سبک زندگی

سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی با جواب

نمونه سوال های امتحانی تشریحی و جای خالی درس 3 سه کتاب فلسفه پایه یازدهم انسانی با جواب

نمونه سوالات متن درس ۳ سوم «فلسفه و زندگی» کتاب فلسفه پایه یازدهم رشته علوم انسانی متوسطه دوم را می توانید در ادامه این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، مشاهده نمایید.

همچنین بخوانید: سوالات متن درس دوم فلسفه یازدهم انسانی

سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی با جواب
سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی با جواب

نمونه سوال های متن امتحانی درس 3 سوم فلسفه یازدهم

۱) ما انسان ها چگونه تصمیم می گیریم و عمل می نماییم؟

پاسخ: هر یک از ما باورهایی درباره جهان، انسان، مرگ، عدالت، زیبایی و نظایر آن داریم که گاه با باورهای دیگران یکسان است و گاهی هم متفاوت و مختلف. ما با همین باورها زندگی می‌کنیم و براساس آنها تصمیم می‌گیریم و عمل می‌نماییم.

۲) چگونه می توانیم حدس بزنیم که دیگران در زندگی خود به دنبال چه اهدافی هستند و زندگی آنان چه معنایی دارد؟

پاسخ: اگر ما اطرافیان خود را زیر نظر بگیریم، می‌توانیم از لابه‌لای حرف‌هایی که می‌زنند یا رفتارهایی که دارند، برخی از ریشه‌های فکری آنان را کشف کنیم و بدانیم که آنها چه عقیده و طرز فکری دارند و اگر بتوانیم این طرز فکرها و عقیده‌ها را خوب تحلیل کنیم، می‌توانیم حدس بزنیم که آنها در زندگی خود به دنبال چه اهدافی هستند و زندگی برای آنان چه معنایی دارد.

۳) چه کسانی اهل تفکر فلسفی هستند؟

پاسخ: برخی انسان‌ها، فارغ از اشتغالات روزانه، لحظاتی به تفکر درباره باورهای خود می‌پردازند و نسبت به پذیرش آن باورها می‌اندیشند. آنان می‌خواهند به ریشۀ باورهای خود برسند و چرایی قبول آنها را مرور کنند. اینان، در حقیقت، اهل تفکر فلسفی هستند و می‌کوشند بنیان‌های فکری خود را در چارچوب عقل و منطق قرار دهند.

۴) چه زمانی ما به آزاد اندیشی می رسیم و شخصیتی مستقل کسب می کنیم؟

پاسخ: اندیشیدن فیلسوفانه، تأمل کردن درباره باورهای مربوط به زندگی است؛ آموختن چرایی و یافتن دلایل درستی یا نادرستی باورها؛ پذیرفتن باورهای درست و کنار گذاشتن باورهای نادرست. در این صورت، خودمان بنیان‌های فکری خود را می‌سازیم و به آزاد اندیشی می‌رسیم و شخصیتی مستقل کسب می‌کنیم.

۵) با توجه به نقش باورهای زندگی در تعیین و انتخاب اهداف، انسان ها را می توان به چند دسته تقسیم کرد؟

پاسخ: ۱- برخی آدم‌ها کمتر به اموری مانند حقیقت انسان و جهان می‌اندیشند و به همان اندازه‌ای که از دور و برشان آموخته‌اند، قناعت می‌کنند، در نتیجه در انتخاب هدف نیز دقت نظر چندانی ندارند و بیشتر دنباله روی دیگرانند.

۲- برخی آدم‌ها در این امور می‌اندیشند و در بسیاری موارد به دانشی درست درباره جهان و انسان می‌رسند؛ در نتیجه می‌توانند هدف قابل قبولی برای زندگی برگزینند و زندگی آنان معنای درستی پیدا کند.

۳- برخی نیز نگرشی نادرست درباره جهان و انسان دارند. اینان، در انتخاب هدف به خطا رفته و زندگی آنان معنای نادرستی به خود گرفته است.

۶) فواید تفکر فلسفی را نام ببرید.

پاسخ: ۱- دوری از مغالطه‌ها ۲- استقلال در اندیشه ۳- رهایی از عادت های غیر منطقی

۷) فلسفه چگونه اندیشه های فلسفی درست را از تفکرات غلط تشخیص می دهد؟

پاسخ: یکی از فواید آموختن منطق توانایی تشخیص مغالطه‌ها و خارج کردن آنها از باورهاست. فلسفه از این توانایی منطقی کمک می‌گیرد تا اندیشه‌های فلسفی درست از تفکّرات غلط تشخیص داده شود و راه رسیدن به اعتقادات درست هموار گردد.

۸) تلاش فیلسوفان برای کاستن از مغالطه ها با چه هدفی صورت می گیرد؟

پاسخ: فیلسوفان می‌کوشند با کاستن از مغالطه‌ها، فهم درستی از حقایق، چه در عالم هستی و چه در مسائل بنیادی زندگی، ارائه دهند و آن را با گفتار مناسبی که خالی از مغالطه باشد، بیان کنند. آنها همچنین می‌کوشند نمونه‌هایی از مغالطه‌های فلسفی را جهت عبرت گرفتن دیگران، نشان دهند؛ چرا که برخی افراد گاهی بدون اینکه دقت کنند، در زندگی خود، باوری را که مبنای آن یک مغالطه است، پذیرفته و براساس آن تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کنند.

۹) دو ویژگی فیلسوف واقعی را نام ببرید؟

پاسخ: فیلسوف واقعی هیچ سخنی را بدون دلیل نمی‌پذیرد و عقیده‌اش را بر پایه خیالات، تبلیغات و تعصّب بنا نمی‌کند. او درباره استدلال‌ها می‌اندیشد و اگر به درستی‌شان پی‌ببرد، آنها را می‌پذیرد.

۱۰) فرق اندیشه فیلسوف با عموم مردم در مسائل بنیادین فلسفی در چیست؟

پاسخ: عموم مردم در مسائل بنیادین فلسفی می‌اندیشند و نظر می‌دهند؛ درباره خدا، آزادی، اختیار، خوشبختی و رنج. فرق فیلسوف با مردمان دیگر این است که اوّلاً فیلسوف درباره همین مسائل به نحو جدّی فکر می‌کند؛ ثانیا با روش درست وارد این قبیل مسائل می‌شود و پاسخ می‌دهد. او تابع برهان و استدلال است؛ نه تابع افراد و اشخاص.

۱۱) افلاطون که از بزرگ‌ترین فیلسوفان تاریخ است، تمثیلی دارد که به ……. مشهور است.

پاسخ: «تمثیل غار»

۱۲) تفاوت فیلسوف با دیگر مردم در مسائل بنیادین فلسفه چیست؟

پاسخ: فیلسوف درباره مسائل بنیادین و اساسی مانند خدا، اختیار ، خوشبختی و … به طور جدی و عمیق فکر می کند.
با روش صحیح وارد این مسائل شده و پاسخ می دهد.
او تابع برهان و استدلال است نه تابع افراد و اشخاص.

۱۳) فیلسوفان چگونه باعث رهایی افراد از عادت های غیر منطقی می شوند؟

پاسخ: افراد متفکر و اندیشمند جامعه افکار و عادت های مردم را مورد نقد و ارزیابی قرار می دهند و اگر منطبق با عقل و استدلال نبود آنها را نمی پذیرند و تلاش می کنند سایر مردم را از باطل بودن آن افکار آگاه کنند.

۱۴) هدف افلاطون از بیان تمثیل غار چیست؟

پاسخ: او می خواهد در این تمثیل نشان دهد که چگونه فلسفه ، انسان را به سمت آزادی حقیقی هدایت می کند.

۱۵) در تمثیل غار افلاطون چه پیام ها و نکاتی وجود دارد؟

پاسخ: الف) برای رسیدن به آزادی حقیقی باید از زندان جهل و غفلت و تعصب رها شد.
ب) رسیدن به حقیقت و شناخت امری تدریجی است.
ج) انسان ها از نور و حقیقت برتر( خداوند) غافل شده و به دنبال تعصبات جاهلانه خود هستند.
د) شناخت حقیقت ، اراده و تلاش انسان را می طلبد و معرفت با اجبار و اکراه حاصل نمی شود.

۱۶) شرایط زندانیان در تمثیل غار را توصیف کنید.

پاسخ: آنان در غار به بند کشیده شده اند و توانایی حرکت ندارند / هرگز روشنایی و بیرون از غار را ندیده اند و فقط روبروی خود را می بینند/ روی این مردم به دیوار و پشتشان به دهانه غار است و تنها سایه اشیاء بیرون را روی دیوار غار در مقابل خود می بینند و آن را واقعی می پندارند.

۱۷) با توجه به تمثیل غار اگر یکی از زندانیان را مجبور کنند که از غار بیرون برود چه اتفاق رخ می دهد؟

پاسخ: روشنایی چشم‌هایش را خیره می سازد و نمی تواند عین اشیایی را که تاکنون تنها سایه های آنان را می دیده است درست ببیند و اگر بخواهد در خود روشنایی بنگرد چشم هایش به دردی طاقت فرسا مبتلا خواهد شد پس از روشنایی گریخته و به سایه ها پناه می برد و عقیده اش به سایه ها استوارتر می شود.

۱۸) برای اینکه مردم عقاید و افکار باطل خود را کنار بگذارند فیلسوفان باید چه صفاتی را دارا باشند؟

پاسخ: اسقامت و پایداری
صبوری
نا امید نشدن حق طلبی و دلسوزی

۱۹) هنگامی که زندانی آزاد شده از بند به درون غار بازگردد و به اطرافیان بگوید این سایه ها حقیقی نیستند واکنش زندانیان چیست؟

پاسخ: حرف او را باور نمی کنند و سخنش را خنده دار می دانند و گمان می کنند بینایی اش را از دست داده است.

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید: جواب سوالات درس سوم فلسفه یازدهم

توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب فلسفه یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله نمونه سوالات متن درس ۳ سوم کتاب فلسفه پایه یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 🌹

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − یک =