپردازیم.
- ضد پیری
- کاهش وزن
- شفافیت پوست
- مقابله با آلزایمر
- تقویت استخوان
- جلوگیری ازه کبد چرب
- محافظت ها از قلب
- آرامش و تسکین درد
- رقیق شدن خون
- پیشگیری از سرطان
- محافظت از قلب
- پیشگیری و درمان دیابت
- کاهش کلسترول
- سلامت دهان و دندان
همچنین بخوانید : بهترین معجون رفع گرفتگی عروق و کنترل فشار خون
تاثیر چای سبز بر کاهش وزن
یکی از اصلی ترین ترکیبات چای سبز، کافئین است. یک فنجان چای سبز بیست و چهار تا چهل میلیگرم نسبت به یک فنجان قهوه صد تا دویست میلی گرم کافئین کمتر دارد، اما همین مقدار کم هم، تاثیر بسیار زیادی در چربی سوزی بدن دارد، چون که به طور کلی کافئینها به چربیسوزی بدن کمک بسیار شایانی میکنند.
تاثیر چای سبز بر دیابت
طبق تحقیقاتی که در کشورهای دیگ انجام شده است، افرادی که روزانه ۶ فنجان یا بیشتر چای مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که در طول هفته یک فنجان چای مصرف میکنند، سی و سه درصد احتمال کمتری به مبتلاشدن به دیابت نوع دو دارند.
تاثیر چای سبز بر سلامت دندان
چای سبز به دلیل وجود آنتی اکسیدان و ترکیبهایی که کاهش دهندهی التهاب هستند، فواید بسیاری برای سلامتی دهان و دندان دارد و با عفونت باکتریایی در دهان مقابله میکند.
تاثیر چای سبز بر محافظت از قلب
طبق تحقیقات، خطر مرگ بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی در افرادی که روزانه بیش از پنج فنجان چای سبز نوشیدهاند، نسبت به افرادی که روزانه یک فنجان چای مینوشند، بیست و شش درصد کمتر است.
مواد شیمیایی و آنتی اکسیدانهای داخل چای سبز که پلی فینول نام دارد، عملکرد رادیکالهای آزاد در بدن که به سلولها آسیب میرساند را محدود میکنند و با مقابله در برابر این آسیبها ایجاد التهاب در عروق خونی را کم میکنند و از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکنند.
تاثیر چای سبز بر کاهش کلسترول
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش بسیار زیاد کلسترول خون است. این چای، نه تنها کلسترول بد را کاهش میدهد، بلکه کلسترول خوب را هم افزایش میدهد و همین امر مانع بروز سکته قلبی نیز میشود.
همچنین بخوانید : علائم سرطان معده چیست
تاثیر چای سبز بر آرامش و تسکین درد و اعصاب
چای سبز، به دلیل وجود کافئین بهترین گیاه دارویی تسکین دهندهی درد و اعصاب است و میتواند از بروز استرسهای بیماریزا جلوگیری میکند.
تاثیر چای سبز بر پیشگیری از آلزایمر
نوشیدن منظم چای سبز مغز را در برابر توسعه آلزایمر و زوال مغز ارتقا میبخشد. . مواد موجود در چای سبز، میتواند در پیشگیری از آلزایمر موثر باشد.
تاثیر چای سبز بر تقویت استخوان
تحقیقات نشان داده است، در چای سبز مواردی وجود دارد که موجب ساخته شدن استخوان میشود و از جذب مجدد آن جلوگیری میکند. در حقیقت، مصرف چای سبز، قابلیت پیشگیری و درمان پوکی استخوان را نیز دارد.
تاثیرات چای سبز بر درمان بیماریهای کبدی :
این نوع چای، موجب از بین رفتن رادیکالهای آزاد تشکیل شده توسط چربیهای موجود در کبد میشود و از بروز بیماریهای کبدی ممانعت میکند.
تاثیر چای سبز بر سلامت پوست
این نوع چای، به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی، نوشیدنی بسیار مفید برای سلامت پوست است و باعث شاداب شدن پوست بدن شما میگردد.
خواص مصرف چای در بدنسازی
چای یک نوشیدنی صفر کالری اما سرشار از کافئین است که متابولیسم بدن را افزایش میدهد.
- اگر قصد عضله سازی دارید چای سبز بهترین گزینه است، زیرا آنتی اکسیدانی به نام کاتچین دارد که از تخریب سلولی جلوگیری میکند.
- اگر قصد چربی سوزی دارید، روزی ۳ نوبت چای بنوشید، زیرا این کار بدن شما را وارد سوخت و ساز میکند.
- یک فنجان چای بین ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم بسته به نوع چای کافئین دارد و بهتر است که قبل از تمرین مصرف شود، نه بعد از آن.
یکی دیگر از نکتههای قابل توجه در نوشیدن چای سبز، دم کردن چای به روش اصولی است. اگر چای را با روش درست دم نکنیم، موجب میشود که چای طعم تلخی بگیرد و بخش زیادی از خواص چای سبز از دست رود.
همچنین بخوانید : علت تپش قلب و لرزش بدن در خواب چیست
چای سبز را باید چه زمانی بنوشید؟
- بعد از صبحانه، برای جلوگیری از کم آبی بدن
- نیم ساعت قبل از ورزش، برای افزایش چربی سوزی
- قبل و بعد از غذا، برای جلوگیری از جذب چربی
- نیم ساعت قبل از خواب، برای کاهش ورزش
- دو تا سه فنجان در روز، برای سم زدایی
- دقت داشته باشید که چای سبز را صبح زود با شکم خالی و موقع خوردن غذا ننوشید
چای سبز در کنار یا مقابل چه چیزهای نباید باشد؟
هنگام نگهداری چای سبز باید دقت کنید که چای سبز نباید در مقابل یا کنار چیزهایی باشد. اگر در چای سبز را در کنار آنها قرار دهید، به زودی از بین میرود که در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
دشمن اصلی که باعث کاهش عمر چای میشود، نور و اشعهی ماورا بنفش خورشید است. پس سعی کنید که حتما چای را در ظروف غیر شفاف نگهداری کنید.
دومین دشمن چای، رطوبت است. چای به دلیل داشتن طبیعت خشک، رطوبت محیط را جذب خودش میکند. پس دقت کنید که چای را کنار سماور یا کتری که مدام بخار تولید میکند، قرار ندهید.
سومین دشمن چای، بو است. چای علاقهی زیادی به جذب بود دارد( به همین خاطر زمانی که دارچین را به آن اضافه میکنیم بود میگیرد.) پس، چای را در کمد ادویهها قرار ندهید.
برای اینکه چای را از شر این عوامل حفظ کنید، توصیه میشود آن را در ظروف شیشهای یا سرامیکی (حدالامکان غیر شفاف) نگهداری کنید، به طوری که هوا داخل ظرف جریان نداشته باشد.
چه کسانی نباید چای سبز بنوشند؟
- افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند
- افرادی که مبتلا به بیماری میگرن هستند
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا مشکلات قلبی و عروقی
- زنان باردار ( روزانه بیشتر از یک تا دو لیوان نباید بنوشند.)
دقت کنید که چای سبز علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد، دوزهای بالا تر آن ممکن است موجب خطر هم شود پس در مصرف آن زیادهروی ننمایید.
همچنین بخوانید : سوزش و داغ شدن کف پاها مخصوصا در هنگام خواب نشانه چیست؟
از خواص چای سبز درست استفاده کنید
در این مقاله دربارهی موارد مربوط به نگهداری چای سبز و خواص آن پرداختیم تا شما بتوانید با آنها به طور کامل آشنا شوید و از این خواص به درستی استفاده نمایید. در قسمت نظرات به ما بگویید که آیا از چای سبز استفاده میکنید یا خیر؟