معنی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو ♨️+ ریشه و مفهوم
معنی و مفهوم ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی
معنی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو : این ضرب المثل دارای دو معنای جداگانه بوده که هر یک از آنها در مواقع خاصی کاربرد دارند. معنای نخست آن به این شکل است که اگر فردی برخلاف عقاید و عرف جامعهای رفتار و عمل کند، این کار سبب خواهد شد که انگشت نمای مردم شده و مردم او را رها نکنند.
باید بدانید که در معنای دوم به دلیل افزایش میزان گناه و کارهای نادرست، ارزش و عقاید جامعه به ضد ارزش و عقاید تبدیل شده و هر فردی که گناه و کار نادرستی انجام ندهد، انگشت نما خواهد شد. برای آشنایی با مطالب کاملتری درمورد ضربالمثل، در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل هر پستی، بلندی دارد
مفهوم ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو
بسیاری از آداب و عقاید در جامعه مناسب نبوده و در واقع درصورتی که افراد دارای آن عقاید نامعلوم باشند، مورد تمسخر قرار خواهند گرفت. برای مثال مردی را تصور کنید که در کشور ایران به جای استفاده از لباس مردانه، لباس زنانه بپوشد و بیرون رود. در این حالت چون این نوع پوشش در جامعه ما عادی سازی نشده است، این فرد مورد تمسخر مردم قرار خواهد گرفت.
ریشه ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو
در روزی از روزها بلایی از آسمان بر شهر نازل شد که بخاطر آن تمامی اهالی شهر به غیر از تنها یک نفری که قبل از ورود این بلا به روستای خود رفته بود دیوانه شدند. این بلا تمامی مردم شهر را دیوانه کرد و حتی یک نفر عاقل در آن باقی نماند. چندین روز گذشت و آن یک نفر که به روستا رفته بود به شهر بازگشت و با دیوانگی تمامی مردم روبرو شد. او از صحنههای روبروی خود حیرت زده شده بود و حتی به دیدههای خود نیز باور نداشت.
تمامی مردم به دلیل دیوانگی لخت شده بودند و هر کسی در جایی میرقصید و از دیوارها بالا میرفت. او که محو تماشای دیوانگی مردم شده بود، در گوشهای بی حرکت ایستاد. پس از چند دقیقه یکی از مردم به دلیل اینکه فرد عاقل لباس در تن خود داشت تعجب کرد و نزد او آمد.
دیوانه که پس از دیدن فرد به شکلی عجیبی به او نگاه میکرد، ناگهان از شدت تعجب داد و هوار راه انداخت و گفت: هی دیوانه را… هی دیوانه را…. با شنیدن صدای او مردم جمع شدند و همه با هم یک صدا او را دیوانه خطاب کردند.
فرد عاقل که دید چارهای برای رهایی خود از دست این دیوانگان ندارد، او نیز مجبور شد لباسهایش را در بیاورد و همانند دیوانگان شود تا آنها از شک به او دست کشیده و آزار و اذیتش نکنند.
سپس فرد برای اینکه خود را همانند آنها نشان دهد فریاد زد: هی دیوانه را… هی دیوانه را… پس از آن دیوانگان که دیدند او نیز همانند خودشان است، دست از سرش برداشته و رهایش کردند. فرد نیز پس از رهایی یافتن به محض گیر آوردن فرصتی شهر را رها کرده و پا به فرار گذاشت.
گسترش و بازآفرینی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو
گاهی اوقات برای اینکه بتوانید از آزار و اذیت مردم رهایی یابید، باید خود را شبیه آنها کنید. در این حالت هیچ مشکلی برایتان به وجود نخواهد آمد و مردم نیز به شما کاری نخواهند داشت. این کار نه تنها غلط نبوده بلکه در گاهی مواقع بسیار کار درست و سنجیدهای به شمار میرود.
اصطلاح انگلیسی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو
When in Rome, do as the Romans do
وقتی در شهر رم هستی، همان کاری را انجام بده که آنها انجام می دهند.
مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل پاشنه آشیل
و
معنی ضرب المثل دست از سر کچل کسی برداشتن
به پایان معنی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید
سلام و عرض ادب من این ضرب المثل را خیلی شنیده ام اما اصلا به این توصیفاتی که گفته شد قانع نشدم چون وقتی خدا به یک شخص خطاب کند که چرا گناه کردی و پاسخ بدهد چون مردم انجام میدادند خدا نمیگود پس چرا از عقل و فکری که دادم استفاده نکردی؟ این دقیقا برعکس جمله ای است که ما مسلمانان میگوییم هیهات من الذله یعنی اگر سرمان برود اعتقادات مان نمی رود
پناه بر خدا از این اعتقادات
باسلام و عرض احترام ، این ضرب المثل هست و وجود دارد و بسیار شنیدم ، ولی بنده این ضرب المثل را اصلا قبول ندارم ، فرض کنید یک جماعتی مسلمان همگی مشغول گناهی هستند ، پس من هم که مسلمان هستم بگویم گرخواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو ، و شروع کنم همگام انها همان گناه انجام دهم تا رسوا نشوم؟ ، این حرف صحیح نیست ، البته هرکسی اعتقاد خاص خودش را دارد ، و ما بی احترامی به هیچ کسی نمیکنیم ، ولی هرگز همرنگ جماعتی که مشغول گناه و معصیت هستند نمیشیم ، حتی اگر رسوا شویم و حتی اگر ما را مسخره کنند و به ما فحاشی کنند ، خدایا پناه برتو
ممنون عالی بود .خیلی وقت بود دنبال ریشه این ضرب المثل بودم