بررسی گوشی گلکسی ای 31 – Galaxy A31 سامسونگ ؛ آیا ارزش خرید دارد؟
نقد و بررسی تخصصی دوربین ، صفحه نمایش ، سخت افزار و باتری گوشی موبایل میان رده و مقرون به صرفه سامسونگ گلکسی ای 31 - Galaxy A31
نقد و بررسی گوشی گلکسی ای 31 – Galaxy A31 سامسونگ ؛ در تاریخ 24 مارس 2020 بود که سامسونگ از گوشی هوشمند میان رده گلکسی ای 31 – Galaxy A31 رونمایی کرد که هم اکنون به تازگی وارد بازار موبایل ایران شده است. سری A سامسونگ همیشه جزو خانواده های پرفروش و محبوب بازار بودند.
حال می خواهیم در این مقاله به بررسی گلکسی ای ۳۱ سامسونگ بپردازیم که از یک باتری بزرگ 5000 میلی آمپر ساعتی بهره می برد. اما همیشه گوشی های سری M سامسونگ از باتری حجیم بهره می بردند ولی هم اکنون این ویژگی به سری A هم آمده است. در ادامه با بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا همراه باشید.
بررسی سامسونگ گلکسی A31 از نظر طراحی و ظاهر
ظاهر گلکسی ای 31 تفاوت زیادی با گوشی های قبلی این سری به خصوص A51 و A71 ندارد. در قسمت جلویی گوشی می تونیم یک صفحه نمایش تخت را مشاهده کنیم از حاشیه های کمی برخوردار است اما حاشیه قسمت پایینی آن کمی زیاد می باشد. همچنین این نمایشگر چیزی حدود 85 درصد از قاب جلویی گوشی را در برگرفته است.
به طور کلی طراحی گوشی شباهت زیادی به گلکسی ای 51 دارد، به خصوص زمانی که از پشت به گوشی نگاه می کنید و قاب پشتی آن را می بینید، کاملا شکل و شمایل A51 براتون تداعی می شود. لنزهای دوربین اصلی این گوشی بصورت شکل L طراحی شدند و داخل یک قاب مشکی رنگ به همراه فلش LED قرار گرفته اند. دوربین سلفی هم بصورت ناچ قطره ای بالای صفحه نمایش قرار گرفته است.
طراحی قاب پشتی به صورتی است که انگار یک برش الماسی خورده است و قسمت هایی از آن هم بصورت هاشور رنگین کمان است که قابل لمس نیست و تنها در زیر نور قابل مشاهده است. دو طرف قاب پشتی دارای خمیدگی کمی است تا گوشی در کف دست بهتر قرار بگیرد.
قاب پشتی و فریم دستگاه از جنس پلاستیک است، این قاب اثر انگشت را تا حدودی جذب می کند اما در رنگ سفید آن قابل مشاهده نمی باشند. به طور کلی گوشی های سری A و M سامسونگ بسیار خوش دست می باشند و گلکسی ای 31 هم از این مورد مستثنی نیست و یک دستگاه بسیار خوش دست می باشد.
به جزئیات دیگر دستگاه هم بخواهیم بپردازیم، در لبه سمت راست کلید پاور و ولووم را داریم، بالای دستگاه میکروفون دوم، پایین دستگاه درگاه تایپ C، جک 3.5 میلی متری صدا، اسپیکر، میکروفن اصلی و در لبه سمت چپ نیز درگاه سیم کارت ها و کارت حافظه جانبی را می بینیم.
بررسی گلکسی ای31 سامسونگ از نظر صفحه نمایش و اسپیکر
صفحه نمایشی که سامسونگ برای ای 31 در نظر گرفته اندازه 6.4 اینچی دارد که بدون شک یکی از برگ های برنده این گوشی در مقابل رقبای دیگر خود می باشد. کیفیت این نمایشگر که جنسی از Super AMOLED است و دارای رزولوشن (1080 در 2400 پیکسل) Full HD+ می باشد، فوق العاده است.
رنگ ها در این صفحه نمایش بسیار زیبا و چشم نواز به نمایش در می آیند، عمق رنگ مشکی در آن بی نظیر است و مشاهده محتوا در این نمایشگر بسیار لذت بخش می باشد. تنها در نمایش رنگ سفید خوب عمل نمی کنه (منظور بر این نیست که عملکرد خیلی بدی داره) که یکی از ویژگی های پنل های امولد است و مقداری رنگ سفید را به زردی نشان می دهد.
اما خیلی خوب می توانید روی این صفحه نمایش تکیه کنید و برای مشاهده فیلم، عکس و بازی های گرافیکی گزینه بسیار مناسبی به حساب می آید. حداکثر نور صفحه نمایش خوب است و یک نور متوسط رو به بالا را به شما می دهد که در محیط باز مشکلی برای مشاهده محتوا در این نمایشگر ندارید.
خوشبختانه به لطف استفاده از صفحه نمایش امولد امکان استفاده از ویژگی Always On Display در این گوشی فراهم شده است. و بدون اینکه قفل گوشی را باز می کنید، می توانید مواردی از قبیل ساعت، نوتیفکشن ها، تاریخ و درصد شارژ باتری را مشاهده کنید.
حالت دراک مود هم که برای این گوشی در نظر گرفته شده که باز هم به لطف صفحه نمایش امولد، با فعال کردن این ویژگی می توانید در مصرف شارژ باتری کمی صرفه جویی کنید. نسبت ابعاد این صفحه نمایش 20:9 است که باعث شده نمایشگر دارای عرض کمتر و طول بیشتری شود و صفحه نمایش کمی کشیده تر می شود و گشت و گذار در آن هم با یک دست به راحتی صورت می گیرد.
اسپیکری که برای این گوشی در نظر گرفته شده تک و مونو می باشد که در بخش پایینی دستگاه قرار گرفته است. این اسپیکر صدای متوسط و کمی رو به بالایی دارد ولی از نظر کیفیت صدا خیلی نمیشه روی آن حساب باز کرد و به نوعی میشه گفت از نظر کیفیت از متوسط کمی پایین تر است.
همچنین بخوانید: بررسی ردمی نوت 9 اس + مشخصات و قیمت Redmi Note 9 Pro
بررسی Galaxy A31 سامسونگ از نظر رابط کاربری و امنیت
در بخش نرم افزاری سامسونگ برای گلکسی ای 31 هیچ کم و کاستی باقی نزاشته است. بصورت پیش فرض بر روی این دستگاه اندروید 10 به همراه رابط کاربری One UI 2.1 قرار گرفته است که ظاهر و امکانات کاملی را برای این گوشی به همراه آورده است.
در بخش نرم افزاری هم این گوشی عملکرد خوبی را نشان می دهد، اما واقعیتش به خاطر چیپستی که در ای 31 استفاده شده خیلی روان و تند و تیز عمل نمی کنه و شاید کمی نسبت به رقبای خود کندتر باشد، ولی مسئله جدی نیست و زیاد متوجه آن نخواهید شد و آزار دهنده نمی باشد.
طبق معمول و روال گوشی های هوشمند امروزی دو روش امنیتی برای این گوشی در نظر گرفته شده است. یکی سنسور اثر انگشت که در زیر نمایشگر قرار دارد و دیگری سیستم تشخیص چهره که توسط دوربین سلفی انجام می شود.
سنسور اثر انگشت عملکرد خوبی را نشان می دهد و امکان ندارد که اثر انگشت شما را شناسایی نکند، اما یک مقداری پروسه عملیات شناسایی آن کمی طول می کشد و نسبت به رقبای خود کندتر می باشد. ولی در کل کار شما را راه می اندازد و اثر انگشت را به خوبی تشخیص می دهد.
سیستم تشخیص چهره نیز عملکرد خوبی را خودش نشان می دهد، به طوری که هم در زاویه و در نور هم می تواند چهره کاربر را شناسایی و قفل دستگاه را باز کند.
بررسی گلکسی ای ۳۱ سامسونگ از نظر سخت افزار و عملکرد دستگاه
چیزی که خیلی عجیبه این است که سامسونگ در گوشی گلکسی ای 31 از چیپست ساخت خودش استفاده نکرده و سراغ مدیاتک رفته است. به این ترتیب چیپستی که در این گوشی می بینیم Helio P65 می باشد. این چیپست بر روی خودش یک پردازنده مرکزی هشت هسته ای دارد که دو هسته آن دارای فراکانس 2 گیگاهرتزی و 6 هسته دیگر آن فرکانس 1.7 گیگاهرتزی دارند.
در کنار این پردازنده 64 گیگابایت حافظه داخلی 4 گیگابایت رم یا 128 گیگابایت 4 گیگابایت رم یا 128 گیگابایت 6 گیگابایت رم قرار گرفته است که تنوع خوبی در تنوع حافظه داخلی و رم دارد. اما واقعیتش از نظر چیپست خیلی نمیشه روش حساب باز کرد.
اما در هر صورت گلکسی A31 توان انجام تمام کارهای روزمره شما مانند وب گردی، تماشای فیلم و بازی کردن را دارد و مشکلی بابت این موضوع ندارد، اما در اجرای بازی های گرافیکی کیفیت بالایی را در اختیار نمیزاره و در حد یک میان رده رو به پایین عمل می کنه.
به عنوان مثال بازی کالاف دیوتی موبایل روی پایین ترین حد گرافیکی در این گوشی اجرا میشه که باعث از دست دادن المان گرافیکی در بازی می شود و حس واقعی بازی را القا نمی کند. اما باز هم با همین جزئیات پایین این بازی را نرم و روان اجرا می کند و در این گرافیک شاهد لگ و کندی خاصی نبودیم.
بررسی گلکسی A31 سامسونگ از نظر باتری و شارژدهی
به مهمترین بخش این گوشی، یعنی بازی حجیم آن می رسیم که ظرفیت بالای 5000 میلی آمپر ساعت را دارا می باشد. و این ظرفیت خیلی بالا باعث سنگینی بیش از حد دستگاه نشده و خوش دستی گوشی از بین نرفته است.
باتری گلکسی A31 در مدت یک ساعت به شارژ 50 درصد می رسد و در مدت 2 ساعت و 30 دقیقه فول شارژ 100 درصد می شود. این گوشی برای شارژ از شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی می کند و آدابتوری که درون جعبه آن قرار داده شده 15 واتی می باشد.
از نظر عمر باتری و شارژدهی براحتی می توانید تا دو روز حتی با استفاده نسبتا سنگین هم با این گوشی کار کنید و نیازی نداشته باشید که ای 31 را تا 2 روز به شارژ وصل کنید. برای نشان دادن میزان عمر باتری این گوشی برخی تست بر روی آن انجام دادیم که به شرح زیر است.
با یک ساعت انجام بازی کالاف دیوتی موبایل میزان شارژی که از باتری کم می شود برابر 12 درصد است که عدد مناسبی به حساب می آید. میزان کاهش باتری با یک ساعت فیلمبرداری هم 24 درصد است.
بررسی گلکسی ای 31 سامسونگ از نظر دوربین اصلی و سلفی
همانطور که در ابتدا گفته شده، چینش دوربین های پشتی ای 31 بصورت حرف L است که شامل یک لنز اصلی 48 مگاپسکلی واید، یک لنز 8 مگاپیکسلی اولتراواید (خیلی عریض)، یک لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو و یک لنز 5 مگاپسکلی تشخیص عمق می باشد. دوربین سلفی هم که در ناچ قطره ای قرار گرفته دارای یک لنز 20 مگاپیکسلی است.
عملکرد دوربین اصلی در نور روز خیلی خوب است، عکس هایی که با آن در طول روز گرفته می شود رنگ های نزدیک به واقعیتی دارند، عکس ها خیلی خوب و شفاف هستند و شارپی آنها نیز در رنج قیمتی این گوشی قابل قبول است. اما رنج داینامیکی آن تعریفی ندارد و جزئیات در بخش های تاریک عکس تقریبا مشخص نیستند.
دوربین اولتراواید هم عکس های خوب و در خور توجه ای را ثبت می کند، این عکس ها تقریبا رنگ نزدیک به واقعیت دارند و نویز آنها نسبت به دوربین اصلی بیشتر است، به هم ریختگی هم در لبه های تصاویر به مقدار خیلی کمی دیده می شود، اما کاملا منطقی است.
در نور شب نویز تصاویر خیلی زیاد می شود و ثبت جزئیات نیز کاهش می یابد. در کل عملکرد گوشی در این حالت خیلی تعریفی ندارد. در عین حال که حالت نایت مود هم متاسفانه برای این گوشی در نظر گرفته نشده و چاره ای ندارید که به همین کیفیتی که در نور شب می گیرد بسنده کنید.
دوربین اصلی این گوشی به هم به کمک لنز تشخیص عمق توانایی ثبت تصاویر پرتره را دارد و عملکرد خوبی را از خودش نشان می دهد. در این حالت رنگ ها به خوبی نمایش داده می شود و مهمتر از آن برش سوژه از پس زمینه به خوبی صورت می گیرد و تنها در بخشی از لبه های تصویر سوژه به هم ریختگی هایی دیده می شود که زیاد توی چشم نیست و در کل همه چیز خوب است.
عکس هایی هم که با لنز ماکرو این گوشی گرفته شدند خیلی تعریف زیادی ندارند و کاربرد آن تنها برای عکاسی از فاصله نزدیک از سوژه های مورد نظر می باشد که کمتر مواقعی پیش می آید که از این لنز استفاده کنیم. اما به طور به دلیل مگاپیکسل پایین این لنز انتظار تصاویری با جزئیات بالا را نباید نداشته باشید.
می رسیم به دوربین سلفی گلکسی ای 31 که عملکرد خیلی خوبی از خودش نشان می دهد و عکس هایی با جزئیات و رنگ بسیار عالی می گیرد و تصاویر گرفته شده کاملا شفاف و بدون نویز هستند. عکس های پرتره توسط دوربین سلفی هم خوب هستند و عملکردی شبیه عملکرد دوربین اصلی دارد و برش سوژه از پس زمینه خیلی خوب انجام می گیرد.
جمع بندی بررسی گوشی Galaxy A31 سامسونگ ؛ آیا این گوشی میان رده ارزش خرید دارد؟
- کیفیت خوب صفحه نمایش Super AMOLER
- طول عمر بالای باتری
- کیفیت مناسب دوربین اصلی
- چیپست نه چندان خوب مدیاتک
- بدنه پلاستیکی
بدون شک مهمترین بخش ها و برگ های برنده این گوشی کیفیت خوب صفحه نمایش، باتری حجیم و مقداری هم دوربین آن می باشد. سامسونگ برای اینکه مجبور به کاهش قیمت گوشی شود، چاره ای جز قربانی کردن بخش هایی از این گوشی نداشته است که در گلکسی A31 قربانی اصلی چیپست دستگاه می باشد که انتظار می رفت برای یک گوشی در این رنج قیمتی چیپست مناسب تری در نظر گرفته بشه.
گلکسی ای 31 یک گوشی مناسب برای انجام کارهای روزمره هر کاربری ساخته شده و کار کردن در صفحه نمایش آن لذت بخش می باشد. اما این گوشی برای انجام کارهای گرافیکی و سنگین ساخته نشده است، اگر کاربری هستید که می خواهید خیلی با گوشی بازی کنید و به خصوص بازی های با گرافیک بالا را دوست دارید تجربه کنید، Galaxy A31 خیلی مناسب شما نمی باشد و می توانید به رقبای آن مانند ردمی نوت 8 پرو یا نوت 9 اس در این رنج قیمتی فکر کنید.
با سلام.
اطلاعات کامل و عالی ای بود مچکرم از سایت خوبتون❤❤
ولی توی کارکردن بااین گوشی به پدیده ای برخوردم که شاید گفتنش خالی از لطف نباشه و دوستانی که قصد خرید این مدل گوشی رو دارن بتونن از این تجربه استفاده کنن.
.
من و برادرم هر دو باهم این مدل گوشی رو خریدیم
برادرمم چون تجربه کمتری داشت گوشی کد ۱۱ ورژن امارات رو گرفت.
و من کد 00 ساخت و مونتاژ خود کره رو گرفتم.
از لحاظ کارایی فرق چندانی باهم ندارن.
هردو گوشی یک میان رده ی عالی هستند بجز چند ضعف کوچک.
.
ولی تو بخش باطری گوشی متوجه یک چیزی شدیم، و اون زمان به 100درصد رسیدن شارژ این دو ورژن امارات و کره بود.
که توی دو گوشی دیگه هم تست کردیم و به همین نتیجه رسیدیم.
گوشی های ساخت و مونتاژ کره از لحاظ به شارژ صد درصد رسیدن برتری تقریبا چشم گیری نسبت به گوشی ورژن امارات داشتش
به اینصورت که هر دو گوشی رو چندین بار به شارژ 0 درصد رسوندیم و هردو گوشی رو همزمان و با دو شارژر یک جور و استاندارد به شارژ زدیم و در اخر به این نتیجه رسیدیم که ورژن امارات حدودن 2ساعت زمان برد تا به شارژ کامل برسه ولی ورژن کره حدود 1ساعت 15دقیقه به شارژ کامل 100 درصدی رسید.(در جابجا کردن شارژ ها هم نتیجه همین بود)
.
ولی از لحاظ طول عمر باطری تفاوتی با هم نداشتند و هردو به یک اندازه بودند.
.
امیدوارم این کامنت بتونه تو خرید این سری از گوشی بهتون کمک کنه💙💙💙
ممنونم خیلی صادقانه و عالی بود