مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد ☄️ + انشا

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «نم پس نمی دهد» به همراه انشا

معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد ؛ این حکایت دو معنا دارد. معنای نزدیک که از آن برداشت شده یعنی جایی خیس نمی‌شود و اثرات خیس شدن آن در بیرون ظاهر نمی‌شود.

با این حال معنای دور آن با توجه به موقعیت‌های مورد نظری که مورد استفاده قرار می‌گیرد، معنای متفاوتی از آن استنباط می‌شود. در ادامه در بخش ضرب المثل ماگرتا به تفسیر آن می‌پردازیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد

معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد

۱- یعنی شخص مورد نظر بسیار رازدار است و می‌توانی بدون استرس هر چه می‌خواهی به او بگویی. البته وقتی از کسی بخواهند اعتراف بگیرند ولی او چیزی را فاش و بازگو نکند، این ضرب‌المثل را به کار می‌برند.

۲- به کسی که کار‌هایش را بدون عیب و ایراد و کاملا تر و تمیز انجام دهد؛ به گونه‌ای که هیچ عیب و ایرادی در آن نبینید، این مَثل به کار برده می‌شود.

۳- گاها این اصطلاح برای افراد بخیل و خسیس نیز به کار می‌برند. مثلا: یک وقت برای قرض کردن به داییت رو نزنی! چون نم پس نمی ده.

تاریخچه حکایت نم پس نمی دهد

شخص ثروتمندی به بخل و خساست مشهور بود.‌ طوری که حتی اگر مستمندی در حال مرگ بود و از اول نانی درخواست می‌کرد، به او کمک نمی‌کرد. درِ خانه‌اش برای کسی گشوده نمی‌شد و بر سفره‌اش کم‌ترین غذایی وجود نداشت تا پرندگان از آن بخورند. روزی رسید که قصد سفر از طریق دریای مغرب به مصر کرد.

در این سفر دریایی، باد مخالف می‌وزید و دریا را متلاطم کرد و کشتی‌اش نزدیک بود غرق شود. در این هنگام بود که دست به دعا شد و فریاد می‌زد خدایا کمکم کن! دستانی که هیچ گاه بخشش نمی‌کرد، فقط زمانی که مجبور می‌شد از خدا برای نجات جانش کمک بخواهد. به همین دلیل مردم به او می گفتن که هرگز نم پس نمی‌دهد.

انشا با موضوع «ضرب‌المثل نم پس نمی‌دهد»

مقدمه: بهتر است جزء افراد راز دار و خیر‌خواه باشید و وظایف و کارها را به بهترین شکل به اتمام برسانید.

بدنه: رازداری را باید از سال‌های اولیه زندگی به کودکان آموزش داد تا در بزرگسالی نیز این خصلت را داشته باشند. والدین در قالب یک بازی می‌توانند به کودک رازداری را یاد دهند. زمانی که کودک در یک جمع رازی را افشا می‌کند، بازخورد والدین برایش مهم است.

اگر آن‌ها از رفتار کودک استقبال کنند، این عمل را تکرار خواهد کرد؛ اما اگر والدین اجازه افشاگری به او ندهند یا او را طرد کنند (نه به معنای قهر کردن و تنبیه کردن)، می‌توان گفت آموزشی برای رازداری به کودک است.

به عنوان مثال در خیلی از خانواده‌ها بین دختر و مادر شاید حرف‌هایی زده شود که نخواهند کسی دیگری آن را بفهمد یعنی دختر به مادرش می‌گوید که بین خودمان بماند و با خیال راحت حرفش را مادرش می‌گوید. خیلی خوب است که همه در خانواده‌هایشان افراد رازنگهدار داشته باشند که بتوانند به راحتی درد و دلشان را بگویند.

نتیجه: دو جا ضرب‌المثل «نم پس نمی‌دهد» به کار می‌رود یکی هنگام پول قرض ندادن به کسی و خساست به خرج دادن و دیگری برای ندادن اطلاعات به دیگران که می‌توان این مفهوم را به رازداری نیز تعبیر کرد.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره
و
معنی ضرب المثل از کله سحر تا بوق سگ

☑️ در این نوشته معنی ضرب المثل نم پس نمی دهد را بررسی کردیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =