ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل فیل و فنجان ⭕️+ ریشه و اصطلاح انگلیسی

معنی و مفهوم ضرب المثل فیل و فنجان به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل فیل و فنجان : فیل و فنجان یکی از ضرب المثل و اصطلاح‌های قدیمی است که مردم استفاده می‌کنند و دقیقا زمانی که دو چیز متضاد را می‌بینند، می‌گویند این‌ها مانند فیل و فنجان هستند؛ یعنی دو چیز متضاد همدیگر است.

خداوند همیشه همه‌ چیز را در دنیا متضاد و مکمل هم درست کرده است؛ مثل کوچک و بزرگ، لاغر و چاق، بلند و کوتاه. یعنی هیچ کسی مثل هم نیست و حتی نوع شخصیت افراد هم باهم فرق می‌کند. برای آشنایی با مطالب کامل‌تری در مورد ضرب المثل، در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل دسته گل به آب دادن

معنی ضرب المثل فیل و فنجان

مفهوم ضرب المثل فیل و فنجان

مفهوم این ضرب المثل این است که دو شخص یا دو چیز که از نظر جثه و ظاهر باهم ناهماهنگ هستند و یکی بزرگ و دیگری کوچک است. به عنوان مثال اگر یکی وزنش 130 و دیگری وزنش 50 باشد؛ این اصطلاح در ذهنمان قرارمی‌گیرد. چون فیل نماد بزرگی و عظمت است و فنجان نماد و نشانه‌ی کوچکی و ظریف بودن می‌باشد.

شاید فنجان قلب بزرگی داشته و حتی شاید در آب خوردن به فیل کمکی کرده است که همچین ضرب المثلی را به کار برده‌اند. این مثل می‌گوید که این فیل و فنجان از هر نظر باهم فرق دارند ولی باز هم با این همه اختلاف با هم دوست هستند.

بازآفرینی ضرب المثل فیل و فنجان

ضرب المثل فیل و فنجان می‌گوید که ظاهرآدم‌ها هیچ تاثیری بین دوستی و رفاقت ندارد؛ حتی اگر واقعا خیلی شبیه فیل و فنجان باشند.

دوست اگر دوست باشد می‌توانند با یکدیگر بسازند و رفاقتشان را محکم‌تر پیش ببرند؛ پس ربطی به نوع شخصیت ندارد و یا بزرگی و کوچکی نمی‌تواند رفاقت دو دوست را از بین ببرد.

پس ظاهر بین رفاقت تاثیری ندارد؛ هر فردی منحصر به فرد است. این الگوی فکری، احساسی و رفتاری هر کسی است که از او شخص متفاوتی با دیگری می‌سازد.

معلوم نیست این اصطلاح از کجا نشات می‌گیرد. اگر در دنیا همه‌ی مردم یک شکل و اندازه بودند، همه چیز تکراری می‌شد یا اگر همه‌ی آدم‌ها چاق بودن یا لاغر، دنیا بی معنی می‌شد و یا اگر شخصیت همه یکی بود، درختان و کوه‌ها یکسان بودند کار دنیا سخت می‌شد؛ پس هرچیزی یک حکمتی دارد که ما انسان‌ها از آن بی خبریم.

همه‌ی ما انسان‌ها باید بدانیم که همه‌ چیز یا همه‌ کس را باید همان جوری که هستند، بپذیریم و به دنبال عوض کردن کسی نباشیم که در آن صورت نمی‌توانیم شرایط را همان جوری که می‌خواهیم پیش ببریم. بنابراین باید قانع باشیم.

حکایت ضرب المثل فیل و فنجان

روزی روزگاری فیلی قوی از شدت خستگی نمی‌توانست راه برود و خیلی زیاد تشنه‌اش بود. او دنبال آب بود، ناگهان گوشه‌ی درخت یک فنجان زرد رنگی را دید که دارد خودنمایی می‌کند و یک فیل پیر هم کنارش نشسته بود. فیل قوی، خوشحال شد که می‌تواند آبی بنوشد.

پس به سمت فنجان رفت و تا نزدیک آن شد فیل دیگری را داخل فنجان دید و از ترسش عقب رفت و خواست دوباره امتحان کند ولی فیل داخل لیوان لجبازتر از این حرف‌ها بود. خواست از فیل پیر کمک بگیرد ولی بیخیال شد و راهش را با سستی ادامه داد.

چندین سال دیگر فیل قوی تصمیم گرفت درس بخواند. او دید معلم‌اش همان فیل پیری است که در کنار فنجان بود و درس آن روز این بود که ما می‌توانیم تصویر خود را داخل آب ببینیم. فیل قوی بسیار ناراحت شد که چرا آن روز از فیل پیر کمک نخواسته و تشنه مانده است.

اصطلاح انگلیسی ضرب المثل فیل و فنجان

Absolutely (totally) disproportionate.
کاملاً (مطلقاً) نامتناسب.

مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل خر ما از کرگی دم نداشت
و
معنی ضرب المثل حرمت امامزاده با متوالی است

✅ به پایان ضرب المثل فیل و فنجان رسیده‌ایم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =