ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل راه باز است و جاده دراز ⭕️ تاریخچه و بازآفرینی

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «راه باز است و جاده دراز» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل راه باز است و جاده دراز ؛ برای مشاهده مفهوم کامل، تاریخچه، گسترش و بازآفرینی این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل شتر دیدی ندیدی

معنی ضرب المثل راه باز است و جاده دراز

مفهوم ضرب المثل راه باز است و جاده دراز

این ضرب المثل جزو حکایت های پرکاربردی است که امروزه مورد استفاده عموم مردم قرار می‌گیرد. بسیاری از افراد در برخی مواقع اطرافیان خود را تهدید به رفتن می‌کنند و این موضوع سبب می‌شود تا اطرافیان نیز به زبان آمده و بگویند: راه باز است و جاده دراز.

این ضرب المثل به معنای این است که راه جاده باز و بزرگ بوده و تو نیز می‌توانی بدون هیچ دردسری بروی و دست از سر ما برداری. در واقع قصد و هدف مردم این است که بیان کنند در صورتی که قصد رفتن داشته باشی، کسی چلویت را نگرفته و به راحتی می‌توانی بروی.

بسیاری از مردم بر سر دعوا یا حتی لجبازی با دیگران به حرف‌های افراد خیرخواه گوش نداده و کار خود را انجام می‌دهند، در حالی که این کار می‌تواند به ضررشان تمام شود. ولی آن‌ها برای نافرمانی از اطرافیان و نشان داده یک دنده بودن خود اقدام به انجام آن می‌کنند.

به همین دلیل اطرافیان با مشاهده این کار به سیم آخر زده و به جای نصیحت و خیرخواهی می‌گویند: حال همه چیز را گفتیم و تو نیز شنیدی، پس راه باز است و جاده دراز هر کاری که دوست کاری را انجام بده.

داستان و حکایت راه باز است و جاده دراز

پیرمردی پولدار که دارای یک فرزند پسر بود در روستایی پادشاهی می‌کرد. این پادشاه خدمتکاران و کارگران بسیاری زیر دست خود داشت که تمامی آن‌ها گوش به فرمان پادشاه بودند. روزی پسر به نزد پدر آمد و گفت: پدر مقدار زیادی پول نیاز دارم که تو باید به من بدهی.

پادشاه که از طرز بیان پسرش خوشش نیامده بود، گفت: پسرم من این همه پول را با زحمت و تلاش به دست آورده‌ام و نمی‌توانم مقدار زیادی از آن را به تو بدهم، پس بهتر است خودت بروی کار کنی و پولت را خرج کنی. پسر که ناراحت و خشمگین شده بود، گفت: تو یک فرزند که بیش نداری و مجبوری خواسته‌های او را برآورده کنی، پس پول مورد نیازم را به من بده.

مدتی گذشت و پسر که نتوانسته بود پدرش را متقاعد به دادن پول کند، تصمیم گرفت او را تهدید به رفتن کند. پس گفت: پدر اگر پولی را که نیاز دارم را ندهی، من نیز تو را ترک خواهم کرد و از این دیار خواهم رفت. پدر که می‌دانست پسرش از این عرضه‌ها ندارد، گفت: باشه حال که می‌خواهی مرا ترک کنی برو راه باز است و جاده دراز. پسر که توقع این حرف را از سوی پدر خود نداشت با عصبانیت و ناراحتی محل را ترک کرد.

گسترش و بازآفرینی راه بازه و جاده دراز

در بسیاری از مواقع ممکن است فردی بر سر هر چیزی به بقیه و اطرافیان خود بی اهمیتی کرده یا حتی برایشان ناز کند که در این مواقع برخی افراد برای اینکه او را از سر لجبازی پایین بیاورند از این ضرب المثل استفاده می‌کنند.

هدف از آن این است که به فرد بفهمانند بهتر است لجبازی را کنار گذاشته و به صحبت و خیرخواهی‌های دیگران گوش کند تا بتواند در آینده به جایی رسیده و آینده درخشانی داشته باشد.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل پا به دریا بگذاره دریا خشک می شود
و
معنی ضرب المثل بی چشم و رو

☑️ به پایان معنی ضرب المثل راه باز است و جاده دراز رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 18 =