تحقیق در مورد ادبیات تعلیمی یا اندرزی ✍️ + کاربردها
مقاله دانش آموزی درباره خصوصیات و کاربردهای ادبیات اندرزی یا تعلیمی
ادبیات تعلیمی یا اندرزی به نمونه آثار ادبی گفته میشود که به طور کلی متن آن مربوط به آموزشهای اخلاقی و اجتماعی میباشد که به قصد پرورش و تربیت خلق شده است.
پرورش، تعلیم و تربیت به طور کلی از اولین پریشانیهای انسان بوده و از اول ریشه پیامبران و وجود آنها به این نیت بوده است که بشر آموزشهای لازم را از طریق آنها کسب کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
خصوصیات و کاربرد ادبیات تعلیمی
به مرور زمان با ایجاد و تکمیل شدن ادبیات آن را تقسیم بندی کردند و افراد مختلفی از جمله شاعران آموزشهای لازم را به شکل ادبی و پرورشی راه را برای آموختن آسانتر کردند، به همین جهت ادبیات تعلیمی به وجود آمد.
به این دلیل مفهوم ادبیات تعلیمی، تعریف ادبیاتی است که خوشبختی و خوش اقبالی انسان را در پرورش سالم و صالح او نشان میدهد و انسان را متوجه تربیت کامل روحی و اخلاقی میکند. ادبیات تعلیمی در زبان عامیانه به معنی آثاری که محتوای آن مسئله اخلاقی، عرفانی، مذهبی و اجتماعی است میگویند.
آفرین نامه یکی از آثار ابوشکور بلخی و کلیله و دمنه است که از شاعرانی مانند رودکی که بیتهای مختلفی از آن در تاریخ به جا مانده است.
ویژگی این ادبیات آثاری است که میتواند از دیروز تا امروز به انسان در زمینههای مختلف ادبی، فرهنگی و پرورش کمکهای بسیاری کند؛ به همین جهت در بین شاهکارهای بزرگ دنیا به اثرهای گوناگونی بر میخوریم که با وجود ارزشهای هنری حائز آموزشهای تعلیمی هم هستند.
آن مواردی که موجب پیدایش و گسترش ادبیات تعلیمی میشود، تشکیل معرفت و تایید آن در فرهنگ ایران میباشد. عارفانی که تصمیم گرفته بودند فرهنگ کناره گیری از انسانها و دنیا را انجام دهند، اما با گفتار در مطالبش به انسانها گذرا بودن دنیا را گوش زد میکردند و قصد داشتند بگویند که این دنیا همیشه در حال گذر است و هیچ چیز و هیچکس ثابت نخواهد ماند، به همین سبب عرفان یکی از عمدهترین بخش را در ایران به خود اختصاص داد.
چون مردم عادی مخاطب این اشعار و مطالب بودند به همین جهت از زبان سادهتری در آنها استفاده شد تا بهار و راحتتر بتوانند کلمات را بفهمند و درک کنند، از دوره ای که افلاطون شاعران را از مدینه بیرون کرد بحث ادبیات در تاریخ به این شکل شروع شد و از همین رو مقایسههایی مختلفی دربارهی شعر، آموزش و تعلیم ابراز شد.
بهترین کتابهای ادبیات اندرزی
در تحقیق ادبیات تعلیمی از نمونه کتابها و شاعران ایرانی که میتوان به آن اشاره کرد:
- شاهنامه و آثار نظامی
- بزرگ علوی تاریخ و تحول ادبیات جدید ایران
- شعر و ادب پارسی
- فارسی عمومی
- حقوق بشر در شعر شاعران منتخب معاصر
- شاهنامه و ایران
شاعران و نویسندگان هر کشوری سرمایه آن است چرا که از طریق ادبیات آنها چیزهایی را آموزش میبینیم که در هر زمینهای میتواند کمک بسیاری برای ما باشد.
مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره ادبیات پایداری
و
انشا در مورد کلاس ادبیات
به پایان تحقیق در مورد ادبیات تعلیمی یا اندرزی رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.