زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره زندگی آیت الله کاشانی ✏️ + فعالیت های سیاسی

مقاله درباره زندگینامه، فعالیت های سیاسی آیت الله کاشانی و ارتباط آن با دکتر مصدق

تحقیق کوتاه درباره آیت الله کاشانی : سید ابوالقاسم کاشانی در سال ۱۲۵۴ به دنیا آمد. پدر او مجتهد و مرجع عالیقدر سید مصطفی کاشانی بود، او تحصیلات اولیه را در تهران گذراند و در سن ۱۶ سالگی به همراه پدر خود به حج رفت و سپس برای زیارت عتبات به عراق سفر کرد.

سپس او تصمیم گرفت برای تحصیلات مذهبی و فقهی خود در نجف اشرف اقامت کند، او از شاگردان آخوند خراسانی و میرزا حسین خلیل تهرانی بود و بعد از گذشت ۹ سال اقامت در نجف و تحصیل در رشته فقه در سن ۲۵ سالگی به درجه اجتهاد رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

تحقیق درباره آیت الله کاشانی

فعالیت های سیاسی آیت الله کاشانی

در جنگ جهانی اول هنگامی که انگلیس به عراق حمله کرد، آیت الله کاشانی با دیگر علمای شیعه فتوای جهاد داد، او توانست با جلب اعتماد مردم عراق به عضویت کمیته عالی جنگ دربیاید، او مردم عراق را برای مبارزه با انگلیس با خود همراه ساخت اما در نهایت عراق تسلیم نیروهای مهاجم انگلیسی شد.

در این دوران که پلیس انگلیس به دنبال دستگیری سران مقاومت از جمله کاشانی بود او مخفی شد و دولت انگلیس نیز حکم اعدام کرد او را صادر کرد. به همین دلیل او با لباس مدل کردی وارد میدان شد و سه روز قبل از کودتای اسفند سال ۱۲۹۹ به تهران رسید.

کاشانی از بدو ورود به ایران خواهان حزب جمهوری و طرفدار رضا شاه بود و از آنجا که رضاشاه علاقه‌ای به ارتباط با انگلیس نداشت و بیشتر به ایجاد روابط با آلمان علاقه داشت کاشانی موفق شد نماینده مجلس موسسین شود و در نهایت در سال ۱۳۰۴ به حکومت احمد شاه قاجار و آغاز سلطنت رضا شاه پهلوی رای داد.

با به سلطنت رسیدن محمد رضا شاه کاشانی خواستار تصویب قوانینی به عنوان قوانین الهی شد که شامل حق رای زنان، مخالفت با رفتار سو پلیس با زنان و افراد معمم می شد.

در این زمان کاشانی که با انگلیس‌ها مخالف بود به عنوان ۱۶۴ نفر در گلابدره شمیران بازداشت و به زندانی در کرمانشاه فرستاده شد و با اینکه در چهاردهمین دوره مجلس شورای ملی در لیست نمایندگان بود نام او از لیست حذف شد و به زندان روس‌ها در رشت منتقل شد، در سال ۱۳۲۴ با حکم حبس خانگی به تهران بازگشت و در سال ۱۳۲۵‌ در درگیری حزب توده و کارگران مقصر شناخته شد و به خمین تبعید شد.

ارتباط آیت الله کاشانی با مصدق

در دی ماه ۱۳۲۵‌ همزمان با انتشار لیست کاندیدای مجلسی کاشانی نامه‌ای به مصدق نوشت، سپس مصدق به قوام السلطنه و خواستار آزادی کاشانی شد و این موضوع سبب دوستی میان مصدق و کاشانی شد.

قوام السلطنه با توصیه مصدق آیت الله کاشانی را از زندان آزاد کرد و کاشانی توانست به نمایندگی مجلس شورای ملی برسد دی این دوره کاشانی مرجع تقلید حزب فدائیان اسلام بود.

اقدامات آیت الله کاشانی

آیت الله کاشانی حکم ارتداد احمد کسروی را صادر کرد و کمپینی علیه اقدامات یهودیان به دلیل تقسیم شدن اراضی فلسطین و حضور اسرائیلیان صهیونیستی راه اندازی کرد، همچنین او مجمع مسلمان مجاهد را با مشارکت محمود شروین و شمس قنات در سال ۱۳۲۷ پایه گذاری کرد.

در مسئله ملی شدن صنعت نفت، کاشانی با مصدق همراه کرد و متحد کردن احزاب مختلف او را یاری کرد او با فدائیان اسلام و نواب صفوی ارتباط نزدیکی داشت.

مقالات پیشنهادی: تحقیق درباره محمد عوفی
و
تحقیق در مورد زندگی محمود کیانوش
و
تحقیق درباره شهید مصطفی چمران

☑️ به پایان تحقیق درباره زندگی آیت الله کاشانی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =