ادبیاتفرهنگ و هنر

جواب درس ۷ فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای 💖 ذوق لطیف

جواب کارگاه درس پژوهی صفحه 88 و 89 درس 7 کتاب فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای و کار و دانش

جواب درس هفتم فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای؛ در این نوشته جواب کارگاه درس پژوهی صفحه ۸۸ و ۸۹ کتاب فارسی و نگارش یازدهم هنرستان را در اختیار شما دانش آموزان عزیز قرار داده‌ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

پاسخ درس بعدی: جواب درس هشتم فارسی یازدهم فنی حرفه‌ای

جواب درس ۷ فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای
جواب درس ۷ فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای

جواب کارگاه درس پژوهی صفحه ۸۸ و ۸۹ فارسی و نگارش یازدهم فنی حرفه ای

۱) مترادف هر واژه را بنویسید.
جواب:
مفاتیح (کلیدها)
مستقر (پایدار، استقرار یافته)
متمکّن (ثروتمند، توانگر)

۲) از متن درس، چهار ترکیب وصفی که اهمّیت املایی دارند، بیابید و بنویسید.
جواب: مشیت الهی / منبع بی شائبه / قصه‌های اصیل / انعطاف جادوگرانه / ذوق ادبی / بحران‌های عصبی

۳) در بند دوم درس، در کدام جمله‌ها، «مفعول» دیده می‌شود؟ «نهاد» این جمله‌ها را مشخّص کنید.
جواب: با این حال، او (نهاد) نیز مانند مادرم توکّلی (مفعول) داشت که (نهاد: محذوف) به او مقاومت (مفعول) و استحکام اراده می‌بخشید. از بحران‌های عصبی، که امروز رایج است و تحفۀ برخورد فرهنگ شرق با غرب است، در آن زمان خبری نبود. هر عصب و فکر به منبع بی شائبۀ ایمان وصل بود که (نهاد: محذوف) خوب و بد  (مفعول) را به عنوان مشیت الهی می‌پذیرفت. به این زندگیِ گذرا آن قدرها دل نمی‌بست که (نهاد: محذوف) پیشامد ناگوار (مفعول) را فاجعه ای بینگارد و در نظرش اگر یک روی زندگی زشت می‌شد، روی دیگری بود که بشود به آن پناه برد.

۴) کدام عبارت درس، به ویژگی سهلِ ممتنع بودنِ سبک سعدی اشاره دارد؟
جواب: این تنها، خصوصیت سعدی است که سخنش به سخن همه شبیه باشد و به هیچ کس شبیه نباشد. در زبان فارسی، احدی نتوانسته است مانند او حرف بزند و در عین حال، نظیر حرف زدن او را هر روز در هر کوچه و بازار می‌شنویم.

۵) به بیت زیر از سعدی توجّه کنید:
هرگز وجود حاضرِ غایب شنیده‌ای؟ / من در میان جمع و دلم جای دیگر ا‌ست
همان طور که می‌بینید واژه‌های «حاضر» و «غایب»، هم زمان، به پدیده‌ای واحد نسبت داده شده‌اند و به بیان دیگر، غایب، صفت حاضر، واقع شده است.
به نظر شما چنین امری ممکن است؟
انسانی که حاضر است، نمی‌تواند غایب باشد؛ چون این دو صفت، متناقض‌اند؛ یعنی جمع شدن آنها باهم ناممکن است؛ چون هر یک، وجود دیگری را نقض می‌کند؛ با این حال، شاعر چنان آن دو را هنرمندانه، در کلام خود به کار برده است که زیبا، اقناع کننده و پذیرفتنی می‌نماید. به این گونه کاربرد مفاهیمِ متضاد، آرایهٔ «متناقض نما» (پارادوکس) می‌گویند.

🟪 آرایهٔ متناقض نما را در دو سرودۀ «قیصر امین پور» بیابید.

الف) کنار نام تو لنگر گرفت کشتی عشق / بیا که یاد تو آرامشی است طوفانی
جواب: آرامش طوفانی

ب) بارها از تو گفته‌ام از تو / بارها از تو، بارها با تو
ای حقیقی‌ترین مجاز، ای عشق! / ای همه استعاره‌ها با تو
جواب: حقیقی ترین مجاز

۶) نویسنده برای قصّه‌های ایرانی چه ویژگی‌هایی را بر می‌شمارد؟
جواب: قصه‌هایی پررنگ و نگار و پرّان و نرم

۷) معنی و مفهوم جمله‌های زیر را بنویسید.

🟧 سراچۀ ذهنم آماس می‌کرد.
جواب: بر وسعت آگاهی‌ام افزوده می‌شد.

🟧 از فرط هیجان لُکّه می‌دویدم.
جواب: به سبب هیجان زیاد بالا و پایین می‌پریدم و یورتمه می‌رفتم (نشان از شادی بسیار).

🔔 توجه: شما دانش آموزان عزیز و کوشا می توانید برای دسترسی سریع‌تر و بهتر به مطالب کمک درسی کتاب فارسی پایه یازدهم هنرستان، کلمه و عبارت «ماگرتا» را به همراه مطلب مورد نظر خود جستجو کنید.

پاسخ درس قبلی: جواب درس ۶ فارسی یازدهم فنی حرفه‌ای

ℹ️ در انتها امیدواریم که مقاله جواب درس ۶ فارسی و نگارش یازدهم هنرستان، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. نظرات خود را در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =