سبک زندگیسلامت
موضوعات داغ

قارچ گانودرما چیست 🍄؟ فواید و خواص قارچ جان‌افزا

خواص قارچ گانودرما و هر آنچه که باید درباره آن دانست.

قارچ گانودرما : در طب شرقی از گیاهان و قارچ‌های مختلفی استفاده می‌شود. در این بین، قارچ گانودرما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. قارچ گانودرما خواص فراوانی برای سلامتی دارد. از جمله خواص قارچ گانودرما می‌توان به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان‌ها اشاره کرد. البته برخی معتقدند این قارچ برای سلامتی ضررهایی نیز دارد. در این نوشته به بررسی فواید قارچ گانودرما و عوارض احتمالی مصرف آن می‌پردازیم. با سلامت ماگرتا همراه باشید.

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما Ganoderma lucidum یا ری شی reishi چیست؟
نام قارچ گانودرما یا قارچ ری‌شی reishi که نام علمی آن Ganoderma lucidum است، از کلاه و ساقه قارچ ژاپنی ری شی گرفته شده است. ری شی یک داروی گیاهی محبوب است که حداقل به مدت 2000 سال در شرق دور مورد استفاده قرار گرفته است و برای طول عمر و جوانی توصیه می شده است. ری شی به صورت تازه یا به شکل خشک برای استفاده در غذا و همچنین به شکل کپسول، قرص یا عصاره موجود است.

در حال حاضر شش رنگ از این قارچ وجود دارد یعنی زرد، سبز، سفید، سیاه، بنفش و قرمز ولی غالب تحقیقات علمی بر گونه ی قرمز رنگ آن می باشد. لذا گانودرما قرمز از جهت کشت و از جهت مصرف، رواج بیشتری دارد. به خاطر همین رواج و شهرت، گانودرما را جزو خانواده قارچ های قرمز محسوب می شود.

بر خلاف باور عمومی، همه قارچ های قرمز سمی نیستند. قارچ گانودرما یکی از کاملترین مواد غذایی در جهان است که ارزش تغذیه ای و درمانی بسیاری دارد. Ganoderma Lucidum از شاخه قارچ های چتری است که در طبیعت بر روی چوب و تنه درختان رشد می کند. گانودرما با حدود ۸۰ گونه مختلف، گیاهی وحشی و خودرو در طبیعت است که این روزها در مزارع پرورش قارچ نیز با تکنیک های ویژه تولید می شود. گانودرما بافتی چوبی، براق و صیقلی داشته و از نظر ظاهری با قارچ دکمه ای تفاوت بسیاری دارد. قسمت هاگدان گیاه شبیه به کلیه انسان و به رنگ قهوه ای- قرمز است که در لبه های قارچ، کمرنگ تر می شود.

قارچ گانودرما جزء قارچ های چتری می باشد و رشد این نوع قارچ ها روی چوب و تنه درخت ها است. حتی عده از محققین گفته اند آن چوبی که گانودرما بر روی آن به وجود آمده و رشد کرده خودش حاوی خواص درمانی است و موجب تقویت دستگاه ایمنی بدن و قدرت بدنی می شود.

گانودرما که دارای هشتاد گونه متفاوت است، در حقیقت یک گیاه خودرو و وحشی است هرچند امروزه در مزرعه های پرورش قارچ، به تولید این قارچ پرداخته می شود.

گانودرما دارای بافتی چوبی است و از ظاهری صیقلی و براق برخوردار است، بعلاوه شباهت خاصی به قارچ های دکمه ای ندارد. بخش هاگدان این قارچ شبیه به کلیه انسان ها است و رنگ آن هم قهوه ای متمایل به قرمز است و این رنگ در لبه های قارچ، کمرنگ تر دیده می شود. اینها ویژگی های ظاهری گانودرما بود و باید بدانید که این قارچ از طعمی بسیار تلخ برخوردار است، لذا در آشپزی کاربردی ندارد.

اسامی و نام های مختلف گانودرما :

نام های دیگری که برای قارچ گانودرما در طول تاریخ وجود داشته عبارتند از:

در لهجه محلی چینی به لینگژی و لینگزی شناخته می شود.
به زبان ژاپنی هم آنرا قارچ ری‌شی می گویند.
در ایران با نام قارچ جان‌افزا شهرت یافته.
در کره نیز با اسم یونگ زهی از او یاد می شود.
محل رویش این قارچ فقط در مناطق گرم و مرطوب می باشد مثلا سواحل جنوبی ایران جزء مناطق گرم و مرطوب به حساب می آید.

این قارچ در آثار پزشکی گذشتگان نیز موجود است و این دلیلی محکم بر اعتبار آن است. مثلا در علم پزشکی یونانیان این قارچ بررسی شده یا ابن سینا در کتاب شفاء خود آنرا مورد بررسی قرار داده. البته توجه داشته باشید که در آن زمان گانودرما را با نام قارچ وحشی یاد می کردند لذا در آثار آنان، قارچ وحشی آمده و نه گانودرما.

اما قطعا افرادی که طب سنتی را نمی پسندند و به آن اعتمادی ندارند، به این گیاه و خواص آن توجهی نمی کنند. بنابراین خوب است اینجا اشاره کنیم به تحقیقاتی که در چند سال اخیر در دانشگاه لیورپول صورت گرفته و نتایج آن گویای خواص بیشمار قارچ گانودرما بوده است.

آیا می دانستید قارچ گانودرما حدود ۲ درصد از میزان تمام فروش مواد غذایی در بازار جهان را به خود اختصاص داده است!؟

قارچ گانودرما
قارچ گانودرما

خواص دارویی قارچ گانودرما چیست ؟

قبل از بررسی خواص درمانی این قارچ می خواهیم شما را با برخی از مواد مغذی بسیار اعجاب انگیزی که در این قارچ وجود دارد آشنا کنیم:

  1. ویتامین ث در گانودرما ۷ برابر ویتامین ث در پرتقال است.
  2. آهن موجود در گانودرما ۳ برابر آهن اسفناج است.
  3. کلسیم این قارچ ۳ برابر کلسیم موجود در شیر است.
  4. گانودرما ۱۵ برابر کلم بروکلی از منیزیم برخوردار است.
  5. در مقایسه با ماهی تن ۸ برابر امگا۳ بیشتری دارد.
  6. آنتی اکسیدان قارچ گانودرما ۳ برابر کرن بری است.

خواص ضدسرطان

بسیاری از افراد این قارچ را به‌خاطر خواص ضدسرطانی‌اش مصرف می‌کنند. قارچ گانودرما در پیشگیری و بهبود برخی سرطان‌ها مانند سرطان سینه و سرطان پروستات مؤثر است. این ویژگی از طریق کاهش التهابات و جلوگیری از رشد تومورها انجام می‌گیرد. در یک مطالعه بر روی ۴۰۰۰ زن مبتلا به سرطان پستان که درمان شده بودند، ۵۹٪ از آنان از قارچ گانودرما استفاده می‌کردند. علاوه‌براین در چند مطالعه‌ی درون کشتگاهی مشاهده شد قارچ گانودرما می‌تواند موجب مرگ سلول‌های سرطانی بشود. بااین‌حال نتایج این مطالعات در برخی موارد در میان انسان‌ها و جانوران تفاوت داشت.

از قارچ گانودرما می‌توان در درمان سرطان خون نیز استفاده کرد. قارچ گانودرما می‌تواند خستگی، افسردگی و اضطراب را در مبتلایان به سرطان پستان و کسانی که آن را درمان کرده‌اند، بهبود بدهد.

قارچ گانودرما بر روی هورمون تستوسترون تأثیراتی دارد. از این‌رو مطالعه‌ای صورت گرفت تا تأثیر این قارچ بر روی سرطان پروستات مشخص بشود. در ابتدا مطالعات بر روی یک مورد نشان داد که این قارچ می‌تواند به درمان سرطان پروستات کمک بکند. ولی در مطالعات گسترده‌تر بعدی نتیجه‌‌ی مشابهی مشاهده نشد.

همچنین مطالعاتی بر روی قارچ گانودرما انجام گرفت تا تأثیر احتمالی آن در درمان سرطان روده‌ٔ بزرگ مورد بررسی قرار بگیرد. برخی مطالعات نشان داد درمان یک ساله با قارچ گانودرما می‌تواند تعداد و اندازه‌ٔ تومورها را در روده‌ٔ بزرگ کاهش بدهد. علاوه‌براین نتایج حاصل از چندین مطالعه نشان می‌دهد این قارچ می‌تواند بر بیماران سرطانی تأثیر مثبتی داشته باشد. این فواید از طریق افزایش فعالیت گلبول‌های سفید خون است که در مبارزه با سرطان و بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به سرطان مؤثر است. با این‌حال پژوهشگران توضیح داده‌‌اند که قارچ گانودرما باید همراه با درمان‌های معمول مصرف بشود و نباید این قارچ را جایگزین درمان‌های رایج کرد.

سلامت قلب

محققان در چین و ژاپن دریافتند که اسید گانودریک (ganoderic acid )موجود در گانودرما جریان خون را بهبود میبخشد و مصرف اکسیژن در عضله قلب را تنظیم می کند. همچنین گانودرما در کاهش کلسترول تاثیرگذار بوده و از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف قارچ گانودرما به مدت ۲ هفته، موجب کاهش فشارخون به طور محسوس خواهد شد. کلسترول و فشار خون بالا از بیماری های اپیدمی در قرن حاضر هستند که با مصرف فرآورده های قارچ گانودرما به طور طبیعی درمان می شوند.

خداحافظی با حساسیت و آلرژی ها

اگر از دست آلرژی و حساسیت های خود خسته شده اید پس باید سراغ گانودرما بروید تا بتوانید با عصاره آن، واکنش های آلرژیک بدن همچون آسم خود را کنترل کنید.

در قارچ گانودرما ترکیبی وجود دارد که ضد آلرژی و ضد ویروس است و تریتپنس نام دارد و وظیفه آن، جلوگیری از آزاد شدن هیستامین در بدن است که این کار برای بهبودی حساسیت و آلرژی مفید است.

همچنین در گانودرما، پلی ساکاریدهایی هستند که قدرت آنتی بادی ها را افزایش می دهند تا آنتی بادی ها بتواند با ویروس ها و باکتری ها مبارزه کنند و در نتیجه عوامل واکنش های آلرژیک نابود شود و فرد، به بهبودی کامل برسد.

به صورت مشخص به چند مورد از این آلرژی ها اشاره می کنیم که شما با گانودرما قادر به درمان آنها هستید:

آلرژی ای که در اثر شوک آتوپیک است، درماتیت، تب یونجه، کهیر و آلرژی های مربوط به مصرف برخی از دارو ها یا بعضی از غذا ها.

قارچ گانودرما و خواص آن

مبارزه با خستگی و افسردگی

شاید تأثیر قارچ گانودرما در تقویت دستگاه ایمنی آن‌قدر موردتأکید قرار گرفته شده که باعث غفلت ما از سایر خواص آن شده است. این در حالی است که قارچ گانودرما خواص دیگری نیز دارد. ازجملهٔ این خواص می‌توان به کاهش خستگی و افسردگی و درنتیجه بهبود کیفیت زندگی اشاره کرد. در یک مطالعه تأثیر قارچ گانودرما بر روی ۱۳۲ فرد مبتلا به ضعف اعصاب بررسی شد. ضعف اعصاب با درد، گیجی، سردرد و حساسیت همراه است. پژوهشگران دریافتند در اثر مصرف ۸ هفته‌ای مکمل قارچ گانودرما، خستگی افراد کاهش یافته و افراد بیشتر احساس تندرستی می‌کنند.

مطالعه‌‌ٔ دیگری بر روی ۴۸ زن مبتلا به سرطان پستان که درمان‌ شده بودند، نشان داد در اثر مصرف ۴ هفته‌ای پودر قارچ گانودرما، خستگی افراد کاهش و کیفیت زندگی‌شان بهبود یافت. همچنین این افراد کمتر دچار اضطراب و افسردگی شدند. همچنین در مطالعه‌ٔ دیگری مصرف قارچ گانودرما همراه با روند درمان توانست عوارضی مانند خستگی و افسردگی را در این زنان بهبود بدهد.

درحالی‌که برخی فواید قارچ گانودرما برای بیماران به اثبات رسیده، هنوز خواص این قارچ برای افراد سالم به‌طور دقیق مشخص نشده است.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش التهابات

برخی مطالعات از تاثیر قارچ گانودرما در کاهش التهابات در بیماری روماتیسم، آسم و کاهش التهابات غشایی که چشم و پلک را می‌پوشاند، حکایت دارند. ۱۴ روز مصرف قارچ گانودرما توانست شاخص‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی را بهبود دهد و از خون در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت بکند. پژوهشگران همین عامل را دلیل استفاده‌ از قارچ گانودرما به‌عنوان داروی ضدالتهاب در طب سنتی آفریقایی و چینی می‌دانند.

انواع مختلفی از عصاره‌های قارچ گانودرما توانستند از خود خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نشان دهند و برای درمان بیماری‌های مرتبط با التهابات مفید باشند.

آنتی‌اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که می‌توانند از آسیب به سلول‌ها جلوگیری کنند. به‌خاطر همین ویژگی مصرف غذاها و مکمل‌های با خاصیت آنتی‌اکسیدانی طرفداران بیشتری پیدا کرده است. بسیاری معتقدند قارچ گانودرما خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد. با این‌حال چندین مطالعه تغییری را در سطح ۲ آنزیم آنتی‌اکسیدانی مهم خون پس از مصرف ۴ تا ۱۲ هفته‌ای قارچ گانودرما نشان نداد.

درمان و جلوگیری از ریزش مو

با گانودرما می توانید ریزش موهایتان را کنترل کرده و در نتیجه رشد مو های خود را به حالت اول و طبیعی بازگردانید.
از روش های سنتی و باستانی در طب سنتی چین برای کم کردن ریزش مو مصرف قارچ گانودرما بوده است. هنگامی که شما این قارچ را با دیگر دارو های گیاهی ای که برای درمان ریزش مو هستند ترکیب کنید شاهد تاثیر دوچندان آن بر مو های خود می شوید.

آنتی اکسیدان هایی که در قارچ گانودرما وجود دارد، دشمنی سرسخت برای ۲ عامل اساسی در ریزش مو به حساب می آید و آن دو عامل استرس و رادیکال های آزاد هستند.

یکی دیگر از عوامل کچل شدن در افراد، DHT می باشد که هورمونی جنسی است.

در صورتی که این هورمون بیشتر از حد متعادل خودش بر موی انسان تاثیر بگذارد، موجب ریزش مو می شود و آن هم ریزشی که قابل جبران نخواهد بود.

تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند گانودرما قادر است میزان تاثیر گذاری این هورمون در بدن را کم کند و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری کند.

با گانودرما لوسیدوم رشد موهایتان را افزایش دهید

از دیگر خواص قارچ گانودرما برای مو، می توان به تقویت کننده و افزایش دهنده رشد مو اشاره کرد:

گانودرما دارای ترکیباتی ضد التهابی است و در قدرت بخشی و تنظیم دستگاه گردش خون در بدن موثر است. و همانطور که قبلا اشاره شد منبعی از آنتی اکسیدان ها می باشد. در آخر، بر اثر این خواص، موجب قدرت بخشی به فولیکول های مو شده و ساقه مو را هم تحریک می کند که باعث تسهیل و راحتی در رشد مو است.

خاصیتضد میکروبی گانودرما و درمان ریزش مو

گاهی ریزش مو بر اثر میکروب ها و قارچ ها ایجاد می شود. وهمانطور که دانستیم گانودرما یک ضد میکروب به تمام معنا است لذا با نابودی این نوع میکروب ها باعث کنترل ریزش مو می شود.

پیشنهاد می کنیم در چنین مواقعی از استعمال موضعی عصاره ی گانودرما کمک بگیرید که موثر خواهد بود.

گانودرما و تقویت دستگاه ایمنی بدن

از دیگر علل ریزش مو باید به ضعف سیستم ایمنی بدن اشاره کرد که در این رابطه هم خواص گانودرما کارایی دارد ولی حتما توجه داشته باشید که اگر ریزش موی شما فقط به علت ضعف سیستم ایمنی است، در این مورد به گانودرما اکتفاء نکنید که درمان کافی نیست.

خواص قارچ جان افزا

کاهش وزن و تناسب اندام

اکسیژن برای سوختن چربی برای سوخت بسیار ضروری است. سطح بالای اکسیژن متابولیسم بدن را افزایش می دهد و منجر به کاهش وزن می شود. قارچ گانودرما با افزایش اکسیژن خون، انرژی بیشتری را ایجاد می کند. به این ترتیب استفاده از فرآورده های گانودرما به همراه تمرینات مداوم ورزشی در کاهش وزن تاثیر بیشتری خواهد داشت.

حافظه ای قدرتمند با قارچ گانودرما

شما با مصرف عصاره گانودرما باعث ایجاد فاکتور رشد سلول های عصبی در بدن خود می شوید که این سلول ها به عنوان پروتئین هایی برای حفظ سلامتی بدن خصوصا مغز و حافظه شناخته شده اند.

طبیعتا همه ما انسان ها دوست داریم از حافظه ای قدرتمند برخوردار باشیم و از هوش و مغز قوی ای برخوردار باشیم اما برای دست یافتن به این امر کدام راه، آسان و مطمئن است؟
پیشنهاد ما برای راهی آسان و مطمئن مصرف قارچ گانودرما لوسیوم است.

خواص قارچ گانودرما به شکلی است که این قارچ می تواند بیماری های مغزی و عصبی را درمان کند مثلا برای درمان بیماری هانتینگتون یا آلزایمر مفید است.

محافظت از ساختار اعصاب

قارچ گانودرما توانست عملکرد مغز را در موش‌های مصرف‌کننده‌ٔ نوشیدنی غیرمجاز بهبود بدهد. این ویژگی از طریق افزایش تامین انرژی مغز و کاهش پیام‌رسان‌های عصبی بازدارنده اتفاق افتاد. قارچ گانودرما خاصیت ضد تشنج دارد. این قارچ از TNF-آلفا و IL-۱ می‌کاهد که از سیتوکین‌های مؤثر در بروز صرع هستند.

مقدار مصرف قارچ گانودرما

برخلاف برخی غذاها و مکمل‌ها، میزان مصرف قارچ گانودرما به شکل مصرفی آن بستگی دارد. بیشترین مقدار مصرفی برای زمانی است که فرد بخواهد خود قارچ را مصرف بکند. در این موارد فرد می‌تواند بین ۲۵ تا ۱۰۰ گرم قارچ گانودرما در روز مصرف بکند. این مقدار برای عصاره‌ٔ خشک‌شده‌‌ٔ آن باید تقریبا یک‌دهم قارچ گانودرمای تازه باشد. به‌عنوان مثال افرادی که ۵۰ گرم قارچ گانودرمای تازه مصرف می‌کنند باید تقریبا ۵ گرم از عصاره‌ٔ قارچ گانودرما را استفاده کنند. مقدار مصرفی عصاره‌ٔ قارچ از بین ۱٫۵ تا ۹ گرم در روز متغیر است. علاوه‌ بر این برخی مکمل‌ها ممکن است فقط محتوی بخش خاصی از این قارچ باشند که در این صورت باید مقدار مصرفی پایین‌تر هم بیاید.

 مقدار مصرف قارچ گانودرما

عوارض قارچ گانودرما

راجع به مضرات این ماده هم اطلاعات چندانی فعلا در دست نیست. اما امکان بروز عوارضی نظیر: خشکی بینی، گلو و حالت تهوع با مصرف آن وجود دارد.

اگر مایل هستید که قهوه «گانودرما» را امتحان کنید، به‌ویژه اگر قرص فشار خون، داروی ضدانعقاد خون، داروی ضدپلاکت مصرف می‌کنید یا تحت درمان سرطان هستید، حتما با پزشک خود درباره‌ی عوارض آن صحبت کنید.

یادتان باشد که مصرف کافئین زیاد باعث افزایش ضربان قلب و به‌هم‌ریختن نظم خواب می‌شود. ضمن اینکه معده را اذیت می‌کند و موجب برخی اختلالات روانی مانند ایجاد اضطراب هم می‌شود. گزارش‌ های زیادی از ابتلای افراد به هپاتیت بعد از مصرف محصولات گاندورما ارائه شده است. یکی از این محصولات عصاره‌ی قارچ گاندورما و قارچ بادامی بوده است. محصول دیگری که باعث بروز هپاتیت شده بود، پودر قارچ گاندورما یا لینگژی بوده است. این پودر هم موجب ابتلا به نوعی خطرناک و کشنده از هپاتیت است.

با مطالعه سایت ها و گزارش های مردمی مبنی بر عوارض مصرف این نوشیدنی سمی نتیجه گرفتیم مزاج این نوشیدنی ها سودا هست و عاملی برای سرطان و غلظت خون و مشکلات گوارشی و کبدی می باشد …. ‼️

درسته که افراد با مصرف ان لاغر می شوند اما این لاغر شدن و نحیف شدن به دلیل سرطانی بودن این نوشیدنی هست نه خواص درمانی باعث مشکلات روانی و فکرو خیال استرس اضطراب ترس یبوست بی اشتهایی عفونت دل درد و … می شود … .

سخن پایانی قارچ گانودرما

قارچ گانودرما یک قارچ معروف در طب شرقی است. قارچ گانودرما می‌تواند دستگاه ایمنی را با تقویت گلبول‌های سفید خون تقویت بکند. همچنین این قارچ می‌تواند اندازه و تعداد تومورها را در برخی سرطان‌ها کاهش و کیفیت زندگی را در برخی مبتلایان به سرطان بهبود بدهد.

بیشتر مطالعات انسانی نشان داده‌اند که این قارچ نمی‌تواند کلسترول، قند خون و آنتی‌اکسیدان‌ها را بهبود بدهد. اما قارچ گانودرما می‌تواند در برخی موارد در بهبود خستگی و افسردگی مؤثر باشد.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =