فناوری
موضوعات داغ

تعلیق خطوط تولید هواوی در پی تحریم های شدید ایالات متحده ی آمریکا

آیا آمریکا می تواند هواوی را ورشکسته کند ؟

تعلیق خطوط تولید هواوی به عقیده تحلیلگران به نفع دو شرکت رقیب یعنی سامسونگ و اپل تمام خواهد شد و آنها فرصت بیشتری برای افزایش میزان فروش و سودآوری خواهند داشت.

خطوط تولید هواوی
خطوط تولید هواوی

هواوی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های گوشی هوشمند در دنیا است و میلیون‌ها نفر از محصولات این شرکت استفاده می‌کند. درحالی‌که در چند وقت اخیر همواره شاهد بروز برخی تنش‌ها بین این شرکت و دولت ایالات متحده‌ی آمریکا بودیم، این تنش‌ها هیچ‌وقت به مرحله‌ی تحریم شدید هواوی نرسیده بودند.

مشکلات و کشمکش‌های دولت آمریکا با هواوی از جنجال‌برانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر می‌رسد به این زودی تمام نخواهد شد.

هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه‌دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه‌کننده موبایل در جهان محسوب می‌شود، پیش از این نیز در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ تحت فشارهای سیاسی و تجاری زیادی قرار گرفته بود و نگرانی‌های امنیتی خود را به سایر کشورهای هم پیمان آمریکا نظیر استرالیا، نیوزلند، کانادا، ژاپن و بریتانیا منتقل کرده بود تا آنها نیز به همکاری با این شرکت چینی خاتمه بخشند تا بدین ترتیب بتواند در ادامه جنگ تجاری با چین، ضربه مهلکی بر اقتصاد این کشور پهناور وارد کند و به عقیده بسیاری از تحلیلگران، جلوی رشد سرسام‌آور و شکوفایی سریع اقتصادی غول‌های تکنولوژی چینی را بگیرد.

تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌

بدون شک تعلیق خطوط تولید هواوی بر اثر محدودیت‌های جدیدی که آمریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌ای را در پی خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارائه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سیستم عامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنس‌های متن باز و AOSP خواهد بود.

بعد از آن شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت ، کوالکام ، اینتل، برودکام ، پاناسونیک در کنار بسیاری از اپراتورهای مخابراتی فعال در کشورهای جهان اعلام کردند که به قطع همکاری با هواوی خواهند پرداخت تا شامل جریمه‌های سنگین واشنگتن نشوند.

از طرفی فاکسکان شرکتی تایوانی تولیدکننده ی قطعات الکترونیکی که وظیفه ی سرهم کردن قطعات گوشی های هوشمند بسیاری از شرکت ها ازجمله اپل و شیائومی را برعهده دارد، در روزهای اخیر، به دلیل کاهش سفارش های هواوی، چندین خط تولید خود را متوقف کرده که مختص به گوشی های این شرکت هستند. این اطلاعات از افرادی به دست آمده که نخواسته اند نامشان فاش شود؛ چراکه محرمانه به شمار می آید. 

 تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌
تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌

پس از تعلیق خطوط تولید هواوی حفظ جایگاه فعلی هواوی در بازار غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

اوایل مه۲۰۱۹ بود که مؤسسه‌ی پژوهشی IDC در گزارشی از هواوی تمجید کرده و گفته بود:

هواوی تنها شرکت گوشی‌سازی بود که عملکرد برجسته‌ای در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۱۹ داشت و تنها شرکت گوشی‌ساز حاضر در فهرست پرمخاطب‌ترین‌های بازار بود که در بازه‌ی مذکور توانست حجم تولیدات خود را افزایش دهد و به‌خوبی جایگاهِ دومی‌اش را تثبیت کند. نکته‌ی تحسین‌برانگیز این است که با بررسی آمار متوجه می‌شویم هواوی توانسته در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۱۹، رشد تولید سالانه‌ی ۵۰.۳ درصدی را تجربه کند و میزان تولیداتش را به ۵۹ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه برساند.
چنین رقمی سهم ۱۹ درصدی بازار را برای هواوی به‌ارمغان آورد. فاصله‌ی کنونی هواوی با سامسونگ (در رده‌ی نخست) دیگر مثل قبل زیاد نیست و می‌تواند زنگ‌خطر را برای کره‌ای‌ها به‌صدا درآورد.

هواوی به‌وضوح گفته بود قصد دارد تا پایان سال آینده‌ی میلادی،‌ جایگاه سامسونگ را تصاحب کند. 

گوشی‌های هواوی در چین با مشکل عجیبی روبه‌رو شده‌اند

از زمان اعمال تحریم‌های جدید، بسیاری از تحلیلگران ابعاد ماجرا را مطالعه و عموما به بررسی اثر تحریم‌ها روی قیمت نهایی گوشی‌ها اشاره کرده‌اند. بیشتر تحلیلگران مدعی شده بودند تحریم‌های آمریکا میزان فروش دستگاه‌های هواوی را تحت‌تأثیر قرار داده و آن را کمتر کرده است.

افزون‌براین، گزارش‌های اخیر می‌گویند هواوی با مشکلات دیگری نیز در هنگ‌کنگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند شمار درخوتوجهی از کاربران هواوی در ادعاهایی عجیب گفته‌اند اخیرا گوشی‌شان دچار مشکل شده و به‌طورناگهانی خاموش و عملا بی‌استفاده می‌شود.

طبق منابع همین گزارش‌ها، این مشکلات در پی انتشار به‌روزرسانی نرم‌افزاری هواوی ایجاد شده‌اند. هواوی برای رفع این مشکل نتوانسته به‌سرعت عمل کند. درواقع در فاصله‌ی زمانی بین ایجاد مشکل و ارائه‌ی راهکاری برای حل آن، تنها یک راه برای رفع مشکل وجود داشت و آن اینکه کاربر گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگرداند؛ اما چنین کاری برابر بود با پاک‌شدن تمامی اطلاعات.

همان‌طورکه می‌‌توان انتظار داشت، شمار زیادی از مردم در واکنش به این اتفاق، انگشت اتهام را به‌سمت آمریکا نشانه گرفتند و به‌طور‌ویژه به مشکلات اخیر گوگل و هواوی بر سر سیستم‌عامل اندروید اشاره کردند. البته اگر اخبار را پیگیری کرده باشید، می‌دانید محدودیت‌های یادشده شامل گوشی‌های فعلی نمی‌شود. درمقابل، رسانه‌ی آسیاتایمز در گزارشی به‌نقل از فرانسیس فانگ، مدیرعامل افتخاری سازمان فناوری اطلاعات هنگ‌کنگ، نوشته است:

شرایط پیش‌آمده بسیار عجیب بود؛ زیرا مدل‌های مختلفی از دستگاه‌های هواوی را متأثر کرد.

فانگ می‌گوید احتمال دارد این اتفاق به‌دلیل وجود مشکل امنیتی در فایل به‌روزرسانی ارسال‌شده برای این گوشی‌ها ایجاد شده باشد. هواوی درهرصورت روزهای سختی را سپری می‌کند. تحریم‌‌های شرکت‌های آمریکایی علیه این شرکت چینی، توانسته آن را به‌شدت تحت‌‌تأثیر قرار دهد. با گذر زمان، ابعاد این ماجرا و تأثیرات آن روی میزان تولیدات این شرکت بیشتر مشخص خواهد شد.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =