احساس خستگی یکی از مشکلات روزمرهی افراد در این دنیای پرتنش و پرفشار است. این خستگی میتواند بخاطر انجام کارهای روزمره زیاد، نقص خواب، استرس یا حتی بیماریهای مزمن باشد. در این مقاله از بخش سلامت ماگرتا، به بررسی علل خستگی مداوم و چند راهکار برای مقابله با آن پرداخته خواهد شد.
مهم ترین دلایل احساس خستگی مداوم
احساس خستگی مداوم میتواند اثرات منفی بر روی کیفیت زندگی افراد داشته باشد. این مشکل امروزه اغلب در همه افراد دیده می شود و در قدم اول برای درمان آن کافیست به موارد زیر توجه داشته باشید.
اولین دلیل خواب کافی و کیفیت خوب آن می باشد. هنگامی که فرد به مدت کافی نمی خوابد، سیکلهای خوابش مختل میشود و این باعث احساس خستگی در طول روز میشود. رعایت زمانهای مشخص برای بیداری و خواب کمک میکند تا ساعت بدن دقیقاً تنظیم شده و باعث حفظ انرژی و کاهش خستگی میشود.
دومین دلیل تغذیه صحیح و مناسب می باشد. تغذیه صحیح با ارائهی مواد مغذی و انرژی کافی به بدن، میتواند در کاهش خستگی تاثیرگذار باشد. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامینها و معادن مختلف باعث افزایش سطح انرژی در بدن میشود. همچنین استفاده از مواد مضر مانند الکل و مواد مخدر باعث آسیب به سلولهای بدن و کاهش انرژی میشود.
سومین دلیل کم تحرکی و ورزش نکردن می باشد. انجام فعالیتهای ورزشی منظم میتواند باعث افزایش توانمندی قلب و عروق شود. البته این فعالیت ها باید مستمر و ادامه دارد باشد و شما نباید با یک هفته ورزش کردن انتظار معجزه داشته باشید.
چهارمین دلیل برای احساس خستگی و بی حالی مشکلات روحی و استرس می باشد. از جمله فعالیتهای روحی و روانی که میتواند به کاهش خستگی کمک کند، میتوان به مدیتیشن، یوگا و گوش دادن به موسیقی آرامبخش اشاره کرد. همچنین با کمتر کردن استرستان می توانید تا حد خیلی زیادی احساس خستگی را از خود دور کنید.
در صورتی که احساس خستگی شدید و مداوم به همراه علائم دیگری نظیر درد یا اختلالات خواب وجود داشته باشد، بهتر است که فرد به یک پزشک متخصص مراجعه کند و علت آن بررسی شود.