جواب خود را بیازمایید صفحه ۵۳ شیمی یازدهم ؛ در این مقاله به پاسخ و جواب سوالات تمرین خودرابیازمایید صفحه ی 53 فصل دوم در پی غذای سالم کتاب شیمی یازدهم تجربی و ریاضی فیزیک متوسطه دوم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
بعدی: جواب کاوش کنید صفحه ۵۵ شیمی یازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۵۷ شیمی یازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۵۹ شیمی یازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۶۰ شیمی یازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۶۴ شیمی یازدهم
پاسخ و حل خود را بیازمایید صفحه ۵۳ شیمی یازدهم تجربی و ریاضی
جدول روبه رو، سرانه مصرف سالانه برخی مواد خوراکی را نشان میدهد. با توجه به آن، به پرسشهای مطرح شده پاسخ دهید.
الف) دیابت بزرگسالی یکی از بیماریهای شایع در ایران است. مصرف بیرویه کدام مواد در گسترش این بیماری نقش دارد؟
پاسخ: برنج – شکر – نان
ب) گوشت قرمز و ماهی افزون بر پروتئین، محتوی انواع ویتامین و مواد معدنی است. چه پیشنهادهایی برای گنجاندن آنها در برنامۀ غذایی خانواده خود دارید؟
پاسخ: ۱) میتوان با یک برنامهی منظم، برای مثال در روزهای زوج هفته، مصرف گوشت را به مقدار مورد نیاز در برنامه قرار داد.
۲) مقدار بیشتری گوشت و ماهی تهیه و مصرف نمود.
۳) طبخ این مواد غذایی را به گونهای انجام دهیم تا علاوه بر اینکه ویتامین و مواد معدنی موجود در آن حفظ گردد، باب میل افراد خانواده نیز باشد.
پاسخ دیگر: برای گنجاندن گوشت قرمز و ماهی در برنامه غذایی خانواده، میتوان پیشنهادات زیر را در نظر گرفت:
تنوع در انتخاب غذاها:
گوشت قرمز: میتوان از انواع خورشتهای سنتی ایرانی مانند قورمهسبزی، قیمه، و آبگوشت استفاده کرد. همچنین، تهیه کبابهای مختلف مانند کباب کوبیده و کباب برگ نیز گزینههای مناسبی هستند.
ماهی: برای افزایش مصرف ماهی، میتوان از ماهی کبابی، ماهی سرخ شده، یا خوراک ماهی استفاده کرد. همچنین تهیه ماهی شکمپر با سبزیجات و ادویههای مختلف، میتواند جذابیت بیشتری به وعدههای غذایی ببخشد.
برنامهریزی وعدههای غذایی:
برنامهریزی هفتگی: با تهیه یک برنامه غذایی هفتگی، میتوان به طور منظم گوشت قرمز و ماهی را در وعدههای غذایی گنجاند. مثلاً میتوان یک روز را به تهیه خورشت و روز دیگر را به پخت ماهی اختصاص داد.
استفاده از روشهای پخت سالم:
پخت بخارپز یا کبابی: به جای سرخ کردن، میتوان از روشهای پخت سالمتری مانند بخارپز کردن یا کبابی کردن استفاده کرد تا از خواص غذایی این مواد غذایی بهرهمند شد.
ارائه غذاهای جذاب و خوشمزه:
تهیه غذاهای مجلسی: برای مهمانیها و مناسبتها، میتوان از غذاهای خوشمزه و مجلسی مانند تهچین گوشت یا استیک استفاده کرد که هم طعم لذیذی دارند و هم به زیبایی سفره کمک میکنند.
با اجرای این پیشنهادات، میتوان به راحتی گوشت قرمز و ماهی را به برنامه غذایی خانواده اضافه کرد و از مزایای تغذیهای آنها بهرهمند شد.
پ) شیر و فراوردههای آن، منبع مهمی برای تأمین پروتئین و به ویژه کلسیم است. کارشناسان تغذیه برمصرف مناسب آنها برای پیشگیری و ترمیم پوکی استخوان تأکید دارند. اگر شما یک مدیر تصمیم گیرنده در کشور باشید، چه راهکارهایی برای افزایش مصرف آنها ارائه میکنید؟
پاسخ: کاهش قیمت بر اساس پرداخت یارانه ، توزیع آن در مدارس و محل کار کارمندان، فرهنگ سازی و تشویق خانوادهها به مصرف شیر با برنامه سازی و ….
پاسخ دیگر: ۱) قیمت شیر را کاهش داده تا افراد کم بضاعت نیز بتوانند تهیه و مصرف کنند.
۲) اختصاص یارانه جداگانه برای شیر
۳) توزیع شیر رایگان با تعداد دفعات بیشتر به دانش آموزان
۴) آموزش افراد جامعه و توصیه به مصرف بیشتر آن
ت) کارشناسان تغذیه بر مصرف حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس و… در برنامه غذایی تأکید دارند زیرا سرشار از مواد مغذی هستند. بر اساس برنامه غذایی خانواده خود چه پیشنهادی برای افزایش مصرف آنها دارید؟
پاسخ: برنامهی غذایی خانواده خود را به گونهای تنظیم کنیم که در آن حبوبات بیشتری داشته باشیم. در برخی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، از حبوبات استفاده میشود.
پاسخ دیگر: پیشنهادات برای افزایش مصرف حبوبات در برنامه غذایی خانواده:
با توجه به تأکید کارشناسان تغذیه بر مصرف حبوبات به دلیل ارزش غذایی بالا، میتوان پیشنهادات زیر را برای افزایش مصرف آنها در برنامه غذایی خانواده ارائه داد:
گنجاندن حبوبات در وعدههای اصلی غذایی:
- استفاده از عدس، نخود یا لوبیا در تهیه انواع خورشتها و آشها
- پخت انواع پلو با حبوبات مانند لوبیا پلو، عدس پلو و نخود پلو
- تهیه انواع کباب با استفاده از حبوبات مانند کباب لوبیا و کباب عدس
استفاده از حبوبات در وعدههای میانوعده:
- تهیه اسنکهای سالم با استفاده از حبوبات مانند نخود بو داده، لوبیا سرخ شده و عدس سرخ شده
- استفاده از حبوبات در تهیه انواع کوکیها و شیرینیها مانند کوکیهای نخودچی
تنوع بخشیدن به طعمها و بافتهای حبوبات:
- استفاده از ادویهجات و سبزیجات مختلف در پخت حبوبات برای ایجاد طعمهای متنوع
- استفاده از روشهای مختلف پخت مانند خرد کردن، رنده کردن یا پوره کردن برای ایجاد بافتهای متفاوت
آموزش فواید مصرف حبوبات به اعضای خانواده:
- توضیح درباره ارزش غذایی بالای حبوبات و فواید آنها برای سلامتی
- ایجاد انگیزه در اعضای خانواده برای مصرف بیشتر حبوبات
با اجرای این پیشنهادات و تنوع بخشیدن به طعمها و روشهای پخت حبوبات، میتوان مصرف آنها را در برنامه غذایی خانواده افزایش داد و از مزایای تغذیهای آنها بهره برد.
قبلی: جواب تمرین های دوره ای فصل ۱ اول شیمی یازدهم
جواب در میان تارنماها صفحه ۴۷ شیمی یازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۴۴ شیمی یازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۴۳ شیمی یازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۴۲ شیمی یازدهم
توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته های نظری ریاضی فیزیک و تجربی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و سوالات فصل های اول و دوم و سوم کتاب شیمی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
✅ در انتها امیدواریم که مقاله توضیح و جواب سوال های خودرابیازمایید صفحه ۵۳ فصل دوم شیمی یازدهم تجربی و ریاضی ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.