سوالات متن درس پنجم تفکر و سواد رسانه ای دهم با جواب
نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 5 پنج از بازنمایی تا کلیشه تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم و یازدهم با جواب
سوالات متن درس پنجم تفکر و سواد رسانه ای دهم با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۵ پنجم از بازنمایی تا کلیشه کتاب تفکر و سواد رسانه ای کلاس دهم و یازدهم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس پنجم تفکر و سواد رسانه ای
نمونه سوال های امتحانی متن درس 5 پنجم تفکر دهم با جواب
۱) کلیشه چیست؟
پاسخ: اگر رسانه یا رسانهها در بازنمایی واقعیت به شکل خاص اصرار بورزند و در طول زمان و به اشکال مختلف آن را تکرار نمایند، میتوانند آن بازنمایی را به «کلیشه» تبدیل کنند. به بیان دیگر، رسانه، راههای مجسّم کردن برخی گروهها، هویتها و موقعیتها را به ما میآموزد. زمانی که این تصوّرات با مردم ارتباط پیدا کند، با عنوان کلیشه تعریف میشود.
۲) کلیشه سازی چیست؟
پاسخ: کلیشه سازی نوعی بازنمایی است که در آن، هر بار به یاد یک مفهوم، شخص یا گروه میافتیم، بلافاصله کلیشۀ ساخته شده توسط رسانهها در ذهن ما میآید و در قضاوت و تصمیم گیریهای ما نسبت به افراد و اتّفاقات پیرامونمان تأثیر میگذارد.
۳) یکی از نمونههای مثبت کلیشه سازی، بازنمایی اعتیاد در رسانهها است.
۴) با ذکر کلیشه های زیر چه مفاهیمی در ذهن شما تداعی می شود؟
الف) لوازم صوتی و تصویری ژاپنی
ب) خودرو های سواری آلمانی
ج) اجناس چینی
پاسخ: الف: دوام و کیفیت بالا
ب: اتومبیل های اشرافی
ج: بی کیفیت و ارزان
۵) یکی از موضوعاتی که بین بازنمایی و کلیشه سازی مشترک است کدام است؟
پاسخ: عدم نمایش تمام واقعیت برای ذهنیت سازی مخاطب است. در واقع رسانه با حذف برخی از ویژگی های یک مفهوم، ویژگی هایی از آن را برجسته می کند که در راستای نگاه خودش قرار دارد.
۶) یک نمونه مثبت از کلیشه سازی را بررسی کنید.
پاسخ: به عنوان مثال، بازنمایی اعتیاد در رسانه ها: معمولاً از معتادان، کلیشهای به صورت افرادی کثیف، بیمار، لاغر، در حال افتادن در جوی آب یا کنار خیابان با فقر مالی و خانوادهای نابسامان در رسانهها بازنمایی میشود، در حالی که در بخش مرفه جامعه و افراد به ظاهر تمیز و ثروتمند نیز با گسترش پدیدۀ سیاه اعتیاد روبه رو هستیم. ولی از آنجا که بخش مهمی از رسانهها، احساس مسئولیت اجتماعی میکنند در بازنمایی معتادان میکوشند جاذبهای حتّی حاشیهای و اندک نیز برای نسل جدید و جامعه ایجاد نکنند.
۷) فن «تکرار» در ایجاد کلیشه، نقشی کلیدی دارد.
۸) تکرار باعث میشود گیرندۀ پیام به طور ناخودآگاه به تعمیم دست بزند.
۹) اگر همیشه چنین تصویری از سربازان امریکایی را به شما نشان دهند، چه تصویری از ارتش امریکا در ذهن تان ایجاد می شود؟
پاسخ: یک ذهنیت کلیشه ای دور از واقعیت از مهربانی ارتش امریکا – در حالی که در ویتنام و عراق، دست به جنایت های هولناکی زده اند.
نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.
همچنین بخوانید: سوالات متن درس چهارم تفکر و سواد رسانه ای دهم
سوالات متن درس ۵ پنجم تفکر و سواد رسانه ای دهم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید. 😍
اعتیاد جزو کلیشه های منفی هست
کلیشه یعنی بازنمایی که روش تکرار انجام شده باشه ، بازنمایی یعنی یک چیزی رو کامل نشون ندادن ، کلیشه مثبت به این معنی نیست که اعتیاد مفیده برا جامعه ، به معنی اینه که این کلیشه به جامعه کمک میکنه که مردم سمت اون عمل نرن
خیلی عالیه مرررسی 🤍
سلام مرسی از این سوالات خوبتون ❤👋👋خدا حافظ
بسیار عالی دستتون درد نکنه .
ممنون دستتون درد نکنه عالی بود
بسیار خوب است ممنون ازتون😘😘😘😘😘😘😘😘
واقعا عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی بسیار عالی
😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
خیلی هم عالی