معنی ضرب المثل کو گوش شنوا ⚡️+ مفهوم و بازآفرینی
معنی و مفهوم ضرب المثل کو گوش شنوا به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی
معنی ضرب المثل کو گوش شنوا : این ضرب المثل جزو ضرب المثلهای پرکاربردی است که بیشتر از سایر ضرب المثلها مورد استفاده قرار میگیرد. ضرب المثل کو گوش شنوا زمانی به کار میرود که برای مثال فردی در حال صحبت کردن است ولی کسی به صحبتهای او گوش نمیکند.
در این حال فرد از سر عصبانیت میگویند: کو گوش شنوا، یعنی متاسفانه کسی نیست که خوب به سخنان من گوش دهد. هدف گوینده از بیان این ضرب المثل، ابراز ناراحتی و گلایه خود نسبت به سایر افراد است. برای آشنایی با مطالب کاملتری درمورد ضربالمثل، در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل افاده ها طبق طبق سگ ها به دورش وق و وق
مفهوم ضرب المثل کو گوش شنوا
این ضرب المثل در اکثر اوقات به شکلی استفاده میشود که فردی در حال صحبت با چند یا چندین نفر روی مسئلهای است، ولی هیچ فردی به سخنان او گوش نداده و بدون هیچ گونه توجه و فکری از روی آن سرسری عبور میکنند. این موضوع سبب خواهد شد تا از صحبتهای گوینده چیزی متوجه نشده و هیچی ندانید.
برای مثال پسری را در نظر بگیرید که دارای چند دوست شلوغی است که هیچ یک از آنها درسخوان نیستند. به همین دلیل مادر پسرک به او توصیه کرد: که ای پسرم دوستان تو افراد مناسبی برای دوستی نیستند و ممکن است درس نخواندن آنها روی تو نیز تاثیر بگذارد. پس بهتر است برای رفاقت افراد دیگری را انتخاب کنی. به این منظور وقتت نیز تلف نمیشود، ولی کو گوش شنوا؟ پسرک به هیچکدام از حرفهای مادرش گوش نمیداد و همچنان به کار خود مشغول بود.
داستان یا تاریخچه ضرب المثل کو گوش شنوا
در روزی از روزها خانواده قدرتمند و پولداری در شهر زندگی میکردند که دارای یک پسر موفق بودند. مدتی گذشت و همه از پسر درخواست کردند تا راز موفقیتش را به همه بگوید. ولی زمانی که پسرک شروع به تعریف شد هیچ کس به سخنان او اهمیت نداد و توجهی به آن نکردند. به همین منظور پسر ناراحت و عصبانی شد و با خود گفت: این مردمانی که از من درخواست بیان راز موفقیتم را داشتند حال کو گوش شنوا که به صحبتهای من گوش دهد.
این ماجرا سبب شد تا پسر از آن به بعد در مورد هیچ راز موفقیتی صحبت نکند و بیشتر به جای جمع، زندگی خود را در تنهایی به سر ببرد. او به این باور رسیده بود که تنهایی بهتر از جمعیت است. چرا که در تنهایی خودتی و خودت، ولی در جمع موظف هستی تا تابع آنها رفتار کنی.
از این ماجرا به بعد هر وقت کسی میخواست به افراد بی توجهی اشاره کند که به حرفهای کسی گوش نمیدادند، از این ضرب المثل استفاده میکردند. در واقع هدف از این ضرب المثل این است که بگوییم زمانی که ما غرق صحبت بودیم، هیچ کسی با گوشهای شنوای خود به حرفهای ما گوش نداد.
گسترش و بازآفرینی ضرب المثل کو گوش شنوا
هر فردی در جایگاه خود از جمله افراد والا مقامی است که سایر افراد موظف هستند تا به آن احترام بگذارند و بلعکس. البته باید بدانید که این میزان احترام نیز درصورتی خواهد بود که سایر افراد نیز به شما احترام بگذارند. لازم به ذکر است در صورتی که با مواقعی مواجه شدید که افرادی درحال صحبت بودند، موظف هستید تا تمام و کمال به سخنان او گوش فرا دهید تا در دفعات بعدی آنها نیز به سخنان شما گوش دهند.
اصطلاح انگلیسی ضرب المثل کو گوش شنوا
As if you’re talking to a brick wall.
انگار با یک دیوار آجری صحبت می کنید.
مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل آفتاب از کدوم ور در اومده
و
معنی ضرب المثل هر کسی از ظن خود شد یار من
به پایان معنی ضرب المثل ضرب المثل کو گوش شنوا رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.