تحقیق درباره ظروف سفالی : سفالگری یکی از هنرهای قدیمی ایران میباشد که از دورههای باستان تا به امروز باقی مانده است، ظروفی که از طریق گل و یک دستگاه ساخته میشوند که به آنها ظروف سفالی میگویند.
در این نوشتار از بخش تحقیق ماگرتا میخواهیم درباره ظروف سفالی مطالبی را ارائه بدهیم با ما همراه شوید.
تحقیق پیشنهادی : تحقیق دانش آموزی در مورد خلیج فارس
مراحل ساخت ظروف سفالی
در اصطلاح سفال یعنی اشیاء ساخته شد از گل پخته میباشد مانند کوسه، کوزه و…
برای ساختن انواع ظروف سفالی چهار مرحله وجود دارد که عبارتند از:
- آماده ساختن گل: در این مرحله شما باید گل را به صورت مدوام ورز بدهید تا بتوانید شروع به کار کنید.
- شکل دادن به گل: بعد از اینکه با ورز دادن گل آماده شد با استفاده از چرخ با به صورت دستی به گل فرم دهید.
- تزئین: بعد اینکه شیء مورد نظر ساخته شد حال میتوانید به روش دلخواه آن را تزئین کنید.
- حرارت دادن: حال شیء ساخته شده را در کوره حرارت میدهیم.
روشهای تزئین ظروف سفالی
- با مهر باسمه کاری کنید.
- روش کنده کاری که با چاقو میتوانید قسمتهایی از طرف را گود کنید.
- به کمک گل سائیده و کتیرا و با قلم بر روی ظروف برجسته کاری کنید.
- به وسیله نوک تیز بر روی پوشش خارجی ظرف نقش حک کنید.
- به کارگیری لعاب بر روی بدنه ظروف میتوانید با نقاشی کردن، پاشیدن یا غوطه ور ساختن ظرف در لعاب یا استفاده از روش مومگیری کل ظرف را موم بگیرید و جای نقشها را خالی کرده و با رنگهای لعابی آن را پر کنید و حرارت دهید تا نقاطی که با موم پوشیده شده است سفید شود.
اشکال هندسی کوزهها
بیضی، کروی، استوانهای و مخروطی معمولا ظروف سفالی از دو شکل ساخته میشوند اما گاهی از چند شکل برای زیبایی بیشتر ظروف استفاده میشود.
کوره
کوره قلب یک کارگاه است و بیشترین سرمایه گذاری در هر کارگاه را به خود اختصاص داده است.
عواملی که در انتخاب یک کوره باید به آن توجه کنید عبارتند از:
- کیفیت تولید
- میزان تولید
- دمای پخت
- زمان پخت
- فراورده که باید پخته شود.
- نوع سوخت
- نوع شعله
- ظرفیت شکل دی با ظرفیت کوره باید تناسب داشته باشد.
- تاسیسات زیر بنایی مانند شرایط زمین محل استقرار
ویژگیها ظروف سفالی
شاید جالب باشد که بدانید بهترین ظرف غذا برای بدن انسان ظروف سفالی یا گلی است این ظروف با بدن انسان سنخیت کامل دارد و غذا در ان طعم و عطر خاص تری پیدا میکند؛ زیرا آنها هم مانند انسان از خاک هستند، در این نوع ظرف غذا سریع و به راحتی آماده میشود.
حدیثی از پیامبر گرامی اسلام در خصوص ظروف سفالی است که میفرماید: خداوند به زندگی کسانی که اکثر ظروف غذای آنان گلی است برکت میدهد.
فواید و خواص ظروف سفالی
- خطر نشت مواد استفاده شده در ظروف سفالی وجود ندارد، در حالی که در ظروف نیکل و کروم و آلومینیوم خطر نشت فلز به مواد غذایی وجود دارد.
- پخت و پز در این ظروف باعث حفظ مواد مغذی خوراکی میشود.
- ظروف سفالی به آرامی گرم میشوند به همین دلیل حرارت به صورت یکسان پخش میشود.
- از خاصیتهای مهم ظروف سفالی است که طبیعی و غیر سمی میباشد و با محیط زیست سازگار هستند.
تحقیق های پیشنهادی:
تحقیق در مورد ظروف مسی
و
تحقیق در مورد همه جانوران مهره دار و بی مهره
☑️ به پایان تحقیق درباره ظروف سفالی رسیدیم، اگر شما نیز اطلاعات مفیدی در مورد این ظروف دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.