سبک زندگی

سوالات متن پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم با جواب

نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس و پودمان 11 یازده خوراک کتاب کار و فناوری پایه هفتم با جواب

سوالات متن پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس و پودمان 11 یازدهم خوراک کتاب کار و فناوری کلاس هفتم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب سوالات پودمان خوراک کاروفناوری هفتم

سوالات متن پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم با جواب
سوالات متن پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم با جواب

نمونه سوال های امتحانی متن پودمان 11 خوراک کار و فناوری هفتم با جواب

نمونه سوالات متن پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم :

۱) موضوع صنایع خوراکی چیست؟

پاسخ: موضوع آن، تبدیل، آماده سازی، و نگهداری مواد خوراکی است.

۲) چند نوع روغن مایع خوراکی وجود دارد و چگونه باید از آنها استفاده کرد؟

پاسخ: دو نوع روغن مایع معمولی و ویژهٔ سرخ کردنی در آشپزی خانگی کاربرد دارد. روغن مایع معمولی برای پخت و سالاد و روغن سرخ کردنی تنها برای سرخ کردن به کار برده می شود. از روغن سرخ کردنی می توان ۲ تا ۳ بار، آن هم در طول یک روز، استفاده کرد و پس از آن باید روغن باقی مانده را دور ریخت.

۳) آیا مواد خوراکی کپک زده قابل مصرف هستند؟

پاسخ: خیر. مواد خوراکی کپک زده، به ویژه میوه ها و سبزی ها، نباید مصرف شوند. کپک های موجود در مواد خوراکی سم هایی ترشح می کنند که می‌تواند باعث سرطان شود. از آنجایی که اين سم، به عمق مادهٔ خوراکی نفوذ می کند، باید همۀ مادهٔ خوراکی کپک زده دور ریخته شود. جدا کردن بخش کپک زده یا شستن یک مادهٔ خوراکی کپک زده و خوردن باقی ماندهٔ آن بهداشتی نیست.

۴) در صورت آتش گرفتن روغن ماهی‌تابه، چه باید کرد؟

پاسخ: خیلی از آتش سوزی‌ها هنگام سرخ کردن خوراکی ها اتفاق می افتد. اگر محتويات ماهی‌تابه روی اجاق آتش گرفت، نباید روی آن آب بریزید. نخست اجاق را خاموش کنید، سپس در آن را ببندید یا پارچه يا حوله‌ای خیس روی ماهی‌تابه بيندازيد و صبر کنید تا سرد و خاموش شود.

۵) آیا پیش از خوردن شیر، باید آن را گرم کرد؟

پاسخ: اگر شیر، پاستوریزه یا استریلیزه باشد نیازی به گرم کردن ندارد، زیرا با گرم کردن، برخی از مواد خود را از دست می دهد. ولی افرادی که دوست دارند برای ناشتایی شیر گرم بخورند باید شیر را با دمای کم گرم کنند و اگر شیر پاستوريزه در دسترس نیست و شما به ناچار شیر خام را برای ناشتایی گرم می‌کنید، پس از جوش آمدن شیر، آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای جوش نگه دارید.

۶) روش‌های نگهداری مواد غذایی را بنویسید.

پاسخ: مواد خوراکی به وسیلهٔ حرارت دهی، سرد کردن، خشک نمودن، نمک سود کردن، اسیدی کردن، جداسازی اکسیژن، کنسرو کردن، تخمیر، افزودن نگهدارنده‌های مختلف و غیره نگهداری می شود و اغلب از این روشها به صورت ترکیبی با یکدیگر استفاده می شود.

۷) سفره آرایی به چه دلیل انجام می‌شود؟

پاسخ: سفره آرایی میز ناشتایی، ناهار و شام، افزون بر اینکه سلیقه و هنر شما را نشان می دهد، اشتهای خانواده را زیاد و خوراک آماده شده را دلپذیرتر می‌کند و خانواده از خوراک و زیبایی سفره بیشتر لذت می‌برند.

۸) مواد غذایی مخصوص هر طبقه‌ی یخچال را بنویسید.

پاسخ: لبنیات را در طبقه های بالایی یخچال و تخم مرغ ها را در طبقه میانی و سبزی و میوه را در طبقه های پایین یخچال قرار می‌دهند.

۹) تخمیر چیست؟

پاسخ: تبديل شیر به پنیر، شیر به ماست و انگور به سرکه با فرایند تخمیر انجام می شود. در این روش میکروب های مفید رشد می‌کنند و از رشد میکروب های بیماری زا جلوگیری می شود. در این صورت ماندگاری مادهٔ خوراکی افزایش می‌یابد و هم طعم و مزهٔ بهتری در مادهٔ خوراکی ایجاد می شود.

۱۰) گرم‌ترین بخش یخچال کجاست و چه موادی را باید آنجا نگهداری کرد؟

پاسخ: گرم‌ترین بخش یخچال بخش درونی درِ یخچال است. مواد خوراکی فاسد نشدنی مانند آبليمو، سس ها و نوشيدنی‌ها را می توان در این بخش نگهداری کرد.

۱۱) چرا کشک را میکروب زدایی می‌کنیم و این کار چگونه انجام می‌شود؟

پاسخ: کشک مایع را، حتی اگر پاستوريزه باشد، پیش از مصرف با اضافه کردن مقداری آب به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه بجوشانيد؛ زیرا میکروبهای خطرناک در کشک باز، می‌توانند باعث مسموميت و مرگ شوند.

۱۲) مواد غذایی مخصوص هر طبقه‌ی فریزر را بنویسید.

پاسخ: گوشت‌ها و میگو را بايد در طبقات بالا و سبزی‌ها، نان و … را در طبقات پایین‌تر فریزر نگهداری کرد.

۱۳) مراحل شستن و میکروب زدایی میوه‌ها و سبزیجات را بنویسید.

پاسخ: ۱- سبزی را پاک کنید (قسمت‌های اضافی، فاسد و زرد سبزی را جدا کنید). 
۳- برای گرفتن گل و لای سبزی، آن‌ها را در ظرف مناسبی بریزید و با آب پر کنید و سبزی‌ها را به شدت در آب تکان دهید. 
۳- سبزی‌ها را از آب خارج کنید و داخل آبکش بریزید و این کار را دوباره انجام دهید تا گل و لای آن پاک شود.
۴- برای از بین بردن تخم انگل‌ها باید دوباره سبزی‌ها را در یک ظرف مناسب پر از آب بگذارید و به‌ازای هر لیتر آب ۱ تا ۳ قطره مایع ظرف‌شویی در آن بریزید. سپس با دست به هم بزنید تا تمام سبزی در کف حاصل از مایع ظرف‌شویی قرار گیرد. بعد از 5 دقیقه سبزی‌ها را از ظرف خارج کنید و در آبکش بریزید و به‌خوبی با آب سالم آبکشی کنید.
۵- برای از بین بردن میکروب‌ها باید سبزی‌های شسته شده را در محلول پرکلرین میکروب‌زدایی کنید. برای این کار می‌توانید راهنمای کاربرد محلول پرکلرین (گرد کلر) را از روی برچسب آن، به‌کار ببرید.
۶- پس از ضد عفونی کردن باید سبزی‌ها را از محلول درآورید و با آب سالم به‌خوبی بشویید. 
۷- برای شستن و میکروب‌زدایی کاهو، کلم پیچ و … باید نخست برگ‌های آن‌را از هم جدا کنید

۱۴) دلیل خشک کردن سبزی‌ها و میوه‌ها چیست؟

پاسخ: فساد اغلب مواد خوراکی بیشتر به علت فعالیت میکروب‌ها و آنزیم های موجود در مواد خوراکی است. خشک کردن باعث کم شدن فعالیت میکروب‌ها و آنزیم‌های موجود در مواد خوراکی می شود.

۱۵) میکروب زدایی قوطی‌های کنسرو چگونه انجام می‌شود؟

پاسخ: ممکن است داخل قوطی‌هاى کنسرو سبزی، گوشت و … میکروب‌های کشنده ای وجود داشته باشند؛ بنابراین باید پیش از باز کردن کنسرو آن را در آب بجوشانید. برای این کار، قوطی کنسرو را به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن قرار دهید. توجه کنید که آب کاملاً روی قوطی کنسرو را پوشانده باشد.

۱۶) تفاوت خشک کردن سبزی در سایه و آفتاب را بنویسید.

پاسخ: بهترین روش برای خشک کردن سبزی، خشک کردن آن ها در سایه است. ولی باید دقت کنید که سبزی‌ها روی هم قرار نگیرند زیرا این کار باعث پوسیدگی یا کپک زدن آنها می شود. اگر سبزی ها را در نور آفتاب خشک کنید، علاوه بر آن که رنگ آنها تغییر می کند، مقدار زیادی از ویتامین های خود را نیز از دست می دهند.

۱۷) در نگهداری مواد غذایی کنسرو شده، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

پاسخ: میکروب‌های درون قوطی کنسرو، در محیط های مرطوب و در نبود هوا رشد می‌کند؛ بنابراین از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط های مرطوب خودداری کنید؛ زیرا رطوبت موجود در یخچال موجب زنگ زدگی، آلودگی میکروبی و فساد باکتریایی در کنسرو می‌شود. ماندهٔ مواد خوراکی کنسرو باز شده را در ظرف شیشه ای درپوش‌دار و در یخچال نگهداری کنید.

۱۸) خوردن میان وعده‌های کم ارزش، چه زیانی دارد؟

پاسخ: خوردن میان وعده های کم ارزش نه تنها مواد مورد نیاز بدن را برآورده نمی‌سازند، بلكه با داشتن رنگ های مصنوعی، شیرین کننده‌های مصنوعی، مواد نگهدارندهٔ شیمیایی، اسانس‌ها و روغن‌های زیان‌آور موجب کم خوری و برخی بيماری‌ها می شوند.

۱۹) بهترین راه برای رفع انجماد مواد خوراکی چیست؟

پاسخ: بهترین راه برای رفع انجماد مواد خوراکی گذاشتن آنها در يخچال است.

۲۰) هنگام خرید حبوبات، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

پاسخ: حبوبات باید تازه و سالم، بدون بوی ناخوشایند و بدون آفت زنده باشد. از پذیرش هرگونه حبوبات آلوده به آفات، مواد خارجی، مواد سمی و فاسد شده یا ناخالص خودداری کنید.

۲۱) نکات بهداشتی تهیۀ مواد خوراکی را بنویسید.

پاسخ: – هنگام آماده کردن خوراک، اگر به‌صورت، مو، تلفن و … دست زدید باید دوباره دستان خود را بشویید. 
– بیشتر مواد خوراکی خام دارای میکروب‌های بیماری‌زا هستند. بنابراین مواد خوراکی خام و پخته را در یخچال دور از هم نگه‌داری کنید.
– تا جایی که ممکن است مواد خوراکی نشسته را داخل یخچال نگذارید. اگر وقت کافی برای شستن آنها ندارید، این مواد را در کیسه‌های تمیز دربسته، جدا از دیگر مواد خام یا پخته بگذارید.
– اگر مرغ و گوشت منجمد به‌درستی از حالت انجماد خارج نشود، ممکن است گرما برای پختن مرکز آنها کافی نباشد. 
بهترین راه برای رفع انجماد مواد خوراکی گذاشتن آنها در یخچال است.
– تخته‌های خرد کن گوشت، مرغ و سایر مواد پروتئینی باید جدا از تخته‌های خرد کن سبزی‌ها باشد. 
– دو نوع روغن مایع معمولی و ویژهٔ سرخ‌کردنی در آشپزی خانگی کاربرد دارد. روغن مایع معمولی برای پخت و سالاد و روغن سرخ‌کردنی تنها برای سرخ کردن به‌کاربرده می‌شود. از روغن سرخ کردنی می‌توان 2 تا 3 بار، آن هم در طول یک روز، استفاده کرد و پس از آن باید روغن باقی‌مانده را دور ریخت.
– از گرم کردن زیاد روغن مایع و آب کردن روغن جامد در قوطی فلزی به علت ایجاد ترکیب‌های سمی خودداری کنید.

۲۲) یکی از مهم‌ترین اهداف صنایع خوراکی افزایش زمان ماندگاری است.

۲۳) مواد خوراکی به وسیلهٔ چه راه هایی نگه داری می شود؟

پاسخ: مواد خوراکی به‌وسیلهٔ حرارت‌دهی، سرد کردن، خشک نمودن، نمک سود کردن، اسیدی کردن، جداسازی اکسیژن، کنسرو کردن، تخمیر، افزودن نگه دارنده‌های مختلف و غیره نگه‌داری می‌شود و اغلب از این روش‌ها به‌صورت ترکیبی با یکدیگر استفاده می‌شود.

۲۴) میان وعده چیست؟

پاسخ: برخی افراد بین صبحانه و ناهار یک بار و بین ناهار و شام یک بار دیگر خوراک کمی می‌خورند. به این نوبت‌های خوراکی میان وعده می‌گویند.

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید: سوالات متن پودمان ۱۰ پوشاک کاروفناوری هفتم

سوالات متن درس پودمان ۱۱ خوراک کاروفناوری هفتم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید. 😉

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + هفده =