PES 2019 یا FIFA 2019 ، همیشه بین طرفدارن دو بازی فوتبال پرطرفدار پی اس و فیفا کل کل بوده و هست ، در حالیکه هریک از دو بازی FIFA 19 و PES 19 طرفداران ویژه خود را دارند، در بحث انتخاب فیفا 19 یا پی اس 19 این سوال مطرح می شود که آیا کونامی در سال 2019 توانسته است شبیه ساز خود را آنقدر خوب بسازد که مخاطبان فیفا را به سمت خود جذب کند یا این EA و فیفا هستند که بازی بهتری دارند و مخاطبان سری PES را جذب خود کرده اند؟
در ادامه با هم جنبه های مختلف فیفا 19 و پی اس 19 را باهم مقایسه نموده و سعی می کنیم تا حد خوبی به سوال فیفا 19 یا پی اس 19 پاسخ دهیم. با ماگرتا همراه باشید.
مقایسه گرافیک – PES 19 یا FIFA 19
PES 2019 مانند گذشته از موتور FOX استفاده می کند و پیشرفت عظیمی در این زمینه ایجاد نشده است. جزییات ورزشگاهی مانند کمپ نو بسیار عالی و خیره کننده است. نورپردازی بسیار خوب و پشتیبانی از تصاویر 4K از دیگر ویژگی های بازی PES 2019 است. منو های بازی سبک گذشته خود را حفظ کرده و تغییر زیادی نکرده است.
با این حال بازهم این تفاوت های جزیی است که این نسخه از بازی را در مقایسه با نسخه های پیشین آن متفاوت تر ساخته است.
با کمی دقت در PES 2019 همچنین به سرعت متوجه تفاوت طراحی برخی بازیکنان که لایسنس آن ها خریداری شده است با دیگر بازیکنان خواهید شد.
به عنوان مثال اگر مسی و کوتینیو از بارسلونا را در نظر بگیرید و آن ها را با دو بازیکن از لسترسیتی مقایسه کنید، تفاوت به اندازه زمین تا آسمان خواهد بود.
نکته مهم دیگری که در مورد کونامی میشود گفت؛ طراحی منوی خستهکننده بازی است که سالهاست دست نخورده است و بدجوری توی ذوق میزند. اما این فقط PES 2019 نیست که از کنار برخی موارد ساده عبور میکند، فیفا هم سالهاست که به Career Mode که به نوعی امید اول گیمرهای آفلاین است دست نزده است. بخشی که میتواند تواناییهای گیمر در تشکیل، پرورش و هدایت تیم مورد علاقهاش برای رسیدن به قهرمانی در تورنمنتهای مختلف را محک بزند.
گویا این دو کمپانی بیش از این که به فکر رضایت مشتریانشان باشند به فکر این هستند که تمرکز خود را بر روی بخشهای پولسازتر گذاشته و سطح درآمد خود از این بخشها را ارتقاء بخشند.
اما برگ برنده فیفا 19 حالات مختلف صورت است، یعنی اگر بازیکن شما خوشحال یا عصبانی باشد میتوانید در حالت چشم و ابرو و صورتش تغییرات به وجود آمده را بسیار واضحتر و طبیعیتر ببینید، ویژگیای که در واقعگرایانهتر شدن بازی نقش مهمی ایفا کرده است. در مقابل، در پشت چشمهای بازیکنان در PES 2019 هیچ گونه احساسی مشاهده نمیشود و در تصاویر بسته حس میکنید بازیکنی مرده خطا کرده و یا گلی زده است.
در برخورد اول با فیفا 19، متوجه میشویم که برخلاف روند بازی در نسخههای اخیر، آنها نیز سرعتشان را در بازی کندتر کردهاند. توپ داخل زمین کمتر به آن بادکنک سبک شبیه است و درگیری بازیکنان با هم باعث نمیشود تا توپ به نقطه دورتری پرتاب شود، اتفاق مثبتی که باعث شده تا دفعات عبور توپ از خطوط طولی و عرضی زمین هم کاهش پیدا کند و بازی بیش از پیش در داخل مستطیل سبز در جریان باشد.
در پایان و در مقایسه فیفا 19 یا پی اس 19 ، باید برنده این قسمت را FIFA 2019 بدانیم.
مقایسه گیم پلی – PES 19 یا FIFA 19
هرچقدر هم که یک شبیه ساز فوتبال به تجملات و زرق و برق های گرافیکی و جانبی اهمیت دهد، تا زمان که گیم پلی مناسبی نداشته باشد، امکان موفقیتش صفر است.
خوشبختانه هردو بازی فیفا و PES در نسخه امسالشان نمایش خوبی از فوتبال را ارائه داده و از دیدگاه خاص خود به این ورزش نگاه کرده اند.
PES 2019 همچنان دنباله روی فرمول موفقی است که پیش از این در نسخه های پیشین آن مورد استفاده قرار گرفته بود و از این حیث هیچگونه پیشرفت قابل ملاحظه یا تغییر بزرگی را ایجاد نکرده است، با این حال افزودن برخی تغییرات کوچک جزیی باعث شده است که این بازی به دقیق ترین و واقع گرایانه ترین شبیه سازی فوتبال که تاکنون روی کنسول ها دیده ایم تبدیل شود.
fifa 2019 pes 2019
در بخش دریافت توپ هر دو بازی فیفا 19 یا پی اس 19 پیشرفت های چشمگیری داشته اند، خصوصا فیفا که با افزودن قابلیتی موسوم به Active Touch System دریافت های اول را بسیار حرفه ای تر از قبل کرده و ضدجملات را بسیار ساده تر و لذت بخش تر می نماید.
همچنین در خصوص سیستم پاسکاری نیز علیرغم عملکرد روان و قابل قبول هر دو بازی یادشده، PES 2019 عملکرد بهتری داشته و تمرکز بیشتر آن بر روی بازیسازی در مقابل FIFA 19 که در آن بیشتر تمرکز بر روی حضور بازیکنان در جایگاه های مناسب است، باعث شده است که شبیه سازی ژاپنی در وضعیت بهتری نسبت به همتای کانادایی خود قرار گیرد.
دیگر مورد تفاوت فیفا 19 و پی اس 19استفاده از کمبوهای گوناگونه و ترکیب کردن کلیدها با هم به منظور انجام فرامین متنوع در فیفا 19 است.
همچنین افزوده شدن قابلیت شوت زنی دقیق که با فشردن مجدد کلید شوت در موقعیت های تک به تک خلق می شود، تجربه ای جدید و البته دشوار را برای گیمرها در موقعیت های تک به تک رقم خواهد زد و بسیاری از مشکلاتی را که پیش از این به تصادفی بودن موقعیت های تک به تک مربوط بودند را برطرف نموده است.
در پایان و در مقایسه فیفا 19 یا پی اس 19 ، باید برنده این قسمت را PES 2019 بدانیم.
البته این امر به هیچ عنوان به معنی بد بودن گیم پلی فیفا 19 نیست، بلکه تنها به تفاوت دیدگاه و البته گیم پلی کارشده تر و واقع گرایانه تر PES مربوط می شود.
مقایسه انواع مدها – PES 19 یا FIFA 19
هرچقدر کونامی و PES در درون زمین عملکرد فوق العاده ای دارند، در سایر بخش های بازی به شدت ضعیف عمل می کنند، به گونه ای که این بازی حتی از برخی از ابتدایی ترین قابلیت های بازی های فوتبال نیز محروم هستند.
Master League در بازی PES 2019 عملکردی قابل قبول دارد، اما سیستم انتقال بازیکنان و بسیاری مشکلات دیگر که ناشی از نبود تعامل میان آن هاست، این فکر را در ذهن گیمرها ایجاد می کند که این بخش از بازی توسط فردی طراحی شده است که کوچکترین اطلاعاتی از فوتبال ندارد و حتی یک بار هم به تماشای بازی فوتبال ننشسته است!
بخش MyClub البته تغییراتی مثبت را در چینش بازی های هفتگی و چالش های خود ایجاد کرده است تا بتواند به رقیبی درخور برای فیفا 19 تبدیل شود. با این حال عملکرد این بخش به هیچ عنوان قابل قیاس با بخش FUT در فیفا 19 نیست و با فاصله بسیار زیادی پشت سر آن قرار می گیرد.
بخش داستانی فیفا (The Journey) هم که از سال 2017 با داستان الکس هانتر شروع شده بود در این سری فیفا به اتمام میرسد. در سال 2018 داستان الکس با دعوت به تیم ملی تمام شده بود و امسال بعد از دریافت پیشنهاد از اتلتیکو مادرید و بایرن مونیخ قرار است با مدیر برنامههای جدیدش در نقل و انتقالات لحظات آخر به رئال مادرید برود.
هر چند که رویای الکس که بازی در کنار بهترین گلزن تاریخ لیگ قهرمانان در پرافتخارترین باشگاه این لیگ بود با رفتن رونالدو پوچ شده اما خرید لایسنس این لیگ میتواند جذابیتهای زیادی برای این بخش بازی کنار بگذارد.
الکس در این سری فیفا تنها نیست و دو دوستش با نامهایDanny و Kim در کنارش هستند. Danny که حالا در لیگ جزیره مشغول به توپزنی است چالشهای فراوانی را در سر راه خود برای موفقیت میبیند و Kim که وارد تیم ملی بانوان آمریکا شده است رویای بالا بردن جام قهرمانی فوتبال زنان جهان را در سر میپروراند.
این درحالی است که رقیب فیفا حتی برخی از این حالات متنوع را ندارد و امسال هم با از دست دادن امتیاز انحصاری اروپا بیش از پیش میدان را به رقیب غربی خود واگذار کرده است. امتیازی که فیفا از آن بهطور گستردهای در آلتیمت تیم، کیک آف، بخش داستانی و تورنمتهای آنلاین استفاده کرده است.
کونامی هم برای جبران آن امتیاز لیگهای اسکاتلند، آلمان، هلند را در کنار تیمهای مشهوری همچون بارسلونا، لیورپول و آرسنال خریداری کرده است.
با این حال عدم تغییر در مد Career Mode فیفا 19 مانع از آن شده است که طراحی مدهای بازی را یک انقلاب بنامیم. البته همین سیستم کنونی Career Mode هم کاملا مناسب به شمار می رود و تجربه ای بسیار اصیل تر و لذت بخش تر از PES 2019 را در اختیار گیمرها قرار می دهد.
برنده این قسمت را می توانیم به FIFA 2019 بدهیم ، ولی چیزی از ارزش های PES کم نمی شود.
جمع بندی – PES 19 یا FIFA 19
مقایسه بازی فیفا 19 با پی اس 19 در بخشهای نامبرده نشان از پیروزی FIFA 19 دارد اما در نهایت، باز هم سلیقه حرف اول و آخر را میزند. اگر از عاشقان پی اس هستید، به این مقایسهها توجه نکنید و مانند همیشه از این بازی لذت ببرید اما واقعیت این است که پی اس به یک انقلاب اساسی خصوصا در زمینه لایسنس نیاز دارد و حداقل در این شماره از فیفا کاملا شکست میخورد.
نظر شما درباره این دو بازی چیست؟ دیدگاه خود در رابطه با برتری هر کدام از این بازیها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.