سبک زندگی

جواب فعالیت های درس ۶ مطالعات اجتماعی هفتم ؛ صفحه ۲۶ و ۲۸ و ۲۹

گام به گام درس ششم (6) مطالعات اجتماعی هفتم - پاسخ فعالیت‌های صفحه 26 و 28 و 29 درس بیمه و مقابله با حوادث

پاسخ فعالیت های درس ششم ۶ مطالعات اجتماعی هفتم ؛ در این نوشته پاسخ سوال های صفحه ۲۶ و ۲۸ و ۲۹ درس ششم «بیمه و مقابله با حوادث» کتاب مطالعات اجتماعی پایه هفتم دوره اول متوسطه را برای شما دانش آموز عزیز فراهم کرده‌ایم. با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.

پاسخ درس بعدی: جواب فعالیت های درس هفتم مطالعات هفتم

جواب فعالیت های درس ۶ مطالعات اجتماعی هفتم

جواب فعالیت صفحه ۲۶ مطالعات اجتماعی هفتم

۱- با راهنمایی معلم از مدیریت مدرسه پرس و جو کنید و به این سوال ها پاسخ دهید:

الف) بیمه دانش آموزی چه فایده هایی دارد؟
کسی که بیمه دانش آموزی دارد در طول شبانه روز و چه در داخل و چه خارج از مدرسه تحت پوشش بیمه است و اگر حادثه ای برای آن پیش بیاید بیمه غرامت لازمه را به خانواده پرداخت می کند.

ب) برای گرفتن این بیمه، شما چقدر پول پرداخت کردید؟
حق بیمه دانش آموزی در سال ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ هزار تومان است.

ج) اگر خدای ناکرده حادثه ای برای شما پیش بیاید با این بیمه تا چه مبلغی هزینه های درمان را پرداخت می کنند؟
لیست کامل تعهدات بیمه دانش آموزی در سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ در جدول زیر خلاصه شده است.

تعهدات بخش حادثه و درمان مازاد
ردیفموضوع پوششتعهدات سالانه
در طول ۲۴ ساعت شبانه روز۱غرامت فوت ناشی از حادثه۳۰ میلیون تومان
۲غرامت نقص عضو دائم کلی یا جزئی ناشی از حادثه (با توجه به میزان نقص عضو)۴۰۰ میلیون تومان
۳هزینه درمان سرپایی و بیمارستانی ناشی از هر حادثه۱۵ میلیون تومان
۴هزینه درمان اعمال جراحی ناشی از بیماری علاوه بر سهم بیمه‌گر پایه به شرط بستری در بیمارستان۱۵ میلیون تومان
۵هزینه خرید و پیوند کلیه۳۰ میلیون تومان
۶جبران هزینه بستری بیماران کرونایی۳۰ میلیون تومان
۷جبران هزینه های کاشت حلزون برای ۱۰۰ نفر به صورت متمرکز در کل کشور۲۵ میلیون تومان
۸کمک هزینه خرید ۴۰۰ دستگاه ویلچر به صورت متمرکز در کل کشور۷ میلیون تومان برای هر نفر
۹جبران ۱۰۰ مورد غرامت فوت ناشی از بیماری (غیر حادثه) که بروز آن در مدارس صورت گرفته باشد (به صورت متمرکز در کل کشور)۳۰ میلیون تومان
۱۰جبران کمک هزینه خرید ۴۰۰ دستگاه سمعک به صورت متمرکز در کل کشور۶ میلیون تومان برای هر نفر
۱۱کمک هزینه خرید عینک برای ۳۰۰۰ نفر دانش‌آموز در مناطق محروم۴۰۰هزار تومان برای هر نفر
طرح جامع بیمه مسئولیت مدنی بیمه شدگان در قبال یکدیگر (مدیران، کارکنان و دانش‌آموزان)، اشخاص ثالث، کارگران، پیمانکاران، و اولیای دانش‌آموزان در فضاهای آموزش و پرورشیی، امکان متعلق به آموزش و پرورش، اردوهای دانش‌آموزی و راهیان نور
۱۲جبران غرامت فوت ناشی از حادثهدیه کامل
۱۳جبران غرامت نقص عضو ناشی از حادثه بر مبنای میزان نقص عضو و رای مراجع ذیصلاحدیه کامل

د) مدت اعتبار این بیمه چقدر است؟
تمام دانش آموزان تحت پوشش در سال تحصیلی و حتی ایام تابستان.

جواب فعالیت صفحه ۲۸ مطالعات اجتماعی هفتم

۲- در کلاس خود به گروه‌های مختلف تقسیم شوید و با نقش‌آفرینی در دو جایگاه «بیمه‌گذار» و «بیمه‌گر»، اقدام به عقد قرارداد بیمه با موضوعات مختلف (بیمه عمر، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه حوادث و …) نمایید. سپس با مقایسه میان قراردادهای نوشته شده، تشخیص دهید رعایت چه مواردی در قراردادهای بیمه ضروری است.

مراحل انجام فعالیت:

۱) تقسیم گروه‌ها: کلاس را به گروه‌های کوچک تقسیم کنید. هر گروه شامل چندین دانش‌آموز خواهد بود. به هر گروه یک نوع بیمه خاص (مانند بیمه عمر، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه حوادث و …) اختصاص دهید.

۲) نقش‌آفرینی: در هر گروه، دانش‌آموزان به دو دسته بیمه‌گذار و بیمه‌گر تقسیم می‌شوند. بیمه‌گذاران با توجه به نیاز خود و نوع بیمه‌ای که به آن‌ها اختصاص داده شده، درخواست بیمه ارائه می‌دهند. بیمه‌گران نیز با توجه به شرایط و پوشش‌های بیمه‌ای شرکت خود، پیشنهاداتی را به بیمه‌گذاران ارائه می‌دهند.

۳) تهیه قرارداد: هر گروه یک قرارداد بیمه با جزئیات کامل تهیه می‌کند. در این قرارداد، موارد زیر باید به طور واضح ذکر شود:
اطلاعات طرفین قرارداد: نام و مشخصات کامل بیمه‌گذار و بیمه‌گر
— موضوع بیمه: نوع بیمه و آنچه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد
— مبلغ بیمه: میزان پرداختی بیمه‌گذار (حق بیمه) و مبلغی که در صورت وقوع حادثه به بیمه‌گذار پرداخت می‌شود
— مدت اعتبار بیمه: مدت زمانی که بیمه نامه معتبر است
— شرایط عمومی و خاص بیمه: شامل استثنائات، تعهدات طرفین، نحوه پرداخت خسارت و …
— مسئولیت‌ها: مسئولیت‌های هر یک از طرفین قرارداد

۴) مقایسه قراردادها: پس از تهیه قراردادها، گروه‌ها قراردادهای خود را با یکدیگر مقایسه می‌کنند. همه مفاد قرارداد باید به طور واضح و روشن بیان شود تا هیچ ابهامی برای طرفین ایجاد نشود. باید به طور دقیق مشخص شود که چه چیزی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و چه مواردی از پوشش خارج است. مبلغ بیمه و نحوه پرداخت خسارت باید به صورت دقیق و روشن در قرارداد ذکر شود. شرایطی که منجر به فسخ قرارداد می‌شود باید به طور واضح بیان شود. حقوق و تکالیف هر یک از طرفین قرارداد باید به طور کامل مشخص شود.

جواب فعالیت صفحه ۲۹ مطالعات اجتماعی هفتم

۲- روایت زیر را که برگرفته از کتاب داستان راستان استاد شهید مرتضی مطهری است در کلاس بخوانید و ارتباط آن را با این درس توضیح دهید.

پاسخ: این حکایت به بیمه از کار افتادگی اشاره می کند. این درس به ما یادآور می‌شود که جوانی بهترین زمان برای پس‌انداز کردن برای آینده است. یکی از روش‌های پس‌انداز برای دوران پیری، پرداخت بیمه است. با پرداخت بیمه در جوانی، در واقع برای خودمان در آینده پس‌انداز می‌کنیم و در دوران پیری از مزایای آن مانند مستمری بهره‌مند می‌شویم.

۳- از خانواده بپرسید و نتیجه را بنویسید و به معلم بگویید.

الف) اعضای خانواده شما از کدام بیمه ها استفاده می کنند؟ این بیمه ها فوایدی دارند؟
پدرم بیمه پایه سلامت و تکمیلی دارد. مادرم هم بیمه پایه دارد. آن‌ها می‌گویند که این بیمه‌ها خیلی به دردشان خورده، مخصوصاً وقتی که مریض می‌شوند و هزینه‌های درمان بالا می‌رود. پدربزرگم هم بیمه عمر دارد و می‌گوید که این بیمه برای آینده او و خانواده‌مان خیلی مفید است.

ب) اعضای خانواده شما از کدام نوع بیمه ها استفاده نمی کنند؟ چرا؟
مادربزرگم می‌گوید که دوست داشت بیمه مسافرتی داشته باشد، اما به دلیل هزینه بالا آن را تهیه نکرده است. برادرم هم می‌گوید که از بیمه عمر اطلاع چندانی ندارد و تا به حال به فکر خرید آن نیفتاده است.

۴- با توجه به موضوع درس، بگویید خانواده ها برای جبران خسارت های ناشی از حوادثی چون زلزله، سیل و آتش سوزی
در محل زندگی خود بهتر است چه اقداماتی انجام دهند.

پاسخ: از بیمه هایی که مربوط به آن ها می باشد استفاده کنند مانند بیمه آتش سوزی، تا در صورت بروز هرگونه اتفاقی بیمه هزینه های مربوط به آن را پرداخت کند.

۵- سازمان تامین اجتماعی با دریافت حق بیمه از افراد جامعه، آنها را در مقابل حوادث و مشکلات زندگی بیمه می کند. این بیمه انواع مختلف دارد و به شکل های گوناگون از افراد حمایت می کند؛ مانند بیمه بیکاری، بیمه از کار افتادگی، بیمه درمانی، مستمری بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی، کمک هزینه ایام بارداری و ….. به نظر شما سازمان تامین اجتماعی چگونه می تواند هزینه انواع بیمه ها را بپردازد و تامین کند؟ آیا پرداخت حق بیمه و بیمه شدن همه افراد موجب رفاه و آسایش برای همگان می شود؟ چرا؟

پاسخ: از محل در آمد خود که شامل مواردی مثل حق بیمه، درآمد حاصل از وجوه پرداختی توسط سازمان های وابسته، وجوه حاصل از خسارات و جریمه های نقدی مقرر این قانون هزینه انواع بیمه ها را تامین و پرداخت می کند.

پاسخ درس قبلی: جواب فعالیت های درس پنجم مطالعات اجتماعی هفتم

✅ به پایان گام به گام فعالیت‌های صفحه ۲۶ و ۲۸ و ۲۹ درس ۶ مطالعات اجتماعی پایه هفتم رسیدیم. برای دیدن جواب سایر بخش‌های کتاب، کافیست شماره صفحه یا نام درس را به همراه کلمه «ماگرتا» در گوگل سرچ کنید. همچنین اگر سوالی دارید آن را از قسمت دیدگاه از ما و یا سایر دانش آموزان بپرسید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫31 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =