مطلب پیشنهادی :
ad
+
ترفندفناوری

10 مورد از باورهای غلط و اشتباه درباره باتری گوشی های هوشمند

این باورهای غلط و رایج در مورد باتری گوشی های هوشمند را جدی نگیرید !

امروزه متاسفانه تمام مسائل و موضوعاتی که در مورد باتری گوشی های هوشمند و شارژ آن ها بیان می‌شود ، صحت ندارند و در خیلی از مواقع می‌بینیم اطلاعت نادرستی از سوی برخی کاربران درباره این موضوع منتشر می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با باورهای غلط و اشتباه درباره باتری گوشی آشنا کنیم ، در ادامه با ماگرتا همراه باشید.

[su_note note_color=”#fceb71″ radius=”7″]معمولا اولین توصیه فروشنده ها موقع خرید گوشی این است که بگذاریم باتری اش کاملا خالی شده و بعد شب آن را به شارژ بزنیم تا باتری آن کاملا پر شود. این دست نصیحت ها و افسانه های دیگری که در مورد باتری گوشی وجود دارند، در ذهن بسیاری از ما جا خوش کرده و باعث شده یکسره با عذاب وجدان باتری گوشی خود را شارژ کنیم، در حالی که شرکت های تولید کننده تمام این موارد را بیش از 10 سال پیش حل کرده و بسیاری از آنها اصلا واقعیت ندارند. [/su_note]

10 باور غلط و اشتباه درباره باتری گوشی های هوشمند

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند
باورهای غلط درباره باتری گوشی

باور غلط اول : اتصال طولانی مدت گوشی به شارژ باعث منفجر شدن باتری می‌شود !

خیلی از کاربران تصور می‌کنند که اگر گوشی خود را برای مدت زمان طولانی به شارژ بزنند احتمال دارد باتری گوشی آن ها منفجر شود، اما در عمل اینطور نیست چون زمانی که باتری گوشی شما 100 درصد شارژ شود، به طور خودکار گوشی هوشمندتان دریافت انرژی از جانب شارژر را متوقف می‌کند، یعنی عملا زمانی که باتری گوشی 100 درصد شارژ شد دیگر انرژی از شارژر به آن منتقل نمی‌شود. بدین ترتیب امکان ندارد که با اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر شاهد انفجار باتری آن باشیم.

دقت داشته باشید که انفجارهایی که طی چند سال اخیر در برخی گوشی های موبایل همچون گلکسی نوت 7 رخ داده به دلیل اشتباهی بوده که در طراحی محصول و باتری آن وجود داشته یا به دلیل استفاده از شارژرهای نامرغوب بوده است. بنابراین تا زمانی که از شارژر فابریک گوشی برای شارژ باتری آن استفاده کنید و مدت زمانی طولانی هم آن را به شارژ بزنید، مطمئن باشید هیچوقت باتری گوشی شما منفجر نمی‌شود.

باور غلط دوم : برای شارژ مجدد گوشی ، باید شارژ آن کامل خالی شود

این عبارت هم کاملا اشتباه است. برای گوشی ‌های قدیمی این داستان سازگار تر است چرا که باتری ‌های آن ها نیکل کادمیوم یا نیکل هیدرید فلز بوده و این باتری ‌ها اگر قبل از شارژ به ‌صورت کامل خالی نشوند ظرفیت اصلی خود را به ‌اصطلاح فراموش می ‌کنند. اما در گوشی ‌های هوشمند امروزی که جنس باتری لیتیوم یونی است داستان متفاوت است.

باتری ‌های لیتیوم یونی بیشترین عمر را در بین انوع باتری‌ ها دارند، اما همیشه باید از خالی شدن آن ها بپرهیزید ، این نوع باتری باید حتما قبل از خالی شدن کامل در شارژ قرار بگیرند تا آسیب نبینند. پس اگر از کاربران گوشی‌ های هوشمند هستید، به هیچ‌ عنوان نگران این موضوع نباشید که حتما باید شارژ گوشی شما خالی شود و بعد آن را به شارژ متصل کنید، بلکه اگر شارژ باتری گوشی شما کاملا خالی شود، می‌ تواند برای باتری خطرناک هم باشد.

باور غلط سوم : هیچ وقت از گوشی‌ خود در حال شارژ شدن استفاده نکنید !

داستان‌ های ترسناکی در پس این باور وجود دارد؛ برخی از مردم معتقدند که در صورت کار با گوشی هنگام شارژ ممکن است، گوشی آتش بگیرد و هرچند به نظر می رسد مردم به این باور غلط رسیده اند که استفاده از تلفنشان هنگامی که در شارژ است، باعث می شود تا تاثیر منفی بر کیفیت شارژ کردن دستگاهشان داشته باشد.

اما واقعیت این است تا وقتی که از یک شارژر غیر استاندارد استفاده نمی‌ کنید دیگر نگران استفاده از گوشی در هنگام شارژ نباشید.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند
باورهای غلط درباره باتری گوشی

باور غلط چهارم : حتما از شارژر اصلی گوشی برای شارژ آن استفاده کنید

این عبارت تنها به نفع تولید کنندگان گوشی و لوازم جانبی آن ها است. بسیاری از شما در کاتالوگ‌ های گوشی‌ های خود حتما دیده‌اید که نوشته شده است حتما برای شارژ گوشی از شارژ اصلی گوشی استفاده کنید. شرکت‌ ها می‌ خواهند شما را برای خرید لوازم جانبی گوشی تشویق کنند و بحث سلامت باتری گوشی شما مطرح نیست.

هر شارژی که بتواند گوشی شما را شارژ کند، برای این کار مناسب است و استفاده از آن هیچ آسیبی به سلامتی باتری گوشی شما وارد نمی‌کند. در برخی مواقع نوع شارژر است که اگر عوض شود می ‌تواند در سرعت شارژ باتری گوشی شما موثر باشد. برای مثال سرعت شارژ با کابل‌ های یو‌اس‌بی از سرعت شارژ با شارژ ‌های اصلی کمتر است، اما در کل همه آن ها قادر به شارژ باتری گوشی شما هستند بدون آن که آسیبی به سلامتی آن وارد نمایند.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند

باور غلط پنجم : شارژ‌های مداوم و استفاده زیاد از گوشی موجب کاهش طول عمر باتری می‌شود

ممکن است استفاده طولانی از گوشی و تبلت و نوت‌بوک به خالی شدن باتری منجر شود. اما هرگز این به معنای وارد آوردن صدمه به باتری نیست. همچنین زمانی که شارژ دستگاه تمام می‌شود باید برای شارژ مجدد اقدام کرد و این اقدام هرگز به باتری آسیب نمی‌رساند. بلکه استفاده از دستگاه با شارژ کمتر از ده درصد است که به باتری آسیب می‌زند.

باور غلط ششم : شبکه 4G شارژ بیشتری مصرف می‌کند

اعتقاد برخی بر این است که شبکه 4G نسبت به 3G یا 2G مصرف انرژی بیشتری را می طلبد که این امر نیز اشتباه است. البته اینکه از قابلیت دیتا و اینترنت سیم کارت استفاده گردد، منجر به مصرف شارژ باتری گوشی می گردد، امری درست و غیر قابل انکار است.

اما این مسئله به معنای این نیست که اگر 4G را به جای 3G یا 2G استفاده کنیم، مصرف انرژی بیشتری دارد بلکه این مسئله هیچ ارتباطی به مصرف انرژی باتری ندارد.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند

باور غلط هفتم : بلوتوث و وای فای تاثیر زیادی روی مصرف شارژ باتری دارند

خیلی از کاربران تصور می‌کنند که دو قابلیت بلوتوث و وای فای می‌توانند تاثیر زیادی بر روی مصرف شارژ باتری گوشی داشته باشند و اگر این دو قابلیت فعال باشند شارژ باتری گوشی خیلی زودتر از حالت عادی خالی می‌شود، اما این مسئله هم یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی های موبایل است.

دو قابلیت بلوتوث و وای فای برای عملکرد نیاز به مصرف شارژ باتری دارند اما تاثیر آن ها روی مصرف شارژ باتری به قدری کم است که می‌توان از آن چشم پوشی کرد. بنابراین تصور نداشته باشید که اگر دائما قابلیت بلوتوث گوشی شما روشن باشد و از آن برای اتصال دستبند هوشمند خود به گوشی استفاده کنید، شارژ باتری کوشی خیلی زود خالی می‌شود! تاثیر قابلیت بلوتوث و وای فای در مصرف شارژ باتری بسیار ناچیز است.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند

باور غلط هشتم : با استفاده از برنامه های app Killer یا پاک کردن برنامه های پس زمینه در مصرف باطری صرفه جویی کنید

رسیدیم به یکی دیگر از باور هایی که کذب محض است و متاسفانه بیش از هر باور دیگر در حال گستردگی است و کاربران این باور غلط را به یکدیگر پاس میدهند. App Killer ها برنامه هایی هستند که دائم در حال پاک کردن برنامه های پس زمینه هستند و نه تنها کمکی به کاربران نمیکنند بلکه فقط وضع را خراب تر میکنند.

در نسخه های بسیار قدیمی اندروید که بسیار سنگین و دارای لگ های فراوان بود این برنامه ها به روان شدن این سیستم عامل کمک میکردند. اما اندروید در هر نسخه بهینه سازی هایی را تجربه کرد و روان و روان تر شد و در نسخه های فعلی میبینیم که اندروید شیوه ی مدیریت منابع سخت افزاری را را به خوبی یاد گرفته است.

اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که مدام برنامه های پیش زمینه را به روز متوقف میکنید و یا برنامه های اخیری که در مالتی تسکینگ قرار دارند را پاک میکنید در واقع شما منابع بیشتری را  هدر میدهید تا اینکه آن ها ذخیره کنید.

زمانی که برنامه های پر کاربرد شما در قسمت مالتی تسکینگ قرار دارند هنگام اجرای آن ها مکثی را مشاهده نمیکنید زیرا آن ها در حافظه ی اولیه قرار دارند در غیر این صورت چندین قطعه اعم از حافظه ها و پردازنده باید درگیر شوند تا دوباره آن برنامه ها برای شما بارگذاری شوند که مطمئنا انرژی بیشتری را میطلبد. پس لذت کار با گوشی را با این باور کاملا اشتباه هدر ندهید.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند
باورهای غلط درباره باتری گوشی

باور غلط نهم : شارژ کردن باتری گوشی در شب مضر است

یکی از قدیمی ترین افسانه ها در مورد باتری گوشی، مشکل شارژ کردن آن در شب است. در زمان قدیم یعنی حدود بیش از 10 سال پیش، باتری های لیتیوم بعد از مدت زمان زیادی که به برق بودند، داغ کرده و کمی صدمه می دیدند که در مجموع باعث می شد میزان ظرفیت آنها کم شود اما گوشی های حال حاضر به طرز غریبی هوشمند شده اند.

بی دلیل نیست که به آنها می گویند اسمارت فون. این یعنی گوشی متوجه می شود که چه زمانی شارژ آن کامل شده و بعد فرآیند شارژ کردن را متوقف می کند و دیگر خبری از داغ شدن و … نیست.

10 مورد از باورهای غلط و رایج درباره باتری گوشی های هوشمند

باور غلط دهم : شارژ باتری گوشی با لپ تاپ یا پاوربانک به آن آسیب می‌رساند !

خیلی از کاربران تصور دارند که اگر باتری گوشی خود را با اتصال به لپ تاپ یا پاوربانک شارژ کنند به باتری گوشی آسیب وارد می‌شود! این مسئله به هیچ وجه صحت ندارد و یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی های موبایل است.

زمانی که شما گوشی خود را به پاوربانک یا پورت USB لپ تاپ متصل می‌کنید، پاوربانک یا لپ تاپ دقیقا نقش یک شارژر را ایفاء خواهند کرد. بنابراین هیچ آسیبی به باتری گوشی وارد نمی‌شود.

اگر سرعت شارژ باتری در زمانی که آن را به لپ تاپ متصل می‌کنید پایین است، دلیل آن به شدت خروجی ارتباط دارد که پورت USB لپ تاپ ارائه می‌کند و این مسئله هیچ ارتباطی با کیفیت شارژی که باتری گوشی شما دریافت خواهد کرد ندارد.

در پایان خاطر نشان می شویم هر ساله باتری‌ های گوشی هوشمند و مصرف انرژی این گوشی‌ ها، روز به روز بهتر می‌ شوند و از این رو با کنار گذاشتن باورها و تصورات رایج مدرسه‌ ای قطعا باتری دستگاه شما با بیشترین زمان ظرفیت خود، شما را همراهی خواهد کرد.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − یک =