ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا

معنا و مفهوم حکایت «چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا» به همراه گسترش و بازآفرینی آن

معنی ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا به دزدی اشاره دارد که با استفاده از چراغی به دزدی رفته و قصد انجام کار خود را دارد. باید بدانید دزدی که با چراغ به انجام کار خود مشغول شود، بهتر از دزدی خواهد بود که در تاریکی و بدون چراغی قصد انجام کار خود را دارد.

در واقع فرد با استفاده از روشنایی می تواند بهترین وسیله‌ها را انتخاب کرده و با خود ببرد ولی در تاریکی به علت اینکه فرد دید واضحی ندارد، ممکن است لوازم بدرد نخوری را با خود ببرد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل دزد آمد و هیچ نبرد

معنی ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا

مفهوم ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا

منظور ضرب المثل از چراغ، اطلاعات و آگاهی‌هایی است که دشمنان از ما دارند و می‌توانند با استفاده از این چراغ ما را به زمین بزنند. یکی از مهم‌ترین و به خصوص ترین چراغی که ما می‌توانیم در اختیار دشمنان قرار دهیم، فاش کردن اسرار زندگی‌مان است که به این طریق دشمن می‌تواند به راحتی با استفاده از اطلاعات بیان شده، ما را شکست داده و برنده شود.

داستان حکایت چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا

مرد زرنگ و باهوشی در روستایی زندگی می‌کرد که همیشه و در همه مواقع از در دوستی با مردم وارد می‌شد و اطلاعاتی راجع به زندگی‌شان می‌گرفت و با این کار قصد داشت که در مواقع مورد نیاز از این اطلاعات بر علیه افراد استفاده کند. او روزانه نزد تعدادی از اهالی می‌رفت و اطلاعاتی از آن‌ها می‌گرفت.

روزی فرد با خود فکر کرد و گفت: بهتر است روزی را انتخاب کنم و همه اهالی روستا را در میدان جمع کنم تا بتوانم از اطلاعات بدرد بخور خود استفاده‌ای کنم. روزهایی گشت تا اینکه فرد به همه اهالی روستا اطلاع داد که قرار است در میدان اتفاقی بیفتد و بهتر است همه در آنجا حضور داشته باشند.

مردم که از شنیدن این حرف حیرت زده شده بودند، آماده شده و راهی میدان شدند. مرد به وسط میدان رفت و تک به تک اطلاعات خود را در مورد افراد فاش کرد. او می‌دانست که با انجام این کار اختلافات بزرگی در روستا به وجود خواهد آمد ولی با این حال این کار را انجام داد. در این حین پیرزنی از پشت مرد حرف زد و گفت: پس این کاری بود که می‌خواستی انجام دهی و به همین خاطر از در دوستی وارد می‌شدی و به منزل افراد ورود می‌کردی.

سپس از ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا استفاده کرد و هدف او این بود که بگوید این مرد دروغگو بوده و برای منفعت خود با مردم دوستی می‌کرد.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل

هر میزان که افراد اطرافمان از میزان اطلاعات کمی نسبت به ما برخوردار باشند، بهتر بوده و به این سبب نمی‌توانند تا اسرارمان را در جایی فاش کنند. در واقع باید بدانید که بهتر است هیچ چیز زندگی خود را در اختیار افراد دیگری قرار ندهید؛ چرا که از این طریق آن‌ها می‌توانند به دشمن شما تبدیل شده و از اطلاعات شما سوء استفاده کنند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل پنبه دزد دست به ریشش می کشد
و
معنی ضرب المثل صد رحمت به دزد سر گردنه

☑️ به پایان معنی ضرب المثل چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این حکایت قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 18 =