مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن ⚡️ + داستان و گسترش

ریشه و داستان حکایت قدیمی «به گرد پا نرسیدن» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن : این اصطلاح دارای معنا و مفاهیم بسیار و گسترده‌ای کرد که هر یک در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که بخواهیم معنی ظاهری آن را مورد بررسی قرار دهیم، به معنای برخوردار بودن از میزان سرعت بسیار در حرکت کردن است.

این حکایت دارای دو جنبه مثبت و منفی بوده که می‌توان از آن هم در مواقع مثبت و هم در منفی استفاده کرد. یعنی هم می‌توان برای تعریف کردن از کسی مورد استفاده قرار داد و هم اینکه به منظور تحقیر کردن کسی استفاده کرد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

مفهوم ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

این ضرب المثل معنا و مفهوم عمیقی داشته و در دو جهت قابل استفاده است. مفهوم ضرب المثل به گرد پا نرسیدن به کسی اشاره دارد که هیچ کس قادر به بودن همانند او نیست و برای مثال وقتی می‌گوییم : فلانی فرد ثروتمندی است و کسی نمی‌تواند به گرد پایش برسد، یعنی او فردی نمونه است و هیچ‌کس نمی‌تواند همانند او باشد.

این تنها یک نمونه برای این ضرب المثل بود و باید بدانید که مثال‌های بسیاری برای این مورد وجود دارد که هر یک در جا و زمانی کاربرد دارد.

داستان ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

در روزگاران قدیم زمانی که هنوز وسیله نقلیه‌ای وجود نداشت و کمتر کسی دارای اسب و الاغ بود، تعدادی از روستاییان تصمیم گرفتند تا برای خرید لوازم مورد نیاز و ضروری روستاییان به شهر بروند. به این منظور چند نفر از جوانان و افراد مسن راهی شهر شدند و قصد داشتند تا با این کار مقداری وسیله مورد نیاز را با خود به روستا بیاورند.

ولی آن‌ها مسیر طولانی در پیش داشتند و باید دارای انرژی بسیاری بوده باشند تا بتوانند خود را به شهر برسانند. هنوز راه چندانی نرفته بودند که همگی از پیر گرفته تا جوان خسته شده و زمین‌گیر شدند. هوا نیز بسیار گرم بود و مسیر طولانی که وجود داشت سبب بی‌حال شدن مردم شده بود.

ولی در این میان مرد میان سالی بدون خستگی و تند راه می‌رفت، طوری که انگار اصلا خستگی برایش معنایی نداشت. همه مردم با دیدن او در تعجب بودند و با خود گفتند: او چطور می‌تواند بدون اینکه ذره‌ای احساس خستگی کند آنقدر راحت برود.

خلاصه که دوباره به راه افتادند و رفتند و به شهر رسیدند. افراد تصمیم گرفتند تا چند روزی در شهر بمانند و استراحت کنند و سپس به سمت روستا به راه بیفتند. پس از چندین روز برخاستند و به راه افتادند، و وقتی که به روستا رسیدند مردمان روستا دورشان را گرفتند و پس از خسته نباشید گفتن اوضاع احوالشان را پرسیدند که چگونه رفت‌وآمد کردند.

همه در پاسخ سریع راه رفتن مرد را مثال زدند و بیان کردند که او طوری راه می‌رفت که کسی به گرد پایش هم نمی‌رسید.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

ضرب المثل به گرد پا نرسیدن از جمله ضرب المثل های کاربردی است که می‌توان از آن برای تعریف کردن یا حتی تحقیر کردن کسی استفاده شود.

در واقع این ضرب المثل به این منظور اشاره دارد که هیچ کس نمی‌تواند مثل و همانند کسی که مثال زده شده باشد. پس بهتر است که شما نیز سعی و تلاش خود را بکنید تا بتوانید همانند سایر افراد موفق شوید.

مَثَل های پیشنهادی: معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره
و
معنی ضرب المثل از کله سحر تا بوق سگ
و
معنی ضرب المثل یه روده راست تو شکمش نیست

☑️ به پایان معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 2 =