زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره محمد عوفی ⚜️ + زندگینامه و آثار

مقاله درباره زندگینامه و مهم ترین آثار محمد عوفی با توضیح کامل

تحقیق درباره محمد عوفی : وی تاریخ نگار و از زندگی نامه نویسان اواخر سده ششم و اوایل سده هفتم می باشد که در این مقاله از بخش تحقیق ماگرتا می خواهیم زندگینامه او را مرور کنیم.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره محمود شبستری

تحقیق درباره محمد عوفی

زندگینامه محمد عوفی

نورالدین محمد عوفی بخاری در نیمه دوم سده ششم هجری در شهر بخارا به دنیا آمد و در همان شهر تحصیل کرد، سپس به ماوراءالنهر، خراسان و سیستان سفر کرد.

محمد عوفی تا اواخر حکومت سلطان محمد خوارزم شاه در خراسان بود و اطلاعات تاریخی را گردآوری کرد که در کتاب هایش نیز ثبت شده است، عوفی در مدتی که در خراسان و ماوراء‌ النهر بود به خدمت امرا و علما رسید، همچنین او در زمان حمله مغول به هندوستان رفت و در دستگاه مملوک های عمری در سند عمری را گذراند.

مدتی از ملازمان دربار قلج طمغاج خان ابراهیم و پسرش قلج ارسلان خاقان نصر‌ةالدین عثمان بن ابراهیم شد بعد از فرار به سند خدمت ناصرالدین قباجه از ممالیک غوریه را اختیار کرد و در همین زمان او کتاب لباب‌الالباب را به نام وزیر او عین‌الملک فخرالدین حسین بن شرف‌الملک تالیف کرد، و نیز به فرمان همین پادشاه شروع به تالیف جوامع الحکایات کرد و پس از غرق شدن ناصرالدین قباجه به سال به خدمت شمس‌الدین التتمش درآمد.

و علی‌الخصوص به خدمت وزیر کاردان او نظام‌الملک را که در «جوامع الحکایات و لوامع الروایات» قوام‌الدین محمد بن ابی سعد الجنیدی اختصاص و در دهلی اقامت یافت و کتاب عهد ناصرالدین قباجه شروع به نگارش کرد که در حدود سال ۶۳۰ به نام این وزیر تمام کرد و بعد از این تاریخ اطلاعات زیادی در خصوص محمد عوفی در دسترس نیست همچنین تاریخ وفات او را کسی نمی داند.

آثار محمد عوفی

از مهم‌ترین آثار محمد عوفی عبارتند از:

  • لباب الالباب: نخستین تذکره درباره شاعران پارسی گو است که در سال ۶۱۸ تالیف شده است در این کتاب زندگی نامه سخنوران ایرانی آورده شده همچنین شرح حال شاعران نامدار ایران و نقد آثار آن نیز در این کتاب بیان شده، نقدهای این کتاب مبهم است و همه نویسندگان و شاعران ایرانی را تحسین می‌کند.

لباب الالباب دو جلد است اولین جلد درباره بلندپایگان سخنور و جلد دوم زندگی نامه تمام سخنورانی که عوفی توانسته از زمان طاهریان تا خوارزمشاهیان آثاری از آن‌ها پیدا کند.

  • جوامع الحکایات و لوامع الروایات کتابی حجیم است که شامل حکایت ادبی و تاریخی می‌شود و دز سال ۶۳۰ تالیف شده است.

این کتاب مهم‌ترین و معتبر ترین اثر کتبی عوفی است که به زبان مارسی تالیف شده و فوائد تاریخی و ادبی دارد که در کتاب‌های دیگر به دست نمی توان آورد از این کتاب نسخه‌های متعددی در کتابخانه‌های ایران و خارج از ایران موجود است.

جوامع الحکایات در چهار جلد که هر جلد شامل بیست و پنج باب است، محمد عوفی در تالیف این کتاب از منابع مختلفی تاریخی، ادبی و حکایات رجال شعر و نثر استفاده کرده است که برخی از این منابع در دسترس نیست، همچنین اطلاعات زیادی که بر اثر سیر در بلاد و ملاقات با فضلا بدست آورده در تالیف این کتاب فایده زیادی داشت بدین ترتیب این کتاب نه تنها از لحاظ ادبی بلکه از لحاظ تاریخی نیز اهمیت فراوانی دارد.

  • الفرج بعد الشده نوشته تنوخی را از عربی به فارسی برگردانده است، این کتاب توسط قاضی ابوعلی محسن بن علی بن محمد بن داود التنوخی به عربی تالیف کرده است که محمد عوفی آن را به زبان فارسی نوشت.

بنا بر گفته عوفی بیشتر حکایات فرج بعد الشده در جوامع الحکایات نقل شده است ترجمه دیگری نیز از این کتب توسط حسین بن اسعد بن حسین دهستانی مویدی در نیمه دوم قرن هفتم هجری صورت گرفته است.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق در مورد زندگی محمود کیانوش
و
تحقیق درباره علی اکبر گلشن آزادی

✅ به پایان تحقیق درباره محمد عوفی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + نوزده =