طرز تهیه مربا هویج شفاف مجلسی و خوشرنگ خانگی
دستور پخت مربا هویج خوشرنگ و به سبک کارخانه ای یک دست و شفاف خوشمزه
طرز تهیه مربا هویج شفاف مجلسی و خوشرنگ : مربا یکی از صبحانه های رایج بین ما ایرانیها است. مربای هویج یکی از مرباهایی است که طرز پخت آن بسیار ساده میباشد. در این مقاله از بخش طرز تهیه ماگرتا دستور پخت مربای هویج را برای شما تدارک دیدیم.
همچنین نکات تکمیلی را برای جا افتادن و هر چه خوشمزهتر شدن آن خواهیم گفت تا بتوانید مربای هویچ شفاف و خوشرنگ مجلسی را آماده و آن را سرو و میل کنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه دسر موس انار
مواد لازم برای تهیه مربای هویج مجلسی
- هویج ۵۰۰ گرم
- شکر ۵۰۰ گرم
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- آب ۲ لیوان
- زعفران ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل مقدار کمی
دستور پخت مربا هویج خانگی خوشمزه
مرحله یک
ابتدا سروته هویجهای شستهشده را با چاقو جدا میکنیم و سپس پوست هویج ها را میگیریم. هویجها را شسته و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن گرفته شود. موقع خرید هویج دقت کنید که هر چه برگ سبز و تازه روی هویج باشد، هویج شیرین و سالم تر است
مرحله دو
هویجهای شستهشده را مطابق سلیقه خود با رندهی درشت یا ریز، رنده میکنیم و سپس در یک قابلمهی ترجیحا لعابی ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا زمانی که هویجها کمی نرم شوند و تغییر رنگ دهند و بعد آنها را تفت میدهیم.
مرحله سوم
شکر و آب را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا شکر زودتر حل شود.پس از حل شدن کامل شکر،زعفران دم کرده، آب لیمو، گلاب و هل را اضافه میکنیم.حرارت را ملایم و شعله پخش کنی را زیر قابلمه قرار میدهیم و دو الی سه ساعت بعد مربا کاملا پخته و جا میافتد.
برای مطمئن شدن از غلظت مربا، با قاشق کمی از شربت مربا را برداشته و پس از کمی خنک شدن، قاشق را به به سمت پایین میگیریم. اگر مربا خیلی سختی از قاشق ریخت یعنی کاملا جا افتاده و به غلظت مناسب رسیده است و در آخر میتوانید خلال پسته یا بادام به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه مربا هویج به سبک کارخانه ای شفاف
نگهداری هویج:
موقع خرید،دقت کنید هویج های باریک، ترد و شیرین هستند. هویج ها اگر پلاسیده باشند ویتامین خود را از دست داده اند و به زودی فاسد میشوند، پس برای مربا مناسب نیستند. همچنین برای نگهداری هویج آنها را کنار میوههای دیگری مثل سیب و موز و خربزه قرار ندهید. این میوهها گاز اتیلن دارند و مزهی هویج شما را تلخ میکنند.
غلظت مربا:
- اگر نتوانید مربا را به غلظت مناسب و کافی برسانید، مربایتان یا کپک میزند یا شکرک میبندد.
- اگر مربا را زود از روی حرارت برداریم، آب اضافی داخل مربا باعث کپک زدن سریع آن میشود.
موارد جایگزین سلیقه ای:
به جای هل و دارچین بنا به سلیقهی خود میتوانید وانیل، جوز هندی، چوب دارچین و … استفاده کنید.
برای شفاف شدن مربا:
بهتر است است قابلمه ای لعاب دار و یک قاشق چوبی استفاده کنید.
زمان اضافه کردن خلال پسته یا بادام:
بهترین زمان اضافه کردن آن در آخر و زمانی که مربا آماده شده است. دقت کنید اگر شکر را کمتر از مقدار لازم اضافه کنید مربای شما خراب میشود.
فواید و مضرات مصرف مربای هویج
همه ی مواد غذایی یک سری ضررها و یک سری فوایدی دارند.
فواید مربای هویج:
- تقویت بینایی و جلوگیری از ضعیف تر شدن چشم
- تقویت سیستم ایمنی بدن(به دلیل وجود آنتی اکسیدان در مربا.مخصوصا اگر مربای ما عسل نیز داشته باشد)
- کاهش کلسترول خون(به دلیل داشتن پتاسیم و فیبر در آن)
- رفع یبوست(به دلیل وجود فیبر در مربا)
- استحکام دندان ها(به دلیل وجود کلسیم)
ضررهای مربای هویج:
هویج به دلیل قند بالایی که در خود دارد برای افرادی که قند خون دارند مضر است و قند خون را بالا میبرد. استفاده از مربای هویج برای افراد دیابتی مشکلات جدی در پی دارد.
همچنین یک سر به ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﺸﮏ ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ و طرز تهیه کمپیر سیب زمینی شکم پر تنوری ترکیه ای بزنید تا از غذا لذت ببرید.
مربای هویج خودتان را آماده کنید!
هویج میوه است که سرشار از ویتامین A است و دسترسی آن برای شما در تمام فصل ها امکان پذیر است. پس مربای هویج را میتوانید همیشه آماده کنید. البته در مصرف و نگهداری آن دقت کنید. شما میتوانید برای آمادهکردن این مرباها از این مقاله سایت ماگرتا استفاده کنید.