اخبارعلمی

جواب آزمایش صفحه ۱۱۹ فیزیک یازدهم ریاضی

توضیح و تدریس آزمایش صفحه 119 فصل چهارم فیزیک یازدهم رشته ریاضی و فیزیک

جواب آزمایش صفحه ۱۱۹ فیزیک پایه یازدهم رشته ریاضی و فیزیک از فصل ۴ چهارم القای الکترومغناطیسی و جریان متناوب قسمت ۴-۴ القاگرها ؛ برای مشاهده گام به گام این بخش در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.

پاسخ صفحه بعدی: جواب تمرین صفحه ۱۲۰ فیزیک یازدهم ریاضی

جواب آزمایش صفحه ۱۱۹ فیزیک یازدهم ریاضی

پاسخ آزمایش ۴-۲ صفحه ۱۱۹ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

هدف: بررسی اثر خود  القاوری
وسیله‌های مورد نیاز: لامپ نئون (لامپ فازمتری)، القاگر (۱۰۰۰ دور یا بالاتر)، باتری قلمی (۲ عدد) یا باتری ۹ ولتی، سیم رابط، کلید ​

شکل آزمایش ۴-۲ صفحه ۱۱۹ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

شرح آزمایش:
🟢 مداری مطابق شکل الف ببندید.
🟢 کلید را وصل کنید. آیا لامپ روشن است؟ اینک کلید را قطع کنید.
در لحظهٔ قطع کردن کلید چه چیزی مشاهده می‌کنید؟ دلیل آنچه را مشاهده می‌کنید در گروه خود به گفت‌و‌گو بگذارید و نتیجه را به کلاس ارائه دهید.
توجه: می‌توانید مطابق شکل ب، به جای القاگر از القاگر لامپ‌های مهتابی (که به اشتباه ترانس نامیده می‌شود) نیز استفاده کنید.

پاسخ: لامپ به طور تدریجی روشن می‌شود. زیرا در ابتدای وصل شدن کلید، بخشی از جریان توسط القاگر ذخیره می‌شود و با پر شدن القاگر، تمام جریان از شاخه‌ی بالا که لامپ در آن قرار دارد، می‌گذرد.
پس از قطع شدن کلید مشاهده می‌شود که لامپ به طور تدریجی خاموش می‌شود. زیرا در این حالت، القاگر جریان ذخیره شده‌ی خود را آزاد کند و باعث می‌شود که لامپ به طور آهسته و تدریجی خاموش شود.

⭕️ تذکر: دانش‌آموز عزیز، لطفاً توجه کنید که مطالب درسی در این وب‌سایت صرفاً به منظور کمک و آموزش قرار داده شده‌اند و نباید از آن ها به‌طور نادرست استفاده کنید. لذا، پیش از مشاهده پاسخ‌ها، لطفاً یکبار دیگر خودتان به سوالات پاسخ دهید و در صورت بروز مشکلات، از این پاسخ‌ها کمک بگیرید.

پاسخ صفحه قبلی: جواب پرسش صفحه ۱۱۸ فیزیک یازدهم ریاضی

✅ به پایان جواب آزمایش صفحه 119 فیزیک 2 پایه یازدهم ریاضی رسیدیم، جهت مشاهده گام به گام سایر کتاب های درسی‌تان کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو فرمایید. همچنین اگر سوالی داشتید حتما آن را از بخش دیدگاه بپرسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

یک دیدگاه

  1. در لحظه ی وصل کردن کلید، زمانی طول میکشه تا جریان از 0 به جریان ثابت برسه و توی این بازه که جریان در حال افزایشه، طبق قانون لنز، القاگر مخالف میکنه با افزایش جریان و جریانی از خودش عبور نمیده در نتیجه همه ی جریان از لامپ میگذره. پس اتفاقا در لحظه ی وصل کلید لامپ به صورت پر نور روشن میشه بعدش نورش کمتر میشه.
    در لحظه ی قطع هم، زمانی طول میکشه تا جریان از اون مقدار ثابت به 0 برسه، و توی این بازه که جریان در حال کاهشه، طبق قانون لنز، القاگر مخالفت میکنه با کاهش جریان و انرژی ای رو که در خودش ذخیره کرده بوده، آزاد میکنه و به مدار میده در نتیجه در لحظه ی قطع کلید ابتدا لامپ ذره ای پر نور تر میشه بعد خاموش میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =