مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل از ماست که بر ماست ☄️ + بازآفرینی

ریشه و تاریخچه حکایت «از ماست که بر ماست» به همراه گسترش و بازآفرینی

معنی ضرب المثل از ماست که بر ماست : این ضرب المثل دارای جنبه منفی بوده و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که کسی کار نادرستی انجام داده و این عمل نادرست سبب گرفتار شدنش شده است. در این حالت فرد خودش تقصیرکار بوده و نباید کسی دیگر را گناهکار ببیند.

هر فردی در گرو اعمال خود بوده و زمانی که خطایی از او رخ می‌دهد، خودش سوال و جواب خواهد شد و بقیه از طرف او هیچ عملی را انجام نخواهند داد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

معنی ضرب المثل از ماست که بر ماست

مفهوم ضرب المثل از ماست که بر ماست

در بسیاری از مواقع افراد سبب بروز و انجام کار نادرستی می‌شوند که در این حالت ضرری به آنها وارد خواهد شد. در این مواقع می‌توان گفت: این اتفاقات به خاطر اعمالی است که هر فردی در زندگی‌اش انجام می‌دهد و خود نیز سزاوار تحمل سزای آن است. در واقع برای اینکه بتوانید به فرد درست‌کار و موفقی تبدیل شوید، باید دارای اعمال صحیحی باشید. به این وسیله با انجام اعمال درست، هیچ مشکل و دردسری نخواهید داشت.

داستان یا تاریخچه ضرب المثل از ماست که بر ماست

در روزگاران قدیم عده‌ای از مردم با یکدیگر دوست بوده و هر کاری را به همراه یکدیگر انجام می‌دادند. این موضوع سبب شده بود که کار درست و نادرست را به همراه یکدیگر انجام دهند و با یکدیگر ثواب و گناه کنند. این دسته از مردم روزی تصمیم گرفتند تا کار نادرستی را انجام دهند و با این روش منفعت و سودی به دست بیاورند. ولی نمی‌دانستند که خداوند با گناهکاران دوست نبوده و بلکه سر آن‌ها چیزی خواهد آورد که از گفته و کرده خود پشیمان خواهند شد.

از قدیم و ندیم نیز گفته‌اند که هر کسی سزای اعمال خودش را خواهید دید و کسی را از عوض دیگری مجازات نخواهند کرد. چندین مدت گذشت و روزی ناگهان یکی از این مردم به مریضی سختی دچار شد که همه را به آن نیز مبتلا کرد.

آن‌ها که حال و روز خوبی نداشتند با خود گفتند: مگر ما چه کرده‌ایم که حال به این روز افتادیم؟ هیچ یک خبری از پاسخ این پرسش نداشتند که ناگهان پیرمردی گفت: ای مردم، ما گناهان بسیاری را انجام داده‌ایم و این مریضی نیز عاقبت اعمالمان است. پس بدانید و آگاه باشید که از ماست که بر ماست.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل از ماست که بر ماست

خداوند در سوره رعد آیه 11 فرموده است: من عاقبت و آینده کسی را متحول نمی‌کنم و تغییری در آن نخواهم داد و بدانید که هر کسی عاقبت اعمال خود را تعیین کرده و خواهد دید. پس بدانید که انسان‌ها سرانجام عاقبت کارها و عملکردی که داشته‌اند را خواهند دید و در نهایت لازم به ذکر است که این ضرب المثل همانند مثل خودم کردم که لعنت بر خودم باد و خود کرده را تدبیر نیست است.

مَثَل های پیشنهادی: معنی ضرب المثل چشم بسته غیب می گوید
و
معنی ضرب المثل مثل ابر بهار
و
معنی ضرب المثل کاشکی را کاشتند سبز نشد

✅ به پایان معنی ضرب المثل از ماست که بر ماست رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل داشتید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =