مطلب پیشنهادی :
ad
+
سرگرمیفیلم و بازی

نقد و بررسی فصل دوم سریال دارک ؛ ضربان بی انتهای تاریکی!

نقد و تحلیل فصل دوم سریال جذاب و دیدنی Dark

نقد و بررسی فصل دوم سریال دارک – Dark ؛ سریال Dark یکی از جذاب‌ترین و پر مخاطب‌ترین سریال‌های این چند وقت اخیر است که از شبکه‌ی نت فلیکس پخش می‌شود. این سریال که هم‌اکنون سه فصل آن ساخته‌شده است، دارای داستانی جذاب و به هم پیوسته است که از فصل اول تا سوم، یک سری رویدادها را روایت می‌کند. این سریال آلمانی، حول محور مسائل پیچیده علمی-تخیلی مثل سفر در زمان، دنیاهای موازی و قتل و خیانت پیش می‌رود و از همان اولین قسمت توانست طرفداران زیادی را به خود جذب کند.

شاید شما هم جزو کسانی باشید که سریال‌های زیادی را تاکنون دیده‌اید و با کلیت سریال‌های خارجی آشنا باشید. سریال‌هایی مثل گیم آف ترونز، برکینگ بد و … جزو سریال‌های مشهور سال‌های اخیر است که میلیون‌ها نفر آن را دیده‌اند و سریال دارک نیز، سریال جدیدی است که می‌توان اسم آن را در کنار این سریال‌ها نوشت و از آن به‌عنوان یکی از برترین سریال‌های دهه دوم قرن بیست و یک یادکرد.

داستانی که دارک دنبال می‌کند، متفاوت از اغلب سریال‌هاست و هنگامی‌که شما این سریال رمزآلود را مشاهده می‌کنید، تا مدت‌ها درگیر رمز و رازهای آن خواهید بود. دارک، سریالی نیست که پس از پایان هر فصل به‌راحتی بتوانید به سراغ فصل بعدی بروید و باید با علم به تمام اتفاقاتی که در فصل اول آن افتاده است، به سراغ قسمت‌های بعدی بروید. از این رو، قبل از آنکه به بررسی و شرح قسمت‌های فصل دوم دارک بپردازیم، لازم است مروری کوتاه بر فصل اول دارک داشته باشیم. با بخش  نقد فیلم و سریال ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی فصل اول سریال دارک ، Dark ؛ چرخش بی انتهای زمان!

تحلیل و بررسی فصل دوم سریال دارک
تحلیل و بررسی فصل دوم سریال دارک

مروری بر فصل اول دارک

ویندن، شهری غیر واقعی است که داستان اصلی دارک حول محور این شهر دنبال می‌شود. در جنگلی که در اطراف این شهر است، یک غار اسرارآمیز وجود دارد که نقطه عطف فیلم است. بیشتر اتفاقاتی که در سریال دارک رخ می‌دهد، در نهایت به داخل این غار منجر می‌شود. همچنین وجود یک نیروگاه اتمی مرموز در کنار این جنگل و غاری که از زیر این نیروگاه رد می‌شود، احساس متفاوت بودن شهر ویندن نسبت به شهرهای معمولی را در مخاطب ایجاد می‌کند. این نیروگاه، در واقع گذرگاهی بین زمان‌های مختلف بوده و به طور مستقیم با وقایع فیلم مرتبط است

فصل اول دارک، به شفاف سازی داستان اصلی فیلم که سفر در زمان است پرداخت. گم شدن زنجیره‌ای جوانان و جسد پسر جوانی که در حین مفقود شدن این جوانان در میان جنگل پیدا شده، خبر از رخ دادن یک سری اتفاقات پنهان در پشت پرده می‌دهد. اتفاقاتی که از قرار معلوم هر سی و سه سال یک بار رخ می‌دهد و هم‌اکنون در سال 2019، همان اتفاقاتی تکرار شده که در سال 1986 رخ‌داده است. شهر ویندن، شهر کوچکی است که اکثر ساکنان آن با یکدیگر نسبت داشته و همدیگر را می‌شناسند و تمام اتفاقات فیلم در رابطه با این خانواده‌هاست. دوستی‌ها، خیانت‌ها، تغییر زمانی شخصیت‌ها و … در افرادی رخ می‌دهد که مثل یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند.

شروع و پایان فصل اول Dark

شروع فصل اول با سکانس خودکشی پدر جوناس آغاز می‌شود و بعدها مشخص می‌شود که این شخص، همان میکل (پسر گمشده) در سنین بزرگ‌سالی است. میکل پسر بچه‌ای است که هم دوره جوناس بوده اما به طور ناخواسته به سال 1986 سفر می‌کند. در قسمت‌های بعدی، روایت کشیش منحوسی به نام نوآه و ساکنان شهر ویندن روایت می‌شود و در آخرین قسمت، جوناس از آینده‌ای وحشتناک و جنگ‌زده سر در می‌آورد. دوره‌های زمانی 1953، 1986، 2019 و 2052 چهار دوره‌ای هستند که در فصل اول به آن‌ها اشاره شده است.

فصل دوم سریال Dark چه چیزی ارائه می کند؟

داستان فصل دوم سریال دارک Dark متفاوت‌تر و بهتر است بگوییم پیچیده‌تر از فصل اول آن است. شما هرگز نمی‌توانید متوجه روایت‌های فصل دوم این سریال شوید مگر آن که فصل اول آن را به خوبی و با دقت کامل دیده باشید. اگر به خوبی متوجه داستان و رمز اصلی فصل اول دارک شده باشید، فصل دوم آن برایتان بسیار دیدنی خواهد بود چراکه به عمق بیشتری از ماجراها پرداخته و داستان‌های آن وسعت بیشتری پیدا می‌کند. پس توصیه می‌کنیم حتی اگر فصل اول دارک را قبلاً یک بار دیده‌اید، باز هم آن را قبل از دیدن فصل دوم نگاه کنید.

و اما فصل دوم این سریال جذاب و پیچیده، به نمایش داستانی پر رمز و راز تر از فصل قبل خود پرداخته است. به طوری که علاوه بر داستان‌های خانوادگی و جنایی، چاشنی سفر در زمان و دنیاهای موازی نیز به اتفاقات فیلم اضافه‌شده و همین امر مغز مخاطب را بیشتر از هر زمانی به تکاپو و دنبال کردن ریز اتفاقات به چالش می‌کشد. در همین حین، جوناس، شارلوت، اولریک و دیگر شخصیت‌های فیلم طبق خط داستانی مشخصی که از فصل اول داشته‌اند، در مسیر اتفاقات مربوط به خود در حال حرکت بوده و ترکیب جذابی از رویدادها را رقم می‌زنند.

موسیقی متن و انتخاب بازیگران به بهترین شکل در سریال دارک

وقتی از موفقیت یک سریال صحبت می‌شود، منظور موفقیت عوامل مختلف فیلم است که در کنار یکدیگر توانسته‌اند یک اثری هنری خوب و جذاب را تشکیل دهند. عواملی مثل موسیقی، انتخاب بازیگران، صحنه‌سازی‌ها، داستان فیلم، دیالوگ‌ها و … که کلیت یک فیلم را شامل می‌شوند. اکثر افرادی که سریال دارک را دیده‌اند، بر این باورند که موسیقی متن این سریال در عالی‌ترین سطح ساخته‌شده و کاملاً با فضای راز آلود فیلم و کلیت داستان همخوانی دارد.

موسیقی دلهره‌آور و آرام که حس استرس و التهاب را در بیننده به وجود می‌آورد و شنیدن شده آن توسط مخاطب باعث می‌شود وی با شخصیت‌های داستان همزاد پنداری بیشتری داشته باشد. انتخاب موسیقی صحیح و مرتبط با حس و حال فیلم حتی در انتخاب تیتراژ ابتدایی سریال و موسیقی تیتراژ نیز وجود دارد و اگر شما ندانید این سریال درباره چیست و تیتراژ اول آن را گوش کنید، تا حدودی با فضای کلی آن آشنا خواهید شد.

حتی انتخاب صدای راویِ داستان نیز در این سریال به خوبی انجام شده است. صدایی پخته و نسبتاً ترسناک که گویی فردی رنج کشیده و منتقم آن را صاحب است. این صدا حس ترس و رنج خاصی را به شما منتقل می‌کند و البته در حین داستان سریال مشخص می‌شود که این صدا متعلق به چه کسی است. از دیگر نقاط قوت سریال دارک می‌توان به دقت در انتخاب بازیگران آن اشاره کرد. همان‌طور که می دانید، دارک یک سریال آلمانی است و بازیگران آن نیز اغلب اهل همین کشورند.

عدم استفاده از ستارگان هالیوود، ضعف یا قوت؟

پس گستره انتخاب بازیگر توسط کارگردان خیلی باز نیست و در فیلم هم مشاهده می‌کنید که بیشتر بازیگران برای شما تازگی دارند. اینکه از ستارگان هالیوود و چهره‌های شاخص جهانی در این فیلم استفاده‌نشده شاید به زعم خیلی‌ها نقطه‌ضعف باشد اما از نظر بسیاری از منتقدان، کارگردان این فیلم در انتخاب بازیگران به قدری خوب عمل کرده است که گویا برای کودکی، جوانی، میان‌سالی و پیری شخصیت‌های مختلف فیلم از یک نفر استفاده شده است.

از آن جایی که دارک به پدیده سفر در زمان اشاره می‌کند، شخصیت‌ها در بازه‌های زمانی مختلف به شکل کودک، جوان و میان‌سال ظاهر می‌شوند و در سریال دارک بازیگرانی که کودکی، جوانی و میان‌سالی مثلاً اولریک نیلسن را اجرا می‌کنند، بسیار شبیه به هم بوده و گویا واقعاً شخصیت اولریک در این سه دوره زمانی از یک بازیگر استفاده کرده است.

نقد و تحلیل فصل دوم سریال Dark
نقد و تحلیل فصل دوم سریال Dark

چرا سریال دارک را سریالی موفق می دانیم؟

ما همواره از سریال دارک، به عنوان یک سریال موفق و عالی یاد می‌کنیم. مهم‌ترین دلیل موفقیت این سریال از نظر ما نوع روایت داستان‌هایی است که به آن پرداخته می‌شود. همان طور که می دانید، اکثر فیلم و سریال‌هایی که با محوریت سفر در زمان ساخته شده‌اند داستانی مشابه یا یکدیگر داشته و اغلب نتوانسته‌اند آن طور که باید چالش سفر در زمان را پشت سر بگذارند.

اما در این بین سریال دارک با تیم نویسندگی خلاق و کمپانی معتبر نتفلیکس که پشتیبانی آن را بر عهده دارد، توانسته با قدرت هرچه تمام‌تر داستان سفر در زمان را با اتفاقات عجیب و جدیدی به چالش بکشد.

منتقدان سریال دارک را بی شباهت به سریال‌هایی مثل “چیزهای عجیب” یا “گمشدگان” نمی‌دانند و معتقدند دارک نسخه کامل‌تر و پیچیده‌تری از این فیلم‌هاست. تکنیک عالی کارگردان در روایت داستان و ایجاد فضایی پر رمز و راز، دنبال کردن سریال دارک را برای مخاطبان بسیار لذت بخش می‌کند و در تمام فیلم ذهن مخاطب را به دنبال حل معما که همان راز اصلی فیلم است، مشغول خود می‌کند.

عدم وجود خط داستانی دوم و شخصیت اصلی

بر خلاف بسیاری از فیلم و سریال‌هایی که این چند سال به مارکت ها عرضه شده‌اند، سریال دارک خط داستانی دوم و شخصیت اصلی ندارد. یعنی نمی‌توان گفت کدام یک از بازیگران نقش اصلی فیلم است و کدام داستان به عنوان داستان دوم فیلم در حال رخ دادن است.

در سریال دارک، شخصیت‌هایی مثل جوناس، شارلوت، اولریک و کلودیا همگی خط داستان‌هایی جداگانه اما در یک مسیر مشترک دارند و هر کدام شخصیت اصلی داستان‌های خود هستند که جمع آن‌ها در قالب سریال دارک و سفر در زمان خلاصه می‌شود. در ادامه شرح کوتاهی از هشت قسمت فصل دوم سریال دارک را بیان کرده‌ایم.

نقد و بررسی قسمت اول از فصل دوم سریال Dark : آغاز و پایان

مقامات محلی به دنبال ناپدید شدن‌هایی که در شش ماه قبل رخ‌داده بود، تیم تحقیقاتی‌ای را جمع‌آوری کرده و به دنبال پیدا کردن سرنخ‌هایی از این اتفاقات هستند. در همین حال، در سال 2052، جوناس به دنبال وقوع آخرالزمانی سرنوشت جامعه ویندن را کشف می‌کند.

نقد و بررسی قسمت دوم از فصل دوم سریال دارک : ماده تاریک

رجینا با شارلوت و کلوزن ملاقات می‌کند تا از آنها سؤالاتی را بپرسد. هانا در سال 1987 یک غریبه را همراهی می‌کند. او در مسیر گذرگاهی که با اگون (افسر پلیس) همراه است، با یک چهره آشنا و مضطرب روبرو می‌شود که کلودیا است!

نقد و بررسی قسمت سوم از فصل دوم سریال Dark : ارواح

در سال 1954، هلگ از ناپدید شدن خود برمی‌گردد و از صحبت با هر کس به جز نوح امتناع می‌ورزد. در همین حال، در سال 1987، اگون از وقتی که کلودیا وسیله‌ای را به تانهاوس تحویل می‌دهد، از اولریک سؤال کرده و داستان فیلم حول این شخصیت‌ها ادامه پیدا می‌کند.

نقد و بررسی قسمت چهارم از فصل دوم سریال دارک : مسافران

جوناس با شخص مشکوک همراه شده و با او از گذرگاه عبور می کند. در این هنگام، افراد بزرگ تر و پا به سن گذاشته در زمان جستجوی سرنخ هایی که در غار برای یافتن اطلاعات در مورد مسافران جمع کرده اند، گردهم آمده و سعی می کنند راه حل مشکلات را پیدا کنند.

نقد و بررسی فصل دوم سریال Dark
نقد و بررسی فصل دوم سریال Dark

نقد و بررسی قسمت پنجم از فصل دوم سریال Dark : گمشده و پیدا شده

اولریک نیلسن شانس این را به‌دست آورد که در سال 1987 باشد. در همین حال، بچه‌ها از وسیله‌ای که جوناس در غار پیدا کرده و به کمک آن می‌توان آینده را تغییر داد بازدید می‌کنند!

نقد و بررسی قسمت ششم از فصل دوم سریال دارک : یک چرخه بی پایان

جوناس برای پیاده‌سازی برنامه‌ریزی آخر الزمانی خود در سال 2019، جان خود را به خطر می‌اندازد. بعدها، اولریک و هانا با آشکار کردن رابطه خود، سالگرد با هم بودنشان را جشن می‌گیرند.

نقد و بررسی قسمت هفتم از فصل دوم سریال Dark : شیطان سفید

مارتا سعی می‌کند هویت فرد غریبه و رمزآلودی که به شهر ویندن آمده است را آشکار و از شخصیت او پرده‌برداری کند. در سال 1987، کلودیا تلاش می‌کند تا اگون را از خطر مرگ نجات دهد. در سال 1954، هانا برای ملاقات اولریک راهی سفر می‌شود.

نقد و بررسی قسمت هشتم از فصل دوم سریال دارک : پایان و آغاز

کلازن، مسئول نیروگاه هسته‌ای یک حکم جستجو برای واژگون ساختن نیروگاه در روز رستاخیز صادر می‌کند. در همین حال، کلودیا و جوناس سعی در استفاده از دستگاه برای پیوند هر دو جدول زمانی برای نجات دنیا از نابودی دارند.

این مطلب که در آن به نقد و بررسی فصل دوم سریال دارک پرداخته شد، مطمئناً کامل نبوده و شما هم به‌عنوان یک بیننده و مخاطب می‌توانید نقد خود را از این سریال رمزآلود داشته باشید. از اینکه تا پایان این مقاله از ماگرتا همراه تیم تحریریه ما بودید از شما صمیمانه متشکریم. راستی نظر شما درباره فصل دوم سریال دارک چیست؟ از طریق بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫3 دیدگاه ها

  1. جالب بود ولی توضیحات و خلاصه هر قسمت خیلی کم بود و فصل اول رو که توضیح داده بودید خیلی بهتر از فصل دوم بود توضیحش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =