سبک زندگی

طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی بدون نخود دو نفره

طرز تهیه کله پاچه بدون نخود در خانه و برای دو نفر به همراه نکات مهم و فوت و فن های که باید بدانید

کله پاچه یک غذای سنتی ایرانی است که به عنوان صبحانه در وعده غذای ما جا دارد. این غذای عالی با مشکل پختن در خانه همراه بوده است . مشکل تمیز کردن،زمان بر بودن پخت و بوی بد کله پاچه همیشه باعث میشه این غذا را در طباخی ها میل کنیم. 

 امروز در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه کله پاچه ساده خانگی و بدون نخود را برای دو نفر در خانه تهیه کنید و لذت ببرید. پس اگر منتظر یک دستور عالی از طرز تهیه جدید کله پاچه خانگی(kale pache) هستید حتما این مقاله رو از دست ندید. 

مواد لازم برای کله پاچه خانگی بدون نخود دو نفره

کله پاچه گوسفندی یک دست کامل 
پیاز متوسط 3 عدد 
سیر 2 حبه
برگ بو 1 عدد
زرد چوبهیک قاشق سر پر غذا خوری
چوب دارچین یک تکه 
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه کله پاچه خانگی

  1. .ابتدا باید کله و پاچه را کامل تمیز کنید و برای راحتی کار و صرفه جویی در زمان کله پاچه گوسفندی تمیز شده و بسته بندی را از فروشگاهها یا قصابی ها تهیه کنید.
  2. حالا در یک قابلمه مناسب پیاز نصف شده، حبه سیر، کله پاچه، ادویه ها یعنی پودر فلفل و زردچوبه، برگ بو (یک یا دو عدد) و پودر پیاز را به مقدار لازم بریزید.
  3. روی این مواد آب بریزید و مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی آنها را کاملا بپوشاند.حرارت را زیاد کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به نقطه جوش برسد و سپس زیر گاز را کم کنید.
  4. سپس به مدت 4 الی 6 ساعت با حرارت ملایم اجازه دهید تا کله پاچه بپزد. سپس بعد از 4 ساعت میتوانید نمک را اضافه کنید. این کار باعث پخت سریع تر کله پاچه میشود و اضافه کردن نمک در ابتدای کار باعث دیر تر پختن هر نوع گوشت میشود. 
  5. بعد از گذشت 6 ساعت کله پاچه ما کاملا آماده شده است و میتوانید کله پاچه خانگی را در یک ظرف مجزا و برای دو نفر آماده کنید و در یک ظرف دیگر آب کله پاچه را به همراه کمی مغز له شده بریزید و در ان نان تلیت کنید و با آبلیمو(لیمو تازه یا نارنج) و کمی پودر دارچین نوش جان کنید.

معمولا به علت داشتن کالری زیاد کله پاچه را در وعده صبحانه میل میکنند و بهتر است در انتهای روز و شام این غذا را مصرف نشود.در ادامه به یک نقل قول از سایت ویکیپدیا اشاره میکنم که بسیار جالب میباشد.

“این غذا بسیار چرب و پر انرژی است. کسانی که چربی خون بالا دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کله‌پاچه اجتناب کنند.[۳] کله‌پاچه از پختنِ سر و دست و پا و اندام‌های درونی گوسفند (در جنوب قفقاز گوساله) تهیه می‌شود. اجزای این غذا شاملِ بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است.”

نکات مهم برای تهیه کله پاچه خانگی ساده و خوشمزه

  • برای گرفتن بوی بد کله پاچه شستن درست و اصولی خیلی مهم است و افزودن پیاز،سیر و برگ بو حتی چوب دارچین عطر و بوی هر غذایی را عوض میکند
  • برای اینکه مغز گوسفند له نشود باید این قسمت را در لحظات آخر پخت اضافه کنیم
  • اضافه کردن نمک باید در لحظات آخر باشد تا گوشت راحت تر و سریع تر بپزد 
  • هرچه زمان پخت کله پاچه بیش تر باشد در انتها غذای خوش مزه تر و با بوی کمتری را خواهیم داشت 
  • در انتهای پخت پیاز،چوب دارچین و سیر را از داخل قابلمه خارج کنید 

در مورد فواید بینظیر کله پاچه نقل قولی از سایت آشپزی انگلیسی زبان میلز کوک که توسط Chef Haghighi اداره میشود برای شما آورده ام که بسیار مفید میباشد.

Various components of this food are a rich source of B vitamins, zinc, iron, and protein. The protein in this food helps in the growth and repair of many body tissues. Eating one meal of kaleh pache per month can provide most of your body’s vitamin needs.

اجزای مختلف این غذا منبع غنی ویتامین های گروه B، روی، آهن و پروتئین است. پروتئین موجود در این غذا به رشد و ترمیم بسیاری از بافت های بدن کمک می کند. خوردن یک وعده کله پاچه در ماه می تواند بیشتر نیازهای ویتامین بدن شما را تامین کند.

Source:mealscook.com

کله پاچه را در خانه با چه چیزی سرو میکنند

  • ما ایرانی ها عاشق طعم های ترش هستیم و اضافه کردن لیمو تازه و آب نارنج مزه کله پاچه خانگی را چند برابر میکند
  • در کنار کله پاچه نان سنگک تازه مزه این صبحانه ایرانی را چند برابر میکند 
  • میتوانید از ترشی هفت بیجار و زیتون پرورده نیز در کنار کله پاچه  استفاده کنید 
  • در انتها یک لیموناد گازدار خنک و یا یک لیوان چایی نبات بهترین نوشیدنی در کنار این غذا میباشد 
  • کله پاچه را در کنار سیرابی در کله پزی ها سرو میکنند و بسیار خوشمزه میشوند

نتیجه گیری

در انتهای این مقاله به این جمع بندی رسیدیم که برای تهیه کله پاچه در خانه ،کله پاچه پاک شده و تمیز شده را برای صرفه جویی در زمان تهیه کنید و به راحتی در خانه و با ترفند های گفته شده بدون بو بپزید و دو نفری در کنار هم نوش جان کنید. این غذا از کالری بالایی برخوردار است و بهتر از در وعده صبحانه میل شود تا در انتهای روز کالری آن را مصرف کرده باشید.

سوالات متداول

  1. آیا میتوان کله پاچه را با نخود نیز تهیه کرد ؟

بله اضافه کردن نخود به این غذا سلیقه ای است و معمولا کمتر این کار را انجام میدهند.

  1. بهترین زمان برای پخت کله پاچه در خانه چقدر است ؟

معمولا بین 4 تا 6 ساعت بهترین زمان پخت کله پاچه در خانه میباشد .

  1. بهترین ادویه ها برای از بین بردن بوی بد کله پاچه چیست؟

 برگ بو و دارچین بهترین ادویه ها هستند .همچنین جوشاندن کله پاچه و عوض کردن آب جوشیده نیز میتواند بوی بد کله پاچه را از بین ببرد.

  1. در کنار این غذا چه چیزی سرو میشود؟

معمولا در کنار کله پاچه از ترشی لیته،لیمو تازه و نارنج برای طعم بهتر و هضم بهتر این غذا استفاده میشود.

یک دیدگاه

  1. خداییش نمیرونستم توو کله پاچه نخود هم میزنن
    یه بار توو خونه درست کردم البته
    یکمی بوو داشت ولی گذاشتن ۸ ساعت پخت
    حتی استخونشم له شد
    ولی خوشمزه شد
    به زحمتش میرزید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 13 =