طرز تهیه نان شیرمال ؛ شیرینی و عطر دل انگیز در خانه درست کن
راهنمای درست کردن نان شیرمال خانگی به سبک قنادی ها بسیار دلنشین و خوشمزه
طرز تهیه نان شیرمال یک نان خوشمزه و سنتی است که در بسیاری از مناطق مختلف جهان معروف است. این نان از مواد اولیه ساده تهیه میشود و طعم و عطر خوشایندی دارد. در ادامه، طرز تهیه نان شیرمال را به شما آموزش میدهیم. در ادامه با بخش طرز تهیه ماگرتا همراه باشید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه شیرینی گردویی
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
برای تهیه نان شیرمال، ابتدا مواد لازم شما باید شامل موارد زیر باشد:
آرد نانوایی | ۴۰۰ گرم |
شیر | نصف پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
شکر | ۱۲۰ گرم |
پودر مخمر فوری | ۱٫۵ قاشق سوپخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن مایع | ¾ پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
دستور پخت نان شیرمال
در ادامه، طرز تهیه نان با این مواد را برای شما شرح میدهم:
در یک کاسه بزرگ، آرد نانوایی را ریخته و به آن پودر مخمر فوری و نمک اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید تا توزیع یکنواختی داشته باشند.
در دیگر کاسه، شکر و تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و با یک قاشق چوبی یا میکسر به خوبی همزن کنید تا مواد ترکیب شوند و حجم بیشتری بگیرند.
شیر را به ترکیب شکر و تخم مرغ اضافه کنید و مواد را باز هم به خوبی همزن کنید.
به تدریج، ترکیب شیر، شکر و تخم مرغ را به مواد خشک آرد و مخمر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا تشکیل یک تست خمیری کند.
به تدریج، آب را به خمیر اضافه کنید و همزن کنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند و تشکیل یک خمیر لطیف و یکنواخت بگیرند.
روغن مایع را به خمیر اضافه کنید و همزن کنید تا روغن به خوبی در خمیر توزیع شود.
خمیر را روی سطح کار بریزید و به مدت حدود ۱۰ دقیقه با دست خمیر را آماده و لطیف کنید.
خمیر را درون یک کاسه بزرگ قرار دهید و با یک حوله رطوبتی پوشانده و در محیط گرم و بدون جریان هوا به مدت حدود ۱ تا ۲ ساعت بخوابانید تا حجم آن دو برابر شود.
فر را به دمای ۲۲۵ درجه سانتیگراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا گرم شود.
خمیر را از کاسه بردارید و به شکل دلخواهتان شکل دهید. میتوانید آن را به صورت گرد، رفته یا مستطیل شکل کنید.
نان را روی یک سینی پخت قرار دهید و در فر گرم شده بگذارید. آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت کنید یا تا زمانی که رنگ طلایی به خود بگیرد و از پشت نان خارج شود.
نان را از فر خارج کنید و روی یک راکت نان یا روکش فلزی قرار دهید تا سرد شود.
همچنین مشاهده کنید : طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی
حالا میتوانید از نان خوشمزهتان لذت ببرید. آن را با کره، پنیر و یا هر مورد دیگری سرو کنید. لذت خوردن این نان دستساز خانگی بینظیر است!
فوت و فن برای تهیه نان شیرمال
نان شیرمال یکی از نانهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوانید با رعایت چند روش فوت و فن به راحتی در خانه تهیه کنید. در زیر چند نکته مهم برای تهیه نان شیرمال آورده شده است:
استفاده از آرد با کیفیت: برای تهیه نان شیرمال بهتر است از آرد سفید و کیفیت بالا استفاده کنید.
استفاده از آب گرم: برای تهیه تست خمیر، از آب گرم استفاده کنید تا خمیر بهتر درست شود.
تست خمیر: برای تهیه نان شیرمال، تست خمیر بسیار مهم است. باید خمیر را به مدت دقیقهای با دستهای خودتان نرم و کاملاً یکنواخت کنید.
برای نرم شدن خمیر، آن را درون یک جعبه یا کیسه پلاستیکی بگذارید و به مدت یک ساعت در دمای معمولی خانه قرار دهید.
پخت در دمای مناسب: برای پخت نان شیرمال بهتر است از فر با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد استفاده کنید.
استفاده از ماست: برای ایجاد طعم خاص نان شیرمال، میتوانید از ماست به جای آب استفاده کنید.
تزئین: میتوانید نان شیرمال را با تخم مرغ و کمی کره تزئین کنید تا ظاهر آن جذابتر شود.
نگهداری: نان شیرمال را بهتر است در یک بشکه یا جایی با درجه حرارت معمولی نگهداری کنید. میتوانید آن را در یخچال هم نگهداری کنید، اما باید در نظر داشته باشید که خشک میشود و طعم و مزه آن تغییر میکند.
غذای پیشنهادی : طرز تهیه پنکیک موز
امیدواریم مطالب گفته شده مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد؛ در صورت داشتن سوال، پیشنهاد یا هر موردی در رابطه مطلب طرز تهیه نان شیرمال، از طریق بخش دیدگاه اقدام نمایید تا ماگرتا به شما پاسخ بدهد.