تحقیق در مورد حبیب یغمایی کلاس چهارم ✏️ + آثار ایشان
مقاله دانش آموزی درباره آثار و زندگینامه حبیب یغمایی برای کلاس چهارم
تحقیق در مورد زندگی حبیب یغمایی : وی شاعر معاصر، پژوهشگر ادبی و روزنامه نگار برجسته ایرانی بود که توانسته آثار زیادی از خودش به جای بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد بهاءالدین خرمشاهی
زندگی نامه حبیب یغمایی
حبیب یغمایی در سال ۱۲۰۸ در خور ناحیهای جندق به دنیا آمد، پدر او منتخب السادات از شاعران و ادیبان محلی بود که از او چند منظومه مانند مثنوی فتح نامه سردار جنگ کاشانی به یادگار مانده است، حبیب یغمایی دوران کودکی خود را در خور گذراند و نخست قرآن را در مکتب خانهها نزد ملایان محلی آموخت.
سپس به کسب دانشهای مقدماتی روی آورد، او در سال ۱۲۹۵ به دامغان رفت و در مدرسه ناظمیه به تحصیل مشغول شد. در سال ۱۳۰۰ از دامغان عازم تهران شد و در مدرسه آلیانس به تحصیل پرداخت سپس وارد دارالمعلمین مرکزی برای تحصیل در رشته ادبی شد و از محضر استادانی همچون ابوالحسن فروغی و عباس اقبال بهره برد.
عباس اقبال او را در کار نویسندگی و تحقیقات ادبی راهنمایی کرد، در همین زمان با مجتبی مینوی آشنا شد که سال بعد به اروپا رفت و هنگامی حبیب یغمایی مجله یغما را راه اندازه با او در این مجله همکاری کرد و سالهای نخست در هر شماره مقالهای علمی از مجتبی مینوی درج شده است.
یغمایی ابتدا موت کوتاهی پس از پایان تحصیل به عنوان رئیس اداره آمار به خور رفت سپس در وزارت معارف استخدام شد و به عنوان رئیس معارف سمنان اولین مدرسه را در زادگاه خود تاسیس کرد.
در سال ۱۳۰۹ به تهران انتقال یافت و دبیری چند مدرسه از جمله دار الفنون و عضویت اداره انطباعات را برعهده او بود، یحیی خان اعتماد الدوله قراگزلو تالیف کتابهای درسی را به یغمایی واگذار کرد و برخی از اشعار ساده او مانند زاغ و روباه در کتب درسی فارسی راه یافت و باعث شهرت او میان دانش آموزان شد، علاوه بر آن شعر نخل تیر در ادبیات فارسی به دلیل موضوع و استفاده متناسب از واژگان محلی جایگاه ویژهای پیدا کرد.
در سال ۱۳۲۷ حبیب یغمایی مجله یغما را تاسیس کرد و همزمان در مدارس عالی مشغول تدریس بدیع، قافیه و صناعات ادبی بود و رسالهای با هدف تدریس قافیه تالیف کرد که چند بار تجدید چاپ شد در سال ۱۳۳۱ او رئیس اداره مطبوعات شد و پیشنهاد او نام این اداره به ادارهی نگارش تغییر یافت.
در شهریور ۱۳۵۶ در دانشگاه کرمان و آخرین مجمع کنگرهی تحقیقات ایرانی همزمان با سی امین سال انتشار مجله یغما از مدیر آن حبیب یغمایی تجلیل گردید و در همان سال از دانشگاه تهران دکترای افتخاری در رشته ادبیات دریافت کرد.
چاپ و نشر مستمر مجله یغما طی سی و یک سال در ۳۶۶ شماره بزرگترین خدمت حبیب یغمایی به زبان فارسی بود. سرانجام حبیب یغمایی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۶۳ در تهران دیده از جهان فرو بست و آرامگاه او در شارستان خور است.
آثار حبیب یغمایی
تالیف و تصحیح
- نمونه نظم و نثر فارسی
- علم قافیه
- جغرافیای جندق و بیابانک
- فردوسی در شاهنامه
- غزلیات سعدی( تصحیح)
- ترجمه تفسیر طبری( تصحیح)
- منتخب شاهنامه( تصحیح)
- گرشاسب نامه، اسدی طوسی( تصحیح)
- قصص النبیا، ابواسحاق نیشابوری( تصحیح)
- دخمه ارغوان: داستان گلستان سعدی( تصحیح)
به اهتمام حبیب یغمایی
- عامری نامه
- نامه مینوی
- مقالات فروغی، جلد اول
- مقالات فروغی، جلد دوم
- مقالات فروغی درباره شاهنامه فردوسی
- یادنامه تقی زاده، به اهتمام حبیب یغمایی، انجمن آثار ملی
همچنین بخوانید:
تحقیق درباره ادیب الممالک فراهانی
و
تحقیق درباره زندگینامه صائب تبریزی
کلام آخر: با پایان تحقیق در مورد حبیب یغمایی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات برای ما بنویسید.