زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره ایرج میرزا ✏️ + شخصیت او و نمونه اشعار

مقاله درباره زندگینامه و شخصیت ایرج میرزا با توضیح کامل

تحقیق درباره ایرج میرزا و زندگینامه او : ایرج میرزا در پاییز سال ۱۳۵۳ چشم به جهان گشود، پدر و پدر بزرگ ایرج هر دو شاعر بودند و طبع شعری به او نیز با ارث رسیده بود او زبان‌های فارسی، عربی و فرانسوی را در تبریز آموخت و در محضر استادانی مانند آقا محمد تقی عارف اصفهانی و میرزا نثر الله بهار شیروانی کسب علم کرد. با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره زندگی آیت الله کاشانی

تحقیق درباره ایرج میرزا

زندگینامه ایرج میرزا

ایرج میرزا در سن ۱۶‌ سالگی ازدواج کرد، اما پس از مدتی هم پدر هم همسر خود را از دست داد سپس به دربار رفت و در سال ۱۳۰۳ با سمت بازرس کل امور مالیه خراسان را رها کرد و به تهران آمد. بارزترین کوشش‌های ادبی او در همان ۵ سالی بود که در خراسان اقامت داشت او شاعر بود و نمی توانست نسبت به جنبش‌های آزادی خواهی در کشور بی اعتنا باشد.

به همین دلیل در شعر او سادگی و صمیمیت، عمق اندیشه، لحن افشا و اعتراض در شعر هایش به چشم می‌خورد و در همان سال‌ها او را به عنوان شاعر بزرگ ملی می‌شناسند و در هنگام ورود به تهران مردم از او استقبال گرم و پر شوری کردند. ایرج میرزا نزدیک به دو سال در شهر تهران ماند و وقت خود را صدف فعالیت‌های ادبی کرد سرانجام در سال ۱۳۰۵ براثر سکته قلبی این جهان را دار وداع گفت و در مقبره ظهیر الدوله به خاک سپرده شد.

شخصیت ایرج میرزا

ایرج میرزا تعلق خاطر خود را نسبت به اشرافیت و نسب خود حفظ کرده بود، او مانند پدرش صدر الشعراء گاهی دچار فقر می‌شد به همین دلیل همفکری و همدردی با فقیران و روحیه اعتراض به نابرابری‌های اجتماعی در او زنده بود، ایرج به سبب خصلت ولخرجی، سفرهای مداوم برخلاف میل درونی گاهی مجبور به مدیحه سرایی اعیان و اشراف می‌شد اما از این کار بیزاری می‌جویید.

کسانی ته با او ارتباط داشتند می‌گفتند او در زندگی روزمره خود بسیار با وقار و متین است در جمع با احتیاط سخن می‌گفت اما در محافل خصوصی و در جمع دوستانش بسیار بذله گو بود یک پرفسور روسی در زمان حیات ایرج میرزا او را ملاقات کرده و درباره او می‌گوید: مردی بود سیاه‌سوخته و لاغراندام و متوسط‌القامه و در رفتار و گفتار شکیبا و بردبار. اشعار ایرج وقتی خودش آن‌ها را می‌خواند، جان می‌گرفت.

نمونه اشعار ایرج میرزا

رسم است هر که داغ جوان دیده
دوستان رافت برند حالت آن داغ ‌دیده را
یک دوست زیر بازوی او گیرد از وفا
وان یک ز چهره پاک کند اشک دیده را
آن دیگری بر او بفشاند گلاب قند
تا تقویت شود دل محنت ‌کشیده را
یک چند دعوتش به گل و بوستان کنند
تا برکنندش از دل، خار خلیده را
جمعی دگر برای تسلای او دهند
شرح سیاه ‌کاری چرخ خمیده را
القصه هر کس به طریقی ز روی مهر
تسکین دهد مصیبت بر وی رسیده را
آیا که داد تسلیت خاطر حسین
چون دید نعش اکبر در خون تنیده را
آیا که غمگساری‌ و اندوه بری نمود
لیلای داغ دیده‌ی محنت ‌کشیده را
بعد از پدر دل پسر آماج تیغ شد
آتش زدند لانه‌ی مرغ پریده را

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره زندگی آیت الله کاشانی
و
تحقیق درباره زندگینامه وحشی بافقی

✅ به پایان متن تحقیق درباره ایرج میرزا رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =