ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل زهی خیال باطل با گسترش و مفهوم

معنی و مفهوم ضرب المثل زهی خیال باطل به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل زهی خیال باطل : این ضرب المثل نیز همانند بسیاری از ضرب المثل‌های موجود دارای کاربرد بسیاری بوده که معمولا برای افراد خوش خیال و خوش بین مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرگاه مشکلی برای فردی پیش بیاید این دسته از افراد می‌گویند: این اتفاقات به این دلیل رخ داده که خوش بین نبودید و بدبینانه به موضوع فکر کرده‌اید.

بهتر است از این دسته افراد دوری کنید، چرا که ممکن است به جای اینکه منفعتی در اختیار شما بگذارند پر از ضرر و زیان باشند. برای آشنایی با مطالب کامل‌تری در مورد ضرب المثل، در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید‌.

مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد

معنی ضرب المثل زهی خیال باطل

مفهوم ضرب المثل زهی خیال باطل

ضرب المثل زهی خیال باطل این مفهوم را در بر دارد که کسی در خیالات پوچ و بیهوده خود به سر می‌برد و به جای زندگی در حال، زندگی خود را در تصوراتش به سر می‌برد. در برخی اوقات همه چیز طبق آنچه که فکر می‌کنید پیش نخواهد رفت و ممکن است برعکس ماجرا اتفاق بیفتد.

همان طور که در بالا نیز گفته شد این ضرب المثل در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شخصی در انجام یک مسئله یا مسائلی خوش بینانه فکر نمی‌کند و در انجام آن مسئله و در زمان پایان کار، عاقبت آن را نمی‌سنجد.

این ضرب المثل که به شکل کنایه‌طور به کار می‌رود به معنای این است که بهتر است در این دنیا خوش خیال نبوده و به جای زندگی کردن در تصورات، در حال پیش‌روی کنید.

داستان ضرب المثل زهی خیال باطل

روزی روزگاری پسرک خوش خیالی در یک گوشه از این دنیای بزرگ زندگی می‌کرده است. پسرک بسیار خوش خیال بود و هیچ ناراحتی و غمی را به بدن و زندگی خود راه نمی‌داد. او همیشه غرق در رویا و خیال‌بافی بود و آرزوهای بزرگی داشت. پسرک همین طور با خیالاتاش بزرگ و بزرگ‌تر می‌شد ولی هیچ تلاشی برای رسیدن به آرزوهایش نمی‌کرد.

هرگاه کسی از او می‌پرسید تو که آرزو و اهداف بسیاری داری پس چطور بدون کاری قصد رسیدن به آن‌ها را داری؟ او نیز می‌گفت خداوند بزرگ است و مرا به آرزوهایم خواهد رساند. اما زهی خیال باطل، مگر می‌شود بدون حرکت و تلاشی از طرف خود انسان خداوند همه چیز را برایش محقق کند؟ خیر این کار به هیچ وجه قابل انجام نبوده و نخواهد بود.

از آن پس هرگاه کسی با فرد خوش خیالی روبرو می‌شد که در تصورات و افکار خود غرق شده و بدون انجام کاری قصد موفقیت را دارد، از ضرب المثل زهی خیال باطل استفاده می‌کند.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل زهی خیال باطل

این ضرب المثل به خوش خیال بودن و داشتن افکار خام و بیهوده اشاره دارد و این موضوع را بیان می‌کند که بهتر است با خوش بین بودن و نسجیدن عواقب، کاری را انجام ندهید. چرا که ممکن است این کار در آینده سبب تباهی و بدبخت شدن شما شود که در این صورت هیچ راهکاری برای درست کردن اوضاع نخواهید داشت.

مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن
و
معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره

به پایان معنی ضرب المثل زهی خیال باطل رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =